MT8 132.2 motor pri záťaži nemá výkon
MT8 132.2 motor pri záťaži nemá výkon
Nazdar potrebujem poradiť. Mám MT8 132.2 s motorom slávia 2s90. Problém je v tom že motor pri záťaži napriklad pri rotavatorovani ( Kyr 100 a) začne na čierno dymit a pomalí klesajú otáčky keď stlačim spojku motor sa dostane hneď do pôvodných otaciek.Pred mesiacom mi vošla nafta do olejovej vaní a motor išiel cez Max otáčky nevedel som ho vypnúť az po chvíli zdochol. Motor som potom natočil normálne. Zistil som že cez podavacie čerpadlo mi išla nafta do oleja. A od vtedy motor pri záťaži dymi, na prazdno napr po ceste ide normálne. Olejový, vzduchový filter je nový taktiež vložka čistica nafty. Ďakujem za všetky rady.
Re: MT8 132.2 motor pri záťaži nemá výkon
To by mě zajímalo, jakým způsobem se dostala směs olej/nafta do sání že to šlo na max? Jediná cesta je přes odvzd. bloku motoru u nalévacího hrdla oleje. To je ale dost vysoko, takže bud tam toho bylo opravdu hodně (kolik jsi vylil?) nebo utíká tlak kolem pístů a proudem vzduchu/spalin v odvzdušnění šel i olej/nafta do sání a tím pádem otáčky na max. Jak jsi to chcípnul?
Zkus otevřít nalévací otvor pro olej při chodu motoru, jestli tam fouká? Jinak nevím, snad postupná kontrola tlaků, vstřikovačů ap. a postupné vylučování možných příčin.
Takto se zničilo mnoho motorů, přetočením při nasátí oleje.
Zkus otevřít nalévací otvor pro olej při chodu motoru, jestli tam fouká? Jinak nevím, snad postupná kontrola tlaků, vstřikovačů ap. a postupné vylučování možných příčin.
Takto se zničilo mnoho motorů, přetočením při nasátí oleje.
Re: MT8 132.2 motor pri záťaži nemá výkon
Aby to šel na max musel být problém z regulátorem třeba nevhodná viskozita oleje.
Jinak u slavií roztáčení mot. do nekonečna píšou v každém manuálu mot. slavia dobrý mít po ruce klíč na povolení matice vstřikovací trubičky!
Když jsi rotoval měl jsi aspoň zoráno?
Jinak u slavií roztáčení mot. do nekonečna píšou v každém manuálu mot. slavia dobrý mít po ruce klíč na povolení matice vstřikovací trubičky!
Když jsi rotoval měl jsi aspoň zoráno?