MT8 050 z Oravy

TK, MT, Vinea, Cabrio, Vega, Yukon, Farmář

Moderátoři: Tata, Tom

Zpráva
Autor
lukas.15

Re: MT8 050 z Oravy

#121 Nový příspěvek od lukas.15 »

bolden ide lahko ale packa na cerpadle ide tahsie. Ale ja to mam podobne ako je to na tej fotke a to nema ziadny prevod proti tomu aku na ej scheme. tam to ide cez dve paky.

Milhauss
Kontaktovat uživatele:

#122 Nový příspěvek od Milhauss »

Já jsem to fotil a někam dával. Ale mám to tak jak je to na obrázku. Pak kouknout k motoru,proč to jde tak těžko

jarynfira

#123 Nový příspěvek od jarynfira »

Páčka na čerpadle jde při stojícím motoru vždycky těžko. Překonáváš odpor stojícího odstředivého regulátoru.Já mám u páčky pružinku. Ta mi páčku plynu pomáhá stahovat zpátky. Myslím, že je origo, protože ji vidím i na tom nákrese o pár řádků výš .... http://postimg.cc/image/qwr6221w3/
Kdo to umí, ten to dělá....ten kdo o tom ví trošku, ten tomu šéfuje..... a kdo o tom neví nic, tak ten to buď učí a nebo o tom alespoň hloupě kecá!

Pes je opakem ženy..... všemu rozumí, ale mlčí :)

Milhauss
Kontaktovat uživatele:

#124 Nový příspěvek od Milhauss »

Já mám koupené náhradní lanko,a tam už myslím ta pružinka je přímo na lance. Na traktoru pružinku mám také. A tobě se plyn nevrací,nebo ti nefunguje ruční s nožím,nebo to jen chodí těžko??

lukas.15

#125 Nový příspěvek od lukas.15 »

vsetko my to funguje len na trocha tahsie, na zetore mstlacim pedal jednym palcom a tu to nejde ani rukov lahko. Sice ked sme ho kupili tak ako som stlacil pedal tak ostal :) ale vsetko sa namazalo a vymenil sa bolden a od vtedy my to ide stale takto. chcel by som to nejako prerobyt ale uvidime ci sa to tam pomesti.

lukas.15

#126 Nový příspěvek od lukas.15 »

tak, po dlhsej dobe som tu zas,

Chcel by som sa spytat ako funguje ten pridavac paliva na starty. Nastavoval som davku paliva podla navodu tu z fora a od vtedy pred startom musim stlacit plyn a potom zatiahnut za packu zhasinania, pustit a startovat. Doteraz ked som vypol motor tak vzdy ten pridavac zostal zasunuty teraz vyskakuje a zaskoci az ked pridam plin.

jarynfira

#127 Nový příspěvek od jarynfira »

Lukáši, má to fungovat tak, že nastavíš páčku plynu na lehce zvýšené otáčky, pak potáhneš zhasínání motoru nebo namáčkneš kolík ručně. Při stojícím motoru kolík zaskočí a je nastavena startovací dávka regulátorem. No a nastartuješ ;-) .
Kdo to umí, ten to dělá....ten kdo o tom ví trošku, ten tomu šéfuje..... a kdo o tom neví nic, tak ten to buď učí a nebo o tom alespoň hloupě kecá!

lukas.15

#128 Nový příspěvek od lukas.15 »

Takže sa musí tá packa ťahať pri každom štarte? Doteraz som som ju nikdy netahal,ked som skapinal motor tak ten cuplik vždy zaskočil a ostal tak. Čiže teraz to funguje správne?

Milhauss
Kontaktovat uživatele:

#129 Nový příspěvek od Milhauss »

Nikdy jsem to teda nezkoumal,ale za páčku tahám před každým startem. Bez páčky jsem startovat snad nikdy nezkoušel. Ale jak o tom píšeš,je fakt že by asi tím jak zatáhneš za páčku,aby zhasnul motor,měl čudlík zaskočit na příští start a už by se tahat nemělo. Ví bůh jakou to má správnou funkci

jarynfira

#130 Nový příspěvek od jarynfira »

Když zhasínáš motor, tak současně se chcípnutím ti ten mechanismus na čele motoru stlačí i čudlík pro příští start. Moc ho neřeším. Mě když traktor dlouho stojí, tak nastavím trochu plynu, když je venku, namáčknu ho ručně a startuji.
Naposledy upravil(a) jarynfira dne ned pro 13, 2015 10:20 pm, celkem upraveno 2 x.

Milhauss
Kontaktovat uživatele:

#131 Nový příspěvek od Milhauss »

Takže při dalším startu,už za páčku tahat nemusíme a měl by motor chytit?? Na druhou stranu,stejně když zatáhneme,nic se vlastně již nestane,neboť je čudl zamáčknutý :smich:

lukas.15

#132 Nový příspěvek od lukas.15 »

takze to je potom asi vporiadku. Inac ako som nastavil nanovo tu davku paliva tak motor ide ako vymeneny. ten co s tym nieco robil predtym tak tu matku zasroboval na doraz a ryska potom bola dva milimetre pred, teraz som ju dal milimeter za a vykon sa neda porovnat. Kde som predtym siel na jednotke na plny plyn ledva tak teraz vpohode ide dvojka na pol plynu takze parada.

lukas.15

#133 Nový příspěvek od lukas.15 »

Inac plyn uz prerobeny, nova guma na podlahe a trochu calunenia

Obrázek

Obrázek

lukas.15

#134 Nový příspěvek od lukas.15 »

chcel by som sa spytat na tie brzdove lamely. Uz som to mal zo tri razy rozobrate a zakazdym som ich trochu pocistil brusnym papierom ale stale to nejak moc nebrzdi aj ked su dost hrube. a navyse este aj zacali nejako vrzgat tak by som ich chcel vymenit. Original prostejovske stoja 37e ale da sa zohnat aj nejaka nahrada za 15e. Nema s nimi niekto nejake skusenosti?
http://www.tz4k14.sk/lamela-brzdy-50786-d90.htm

TRACK MT8

#135 Nový příspěvek od TRACK MT8 »

http://www.nd-traktory.cz/mt8-050/2925- ... pravy.html

ona nová nemá taky vysokou vrstvu toho obložení, jen aby sis nemyslel, že už to máš sjety. já dával novy uplně všechno, a brzdí to, ale né tak jak auto, nikdy to nebude smykovat.

Odpovědět

Zpět na „Naše malotraktory“