výměna gufer
Re: výměna gufer
tak dej adres te firmy nebo web adres at to nemame složite dik
-
Kluci dík za odpovědi.
Mám TK teprve od jara takže se taky zatím učím.Ani nevím jestli je na tom všechno origo nebo je to předělávaný.Mám altík na levé straně přímo pod výfukem takže je pořádně dokapanej od oleje. Nepatří tam nějakej kryt nebo něco?
Dík za rady.
Mám TK teprve od jara takže se taky zatím učím.Ani nevím jestli je na tom všechno origo nebo je to předělávaný.Mám altík na levé straně přímo pod výfukem takže je pořádně dokapanej od oleje. Nepatří tam nějakej kryt nebo něco?
Dík za rady.
-
Jo zjistil jsem že je tady nejblyžší AGROAD v Kuřimi a tam to obložení lepí taky.Přes zimu je čas tak to tam dám.Dokonce to dělají i výměnným způsobem.
- scuril
[quote="vita.ondracek"]Jo zjistil jsem že je tady nejblyžší AGROAD v Kuřimi a tam to obložení lepí taky.Přes zimu je čas tak to tam dám.Dokonce to dělají i výměnným způsobem.[/qu
hele skama ty jsi?
hele skama ty jsi?
Ten alternátor tam je vymenený. Pôvodne tam bolo dynamo. Tuším nie je ani to nijako zakrytované. Kľudne to môžeš niečím zakryť, ale to vyriešiš dôsledok, nie príčinu. Najlepšie by bolo zistiť odkiaľ a prečo olej tečie a opraviť to.vita.ondracek píše:Kluci dík za odpovědi.
Dík za rady.
-
Chlapi dík za reakce.
Ten altík je špinavej od výfuku.Podle toho co tu na fóru píšou tak olej z výfuku je normální.Možná to chce jen kolem výfuku přetěsnit a třeba prodloužit trubku výfuku.
Jinak já jsem z Babic n./Svit. kousek od Brna.Zatím přikládám 1 foto.
Ten altík je špinavej od výfuku.Podle toho co tu na fóru píšou tak olej z výfuku je normální.Možná to chce jen kolem výfuku přetěsnit a třeba prodloužit trubku výfuku.
Jinak já jsem z Babic n./Svit. kousek od Brna.Zatím přikládám 1 foto.
- scuril
Zdravím tě krajane ,já jsem z Olešné nad Blanskem cca 4km.to obložení na pakny nalepují i v Brně za zvonařkou-já byl spokojenej.
-
čau klucí
Jezdíte na tom i v takovým počasí? Podle mě na tom musí dost profukovat.
Jezdíte na tom i v takovým počasí? Podle mě na tom musí dost profukovat.
Jasně...udělal jsem za něj luxusní radlici,tak maká jako hodinky
dej fotojbenda píše:Jasně...udělal jsem za něj luxusní radlici,tak maká jako hodinky
- Martin_TDi
Taky jsem to nejdřív chtěl nýtovat, ale v jedné Opavské firmě mi nalepili a ošetřili staré pakny do 2 dní za 47 kč / ks. Takže jsem neváhal.
Martin_TDi
TZ-4K-14, m.r.1980 - minulost
Vinea 36Hp Comfort m.r.2016 - současnost
TZ-4K-14, m.r.1980 - minulost
Vinea 36Hp Comfort m.r.2016 - současnost
Dobrý deň prajem
Po doplnení prevodového oleja do zadnej rozvodovky a portálov mi tento začal tiecť z vnútra bubna na ľavej strane. Rozhodol som sa teda, že vymením guferá v rozvodovke (aj na vývodovom hriadeli), na portáloch a aj O-krúžky v bubnoch.
Otázka znie, či tento škrabanec na ľavej poloosi (či ako to nazvať) môže byť príčinou tečenia gufera?
A keď sa už pýtam, tak by ma ešte zaujímalo, či to mosadzné púzdro má byť na pevno nasadené na tejto poloosi, alebo má byť v rozvodovke? Lebo ostalo v rozvodovke.
A ešte jedna otázočka: ako dostanem z pravej strany rozvodovky v železné viko, za ktorým je gufero?
Ďakujem za odpovede
Po doplnení prevodového oleja do zadnej rozvodovky a portálov mi tento začal tiecť z vnútra bubna na ľavej strane. Rozhodol som sa teda, že vymením guferá v rozvodovke (aj na vývodovom hriadeli), na portáloch a aj O-krúžky v bubnoch.
Otázka znie, či tento škrabanec na ľavej poloosi (či ako to nazvať) môže byť príčinou tečenia gufera?
A keď sa už pýtam, tak by ma ešte zaujímalo, či to mosadzné púzdro má byť na pevno nasadené na tejto poloosi, alebo má byť v rozvodovke? Lebo ostalo v rozvodovke.
A ešte jedna otázočka: ako dostanem z pravej strany rozvodovky v železné viko, za ktorým je gufero?
Ďakujem za odpovede
Tak veliký škrábanec tam nesmíš nechat. Teče to.
Tečení oleje z bubnu je špatnými gufery pod bubny a hlavně vyjetými drážkami na bubnech, kde dosedá břit gufera. Pokud je toto těsnící místo dobré, pak by portál mohl být plný oleje a netekl by.
Pouzdro je konstrukčně vyřešeno tak, že má držet na hřídeli. Je ale nereálné, aby tak bylo po celou dobu, protože se nutně musí tlakem hřídele rozválcovat a chytit se v díře a uvolnit na hřídeli. Takže pokud je v pořádku, tak neměnit.
Plech bývá přilepený.
Tečení oleje z bubnu je špatnými gufery pod bubny a hlavně vyjetými drážkami na bubnech, kde dosedá břit gufera. Pokud je toto těsnící místo dobré, pak by portál mohl být plný oleje a netekl by.
Pouzdro je konstrukčně vyřešeno tak, že má držet na hřídeli. Je ale nereálné, aby tak bylo po celou dobu, protože se nutně musí tlakem hřídele rozválcovat a chytit se v díře a uvolnit na hřídeli. Takže pokud je v pořádku, tak neměnit.
Plech bývá přilepený.
Ďakujem za odpovede, veľmi mi pomohli.
Zaujalo ma ale, že krycie plechy majú byť nalepené. Lebo ani jeden nebol nalepený. Ten tenší na ľavej strane vypadol sám aj s vymedzovacími podložkami a ten hrubý na pravej strane som dal dole sťahovákom, ale taktiež nebol prilepený, alebo tesnený niečim.
V katalógu ND som nenašiel žiadnu zmienku o tom, že by tam malo ísť nejaké tesnenie. Mám tomu rozumieť tak, že tam mám použiť červený silikón a zatesniť to tým?
Ďakujem za odpovede
Zaujalo ma ale, že krycie plechy majú byť nalepené. Lebo ani jeden nebol nalepený. Ten tenší na ľavej strane vypadol sám aj s vymedzovacími podložkami a ten hrubý na pravej strane som dal dole sťahovákom, ale taktiež nebol prilepený, alebo tesnený niečim.
V katalógu ND som nenašiel žiadnu zmienku o tom, že by tam malo ísť nejaké tesnenie. Mám tomu rozumieť tak, že tam mám použiť červený silikón a zatesniť to tým?
Ďakujem za odpovede