MT8 050 z Oravy
Re: MT8 050 z Oravy
bolden ide lahko ale packa na cerpadle ide tahsie. Ale ja to mam podobne ako je to na tej fotke a to nema ziadny prevod proti tomu aku na ej scheme. tam to ide cez dve paky.
- Milhauss
- Kontaktovat uživatele:
Já jsem to fotil a někam dával. Ale mám to tak jak je to na obrázku. Pak kouknout k motoru,proč to jde tak těžko
Páčka na čerpadle jde při stojícím motoru vždycky těžko. Překonáváš odpor stojícího odstředivého regulátoru.Já mám u páčky pružinku. Ta mi páčku plynu pomáhá stahovat zpátky. Myslím, že je origo, protože ji vidím i na tom nákrese o pár řádků výš .... http://postimg.cc/image/qwr6221w3/
Kdo to umí, ten to dělá....ten kdo o tom ví trošku, ten tomu šéfuje..... a kdo o tom neví nic, tak ten to buď učí a nebo o tom alespoň hloupě kecá!
Pes je opakem ženy..... všemu rozumí, ale mlčí :)
- Milhauss
- Kontaktovat uživatele:
Já mám koupené náhradní lanko,a tam už myslím ta pružinka je přímo na lance. Na traktoru pružinku mám také. A tobě se plyn nevrací,nebo ti nefunguje ruční s nožím,nebo to jen chodí těžko??
vsetko my to funguje len na trocha tahsie, na zetore mstlacim pedal jednym palcom a tu to nejde ani rukov lahko. Sice ked sme ho kupili tak ako som stlacil pedal tak ostal ale vsetko sa namazalo a vymenil sa bolden a od vtedy my to ide stale takto. chcel by som to nejako prerobyt ale uvidime ci sa to tam pomesti.
tak, po dlhsej dobe som tu zas,
Chcel by som sa spytat ako funguje ten pridavac paliva na starty. Nastavoval som davku paliva podla navodu tu z fora a od vtedy pred startom musim stlacit plyn a potom zatiahnut za packu zhasinania, pustit a startovat. Doteraz ked som vypol motor tak vzdy ten pridavac zostal zasunuty teraz vyskakuje a zaskoci az ked pridam plin.
Chcel by som sa spytat ako funguje ten pridavac paliva na starty. Nastavoval som davku paliva podla navodu tu z fora a od vtedy pred startom musim stlacit plyn a potom zatiahnut za packu zhasinania, pustit a startovat. Doteraz ked som vypol motor tak vzdy ten pridavac zostal zasunuty teraz vyskakuje a zaskoci az ked pridam plin.
Lukáši, má to fungovat tak, že nastavíš páčku plynu na lehce zvýšené otáčky, pak potáhneš zhasínání motoru nebo namáčkneš kolík ručně. Při stojícím motoru kolík zaskočí a je nastavena startovací dávka regulátorem. No a nastartuješ .
Kdo to umí, ten to dělá....ten kdo o tom ví trošku, ten tomu šéfuje..... a kdo o tom neví nic, tak ten to buď učí a nebo o tom alespoň hloupě kecá!
Takže sa musí tá packa ťahať pri každom štarte? Doteraz som som ju nikdy netahal,ked som skapinal motor tak ten cuplik vždy zaskočil a ostal tak. Čiže teraz to funguje správne?
- Milhauss
- Kontaktovat uživatele:
Nikdy jsem to teda nezkoumal,ale za páčku tahám před každým startem. Bez páčky jsem startovat snad nikdy nezkoušel. Ale jak o tom píšeš,je fakt že by asi tím jak zatáhneš za páčku,aby zhasnul motor,měl čudlík zaskočit na příští start a už by se tahat nemělo. Ví bůh jakou to má správnou funkci
Když zhasínáš motor, tak současně se chcípnutím ti ten mechanismus na čele motoru stlačí i čudlík pro příští start. Moc ho neřeším. Mě když traktor dlouho stojí, tak nastavím trochu plynu, když je venku, namáčknu ho ručně a startuji.
Naposledy upravil(a) jarynfira dne ned pro 13, 2015 10:20 pm, celkem upraveno 2 x.
- Milhauss
- Kontaktovat uživatele:
Takže při dalším startu,už za páčku tahat nemusíme a měl by motor chytit?? Na druhou stranu,stejně když zatáhneme,nic se vlastně již nestane,neboť je čudl zamáčknutý
takze to je potom asi vporiadku. Inac ako som nastavil nanovo tu davku paliva tak motor ide ako vymeneny. ten co s tym nieco robil predtym tak tu matku zasroboval na doraz a ryska potom bola dva milimetre pred, teraz som ju dal milimeter za a vykon sa neda porovnat. Kde som predtym siel na jednotke na plny plyn ledva tak teraz vpohode ide dvojka na pol plynu takze parada.
chcel by som sa spytat na tie brzdove lamely. Uz som to mal zo tri razy rozobrate a zakazdym som ich trochu pocistil brusnym papierom ale stale to nejak moc nebrzdi aj ked su dost hrube. a navyse este aj zacali nejako vrzgat tak by som ich chcel vymenit. Original prostejovske stoja 37e ale da sa zohnat aj nejaka nahrada za 15e. Nema s nimi niekto nejake skusenosti?
http://www.tz4k14.sk/lamela-brzdy-50786-d90.htm
http://www.tz4k14.sk/lamela-brzdy-50786-d90.htm
http://www.nd-traktory.cz/mt8-050/2925- ... pravy.html
ona nová nemá taky vysokou vrstvu toho obložení, jen aby sis nemyslel, že už to máš sjety. já dával novy uplně všechno, a brzdí to, ale né tak jak auto, nikdy to nebude smykovat.
ona nová nemá taky vysokou vrstvu toho obložení, jen aby sis nemyslel, že už to máš sjety. já dával novy uplně všechno, a brzdí to, ale né tak jak auto, nikdy to nebude smykovat.