Tomovo TZ 4K 14
Tomovo TZ 4K 14
Představuji Vám své TKčko. Rok výroby 1991, jsem třetí majitel, původní majitel o něho pečoval, vypadá, že je v hodně dobrém stavu, ale to se potvrdí nebo vyvrátí provozem. Zatím co jsem zjistil, tak že pokapkává z hydraulického čerpadla, není to nic strašného, jak bude chvilka času tak se na to mrknu.
Zajímaly by mě dvě dvěci... Na co jsou na kapotážích všech čtrnáctek ty bílé obdelníčky (slyšel jsem teorii, že to tam dělali proto, že když to měli soukromníci, tak si tam psali své jméno... nevím) a potom, co znamenají u čtrnáctek ty písmena v názvu. Viděl jsem B, D, E, F, K. Já tam písmeno nemám, ale přitom i TKčka z 91 roku mívají ta písmena. V čem se od sebe lišily?
S bráškou
A s větším bráškou
Zajímaly by mě dvě dvěci... Na co jsou na kapotážích všech čtrnáctek ty bílé obdelníčky (slyšel jsem teorii, že to tam dělali proto, že když to měli soukromníci, tak si tam psali své jméno... nevím) a potom, co znamenají u čtrnáctek ty písmena v názvu. Viděl jsem B, D, E, F, K. Já tam písmeno nemám, ale přitom i TKčka z 91 roku mívají ta písmena. V čem se od sebe lišily?
S bráškou
A s větším bráškou
Sháním veškeré možné i nemožné materiály týkající se Agrostroje Prostějov, jeho předchůdců i následovníků. Prospekty, ročenky, dobové fotky, informace, příručky,...
TomAgro@seznam.cz
TomAgro@seznam.cz
- Milhauss
- Kontaktovat uživatele:
Re: Tomovo TZ 4K 14
No konečně Parádní fotečky,hlavně ty srovnávací. To MINI je opravdu mini a s O5Okou je TK skoro nastejno. TK vypadá hodně pěkně a zachovale. Ať slouží,a hlavně nás zásobuj fotečkama
Tome pěkné,mnoho motohodin bez závad
Kluci, díky, budu se snažit, aby sloužilo ještě hodně dlouho. Co se týče srovnání s 050, na té fotce to tak vidět nejde, ale TK je oproti 050 dvoutřetinové.
Sháním veškeré možné i nemožné materiály týkající se Agrostroje Prostějov, jeho předchůdců i následovníků. Prospekty, ročenky, dobové fotky, informace, příručky,...
TomAgro@seznam.cz
TomAgro@seznam.cz
- Holder
Tome tak ať tě dobře slouží a plno naježděných motohodin ! Ohledně bílého místa na kapotáži . Domnívám se , že se tam psalo iniciály podniku .
- Milhauss
- Kontaktovat uživatele:
Člověče už jsem ten onen bílý čtverec viděl nespočetkrát,a vždy bílej bez čehokoliv. Buď to příprava pro nějakej nápis,schéma,jak píšete,nebo tam něco bylo,ale odrbalo se to
-
Přeju ať slouží ,ten bílej obdélník sem na Mtčku měl taky,ale nikde sem nezjistil proč
Je tam kvuli tome ze si soukromnicy nebo firmy davali svoje nazvy nebo jmena
WINEA 36HP excellent
VEGA 47HP excellent
VEGA 50HP excellent
VEGA 47HP excellent
VEGA 50HP excellent
Díky kluci, je to nepodstatné, ale dobré vědět, co tím výrobci zamýšleli. Teď pro něho nemám moc práce, tak jsme byli vyvézt plasty a sklo do kontejneru, no... ten ruční plyn to je zážitek Přemýšlel jsem, že ho buď předělám na normální páku nebo přidělám nožní pedál (asi z boku pravého stupátka, vedle pedálu brzdy). Máte s tím někdo nějaké zkušenosti?
TomAgro@seznam.cz
TomAgro@seznam.cz
Psal jsem do Agroservisu, kolik by stály originální přední světla.... 1700-2000... jedna strana Takže tam zůstanou ty co tam jsou a až se budu nudit, tak ty originál okopčím a vyrobím nové.
O to ale nejde... zjistlil jsem, že na TK nemám klakson, tak jsem tam chtěl přidělat z Volhy (mám ho doma), ale... nevím kam. Kde se dával původní klakson? Předpokládám, že ten byl totožný se stodvacítkou... A pak mám ještě dotaz na zapojení. Podle schématu elektroinstalace jde od pojistky drát na klakson a pak je spínač a zem. Na traktoru ale mám od pojistek drát do spínače a pak už nic... Mám tedy na druhý konektor připojit klakson? A jak vyřešit zem? Uzemní se to jen tím, že to bude přišroubované na traktor?
O to ale nejde... zjistlil jsem, že na TK nemám klakson, tak jsem tam chtěl přidělat z Volhy (mám ho doma), ale... nevím kam. Kde se dával původní klakson? Předpokládám, že ten byl totožný se stodvacítkou... A pak mám ještě dotaz na zapojení. Podle schématu elektroinstalace jde od pojistky drát na klakson a pak je spínač a zem. Na traktoru ale mám od pojistek drát do spínače a pak už nic... Mám tedy na druhý konektor připojit klakson? A jak vyřešit zem? Uzemní se to jen tím, že to bude přišroubované na traktor?
TomAgro@seznam.cz
TomAgro@seznam.cz
Neviem ake svetla sa montovali v roku 1991, ale mam doma tie klasicke okruhle z mojho tk. Tk uz je predane, takze svetla su mi uz nanic. Ak by si mal zaujem, vedeli by sme sa dohodnut. Treba ich ale zreparovat trochu, takze za postovne by som ti ich poslal, pripadne, ak mas moznost prist na slovensko, tak by to bolo vyriesene tie svetla si mozes pozriet v mojom vlakne niekde na prvej stranke
Foton 254
paráádní at slouží dobře je v dobrých rukou,nepochybuji o tom že bude nejak trpet atd.. , jak te znám bude to leštenka ješte za 10 let
Kuto, díky Budu se snažit, aby byl pořád v dobrém, nebo ještě lepším stavu. Moc toho u mě nenadělá, a o to víc na něm budu vyšívat. Mám nějaké plány, ale samozřejmě všechno se odvíjí od peněz a času.
TomAgro@seznam.cz
TomAgro@seznam.cz
ktomu klaksonu to zapoj od tlačitka přimo na klaks.a pokud ma zem v sobě.ta na ten vingl co drži od hlavy motor.ke vzuch.filtru.pokud to ma extra zem tak drat od klaks.na uchyt coho das.motor je ukostren.a ktem svetlum koukni na agro ad.cz tam maj obdelnikove te nove na 132 32.neco kolem 3.t.za obě a sou to h4.a maj jiný.