Lupova MT8 132-2
Re: Lupova MT8 132-2
Ahoj , mt8-132-30 nemá vpředu ani páku ani brzdy. Vozík ti přizvedne zadek a nic tím neuděláš, na vozíku bys musel mít brzdaře
Vím o tom můj děda skončil kvůli brzdám ve křoví které ho teprve zabrzdilo.
Můžeme se obrátit na výrobce chce to sehnat lidi napsat stejný email odeslat každy sám zasebe.
Chce to pořádný kotouče z motorky by to šlo napasovat.
Vím o tom můj děda skončil kvůli brzdám ve křoví které ho teprve zabrzdilo.
Můžeme se obrátit na výrobce chce to sehnat lidi napsat stejný email odeslat každy sám zasebe.
Chce to pořádný kotouče z motorky by to šlo napasovat.
Nazdar ja mam na TK origo brzdy akurat na zadnej som vyhodil to lanko a nahradil tiahlami doladil volu aby nesuchali a jazdim vzdi zo zapnutim 4x4 bo aj vyrobca tak doporučuje co mam staru knizku, odpajam len v pripade ak potrebujem nahon cez kardan inak nonstop na 4x4 a ako som zamenil lanka za tiahla nemam problem ubrzdit dolu kopcom 2000 L vody na voziku a ako brzim na zadnej tak cez kardan mi prenasa brzdu silu aj na predok v zime flekuje aj predok aj zadok teraz chcem aj predne prerobbit na tiahla teda dam sponovaky na drot abi sa to dalo stelovat bo ked zabrzdim ručku v kopci tak drži jak kebbi tam aj nebola a efekt bude ten isty cez kardan bude drzat aj zadok .. po prerabke ked som to skušal tak som sa rozbehol na 4 dupol na brzdu a tak som si tresol brucho o volant jak fras bo ma zosuchlo zo sedačky... neviem či maš na lanko alebo na tiahla ak mas lanko najprv zamen za tiahla je to lacnejsia varianta...Lupa píše: ↑ned říj 30, 2022 9:56 pm Ted jsem vozil hnůj na PV za auto a cestou sjíždím jeden kopec, no ty brzdy na TK jsou dost mizérie. Přitom mám nové obložení, bubny sjeté smirken do hladka. Ručku nemám protože mi chybí páka ručky. Šlo by udělat brzdu na kardan? Ta učinnost by byla lepší ale musela by být zapnutá zadní náprava.
Práce sa neboj! , kľudne si vedľa nej ľahni!!
Fialka : http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... 95&t=29061
SEX je slastiplný zážitok, ale jazdils niekedy Crystalom 120 45 alias Boženka ???
SEX je slastiplný zážitok, ale jazdils niekedy Crystalom 120 45 alias Boženka ???
Táhla jsou na zadku jsou standartně https://eshop.agroad.cz/eshop-tahlo-brz ... mplet.html rovnou na pedal.
Inovace od Šálka na ručku.
Jak se dostane prach do bubnu nebrzdí to.
Inovace od Šálka na ručku.
Jak se dostane prach do bubnu nebrzdí to.
Divne možná iny druh obloženia bo mne z bubnu občas aj kapne olej sajrajtu je tam taky hodne a v lese ked taham drevo tak aj mach ihličie prah šetko tam je a brzdi to možna mam mekšie obloženie .... može byt že to tvoje kedisi niekto prehrial a zosklovatelo a je tvrde tutiž šmyklave... tak to bud risknut druhym oloženim nebo prekopat na kotuče kedisi som to tu na fore čital niekto to prerabal ...
Práce sa neboj! , kľudne si vedľa nej ľahni!!
No abych to upřesnil, ručku mám na zadní kola podle nové verze MT8. To obložení jsem lepil, nicméně není origo. Upravil jsem nějaké dostupné. Saozřejmě mám táhla. Po GO traktoru mi to jelo smykem, zadek je lehký. Snad v zimě schodit bubny a zkontrolovat. Olej mi neteče, bubny jsou suché.
Jemný prach je jak pudr, do bubnu se dosatává velmi snadno.
Vím že někomu brzdy fungují dobře, je to na druhu půdy v okolí.
Mám koupený obložení od firmy co vyrabí i pro formule https://imotorzoom.cz/wp-content/upload ... e-2022.jpg
Je firma na fotce schválně jestli někdo najde.
Vím že někomu brzdy fungují dobře, je to na druhu půdy v okolí.
Mám koupený obložení od firmy co vyrabí i pro formule https://imotorzoom.cz/wp-content/upload ... e-2022.jpg
Je firma na fotce schválně jestli někdo najde.
Tak už vím proč to moc nebrzdilo. Levý zadní buben byl mastný, prosáknutí oleje z portálu. Portál byl plný oleje protože se tam dostal olej z převodovky takže klasický problém TK. Levý přední šel olej také přepadem, pravá strana dobrá. To vše dva roky po GO. Zatím jsem portál nesundával, zkusím preventivně dvakrát ročně odpouštět přepadem a zahustit olej v převodovce - PP44
Mám v hlavě zlepšovák ohledně spojení centrální roury se zadní převodovkou. Jelikož mám rotavátor a ten něco váží, mám obavy o ten přírubový spoj. Uvažuji o přenesení části namáhaní objímkou (třmenem) která bude uchycená k rámu hydr. válce pod sedlem, třmen bude obepínar centr. rouru těsně za stupátky plošiny. Tím by se zmírnilo lámání v místě otočné příruby. Při naklopení zadní nápravy třmen kopíruje natočení po centr. rouře.
Jaro se pomaličku hlásí a já mám poruchy. V hydraulice mi to někde nasává vzduch, v nádrži je pěna. Mám za to, že jedině to může přisávat v useku nádrž - čerpadlo. Za čerpadlem už je přetlak a olej by šel ven tzn nevzniká podtlak pro nasátí vzduchu. Nikde mi to nekape tak je to záhada. Prověřím ještě spoj potrubí pod nádrži a pak mě ještě napadá gufero kolem hřídele črpadla.
Další záhada je občasné chcípnutí motoru za jízdy. Jako by došla nafta, za chviličku normálně start a zas jede. Vím že to dělalo vícero uživatelům tak poradte co s tím?
Další záhada je občasné chcípnutí motoru za jízdy. Jako by došla nafta, za chviličku normálně start a zas jede. Vím že to dělalo vícero uživatelům tak poradte co s tím?
Ahoj, jsem jen krátce uživatelem MT, ale TK jsem měl rozebrané skoro do šroubku, k té hydraulice, zkus se podívat na filtr v nádrži a taky by možná bylo zajímavé zkusit zjistit stáří oleje. K tomu občasnému chcípnutí, začal bych nádrží, měl jsem tam mraky bordelu, pak pumpička, kupoval jsem novou, ale pak jsem zjistil, že motorpal Jihlava je dodnes generálkuje a potom další naftoveý filtr. Když tak mám kontakt na toho mechanika co to dělá. Zdraví Venca
Neříkej, že to nejde, řekni, že to neumíš!
Ahoj, jsem jen krátce uživatelem MT, ale TK jsem měl rozebrané skoro do šroubku, k té hydraulice, zkus se podívat na filtr v nádrži a taky by možná bylo zajímavé zkusit zjistit stáří oleje. K tomu občasnému chcípnutí, začal bych nádrží, měl jsem tam mraky bordelu, pak pumpička, kupoval jsem novou, ale pak jsem zjistil, že motorpal Jihlava je dodnes generálkuje a potom další naftoveý filtr. Když tak mám kontakt na toho mechanika co to dělá. Zdraví Venca.
A k tomu zlepšováku - ty traktory jsou na to stavěný, prohlídni si víc témat na fóru a zažasneš, co vše tady za tím rvou, a to že občas něco praskne - to se stává, mě jej synátor taky přerazil.
A k tomu zlepšováku - ty traktory jsou na to stavěný, prohlídni si víc témat na fóru a zažasneš, co vše tady za tím rvou, a to že občas něco praskne - to se stává, mě jej synátor taky přerazil.
Neříkej, že to nejde, řekni, že to neumíš!
Fitlr hydr. oleje tam mám jiný, více mikronů. Zkusím ho vyndat, jestli neklade velký odpor. Olej mám nový, ten traktor je po GO.https://img32.rajce.idnes.cz/d3202/16/1 ... .jpg?ver=0
Filtr někdo tunnil s těma velkýma dírama, původně byla sítovina jako sítko naftu do skleničky u zetora.
Tak jsem zjistil kudy se tam ten vzduch dostává. Jak už jsem psal mám tam jiny filtr hydr. oleje no a ten má větší hustotu/více mikronů Ten olej hůř protéká a ono si to přisává vzduch kolem toho šroubu pro fixaci filtru. Když jsem filtr vyndal tak je to v pohodě, nakonec jsem tam dal původní orginál.
Také jsem koupil nové elementy do vstřikovacího čerpadla, ty staré už byly ojeté a zřejmě se mi kvůli tomu dostávala nafta do oleje. Při montáži jsem dal nové o-kroužky 20x2 ale asi tam patří 20x2.5 , tak uvidím. Seřízen předvstřik a dávka paliva.
Také jsem koupil nové elementy do vstřikovacího čerpadla, ty staré už byly ojeté a zřejmě se mi kvůli tomu dostávala nafta do oleje. Při montáži jsem dal nové o-kroužky 20x2 ale asi tam patří 20x2.5 , tak uvidím. Seřízen předvstřik a dávka paliva.
Tak jsem odhalil příčinu nízkého tlaku mazacího oleje. Sundal jsem vannu, sundal víčko oil čerpadla a zabrousil ho. Na zkoušku jsem zaslepil dírku přepadu přetlakového ventilu oleje. Ted mám na volnoběh tlak 2 bary a v otáčkách 4 bary. Takže je problém v tom přetl. ventilu. K vyndání čerpadla je třeba shodit prsa a to ted nebudu řešit, mám tlakoměr takže vidím okamžitou hodnotu tlaku.
Ted je traktor připraven na sezonu.
Ted je traktor připraven na sezonu.