T4K14 -prosba
T4K14 -prosba
Potřebuji zapojit žhavící svíčku a rady "zasvěcených" se nějak rozcházejí, poradíte schéma zapojení ?? (je správná varianta : ze svíčky na tlačítko, z tlačítka přímo na baterku (bez pojistek))?? děkuji
Re: T4K14 -prosba
Bývá tam spínací relé které spíná proud pro žhavicí svíčku. Zapojení žhavicí svíčky dle typu.
Píšeš moc obecně. Pojistká je vlastně ochrana vodiče aby, se při zkratu nerosvítil do červena.
Pro zhavicí svíčku musí být použit dostačně silný vodič, nevhodný vodič nepřenese dostatek proudu do ž.svíčky. Ž. svíčka nedostatečně žhaví.
Píšeš moc obecně. Pojistká je vlastně ochrana vodiče aby, se při zkratu nerosvítil do červena.
Pro zhavicí svíčku musí být použit dostačně silný vodič, nevhodný vodič nepřenese dostatek proudu do ž.svíčky. Ž. svíčka nedostatečně žhaví.
díky, pokud vím TK žádné relé nemá a nemělo, na žhavící svíčku mám natažené CYA 4 a dál zatím nic,, dělal jsem rekonstrukci traktoru a syn byl s demontáží el.instalace rychlejší než tužka a papír, ale bez relé nám to fungovalo, jen si nejsme jisti nyní
TK nikdy nemělo elektrické žhavení, to už někdo dodělavál. Relé se běžně zapojuje na velké proudy.
Zetor 25 má na žhavení a start výkonový spínač.
Zetor 25 má na žhavení a start výkonový spínač.
Relé je třeba doplnit protože TK nemělo žhavičku tak tam logicky není.
Jde o to že většina spínačů není schopná přenášet velké proudy. Proto to jde přes relé kde se oddělí silový a spínací okruh.
Vyhoví skoro jakékoliv spínací nebo přepínací relé z auta. Já tam mám myslím že stěračů z Renault 11. Se zapojením ti tu někdo poradí když vyfotíš schéma kontaktů vytištěné na boku relé.
Jde o to že většina spínačů není schopná přenášet velké proudy. Proto to jde přes relé kde se oddělí silový a spínací okruh.
Vyhoví skoro jakékoliv spínací nebo přepínací relé z auta. Já tam mám myslím že stěračů z Renault 11. Se zapojením ti tu někdo poradí když vyfotíš schéma kontaktů vytištěné na boku relé.
díky pánové, vyřešeno: + z baterie na pojistkovou skříňku, 10A pojistka, z pojistky na tlačítko, z tlačítka na žhavičku,, a funguje to,, hezký víkend všem
Re: T4K14 -poděkování
pánové, děkuji za všechny příspěvky zde na fóru, ze kterých jsme se synem čerpali při takové střední opravě našeho t4k14 ,rv. 1972, mimo motoru a převodů jsme demontovali a zpět instalovali ostatní, např.nastříkanou kastli (původně byla modrá, tak je modrá zase), nové zavěšení hydraulického čerpadla (původní držák byl prasklý), nově uchycen altík, zadní brzdy na táhla, jiný sedák, nový rozvaděč a dvojčinný hydraulický válec (příprava na použití hydronavijáku, který čeká na dokončení), nová elektroinstalace, nová světla, nové uchycení přední části kastle,, chtělo to ještě řízení,motor,.....ale to zase příště díky