Thomassonovo TK
Re: Thomassonovo TK
Tak jsem cca před 2 hodinama složil zálohu na rotavátor za TK
Zítra bych pro něj měl jet, tak sem pak hodím nějaký foto
Zítra bych pro něj měl jet, tak sem pak hodím nějaký foto
Tak jsme včera dovezli ten rotavátor, je to typ FN-100 z Prostějova. Měl by být funkční, ale bude potřebovat trochu lásky
Je předělanej to TBZ, takže není nutná demontáž zadní potny z TBZ. Budu muset to uchycení trochu předělat, protože zachytává o šponováky fixace ramen.
Tak snad bude fungovat
Foto z dnešního převozu na uskladnění:
Je předělanej to TBZ, takže není nutná demontáž zadní potny z TBZ. Budu muset to uchycení trochu předělat, protože zachytává o šponováky fixace ramen.
Tak snad bude fungovat
Foto z dnešního převozu na uskladnění:
Tak mě to věčný vrzání a skřípění tak naštvalo, že jsem to v pátek večer rozdělal. Sice práce od půl osmé asi do půl jedenácté (prvně jsem "na jistotu" šel na levé kolo a závada přitom byla na pravém), ale povedlo se opravit - v místě spoje dvou dílů byl vyhnutý kryt brzdového bubnu, o kterém jsme se o pár příspěvků výš bavili ... Drhla ploška o velikosti tak 3 mm2, ale nadělalo to kraválu, to by jeden neřekl.
Teď už opraveno a pohoda, jezdíme dál. Dneska večer jsme odzkoušeli upravené zavěšení dvojáku obracáku a vypadá to, že to půjde seřídit a mohlo by to i celkem pěkně orat. Sice to utáhnem jen na 1, ale utáhnem. Fotky uděláím, až vyjedem trochu za světla
Teď už opraveno a pohoda, jezdíme dál. Dneska večer jsme odzkoušeli upravené zavěšení dvojáku obracáku a vypadá to, že to půjde seřídit a mohlo by to i celkem pěkně orat. Sice to utáhnem jen na 1, ale utáhnem. Fotky uděláím, až vyjedem trochu za světla
- Martin_TDi
Tak to máte asi relativně lehkou zem na dvoják pluh a ještě s TK-čkem.
Já mám na svém políčku velmi těžkou půdu a s TK-čkem jsem jel vždy 1° a 3/4 plynu a s problémy jednoradličák PON-25. S dvojákem by to bylo bez šance. Pak třeba popojedu o pár chalup dál na kšeftík a zem úplně jiná-lehoučká a oralo se bez problémů 2° a 1/2 plynu. Tam bych si i ten dvoják dokázal představit. Co je důležité,tak taky závaží v kolech. Na TK-čku jsem měl závaží ve všech kolech a bylo to fest znát. Na Vineu to musím dodělat přes zimu.
Orbě zdar !
Já mám na svém políčku velmi těžkou půdu a s TK-čkem jsem jel vždy 1° a 3/4 plynu a s problémy jednoradličák PON-25. S dvojákem by to bylo bez šance. Pak třeba popojedu o pár chalup dál na kšeftík a zem úplně jiná-lehoučká a oralo se bez problémů 2° a 1/2 plynu. Tam bych si i ten dvoják dokázal představit. Co je důležité,tak taky závaží v kolech. Na TK-čku jsem měl závaží ve všech kolech a bylo to fest znát. Na Vineu to musím dodělat přes zimu.
Orbě zdar !
- Ondras83
- Kontaktovat uživatele:
po letosni zkusenosti s orbou si muzu na dvojak obracak nechat zajit chut...to bych neutahnul
je fakt, ze muj strojek nedisponuje uzaverkou ani zavazim v kolech
je fakt, ze muj strojek nedisponuje uzaverkou ani zavazim v kolech
Ondro ty nemáš uzávierku? Som predpokladal ,že táto velkosť (váha) traktora dá akýkolvek dvoják len s uzávierkou.
No, on ten dvojáček dost možná v konečném efektu nezabírá víc, než ten PON ... Jsou to celkem malý radličky, ale pro traktor je asi jednodušší táhnou 2 malý radlice než 1 velkou ...
Popravdě, neoral jsem já, ale tchán a já u toho ani nebyl, proto není žádná fotka. Až budu orat u sebe, tak sem nějaký info a fotky hodím
Popravdě, neoral jsem já, ale tchán a já u toho ani nebyl, proto není žádná fotka. Až budu orat u sebe, tak sem nějaký info a fotky hodím
- Martin_TDi
Jaký to má záběr ten dvoják?
- Ondras83
- Kontaktovat uživatele:
Gaz nemá uzávěrkuoco13 píše:Ondro ty nemáš uzávierku? Som predpokladal ,že táto velkosť (váha) traktora dá akýkolvek dvoják len s uzávierkou.
Martine, příčnej posun mezi radlicema je 21 cm, ale mám to seřízený tak, aby tolik nezabírala (pluh je za traktorem mírně zešikma).
- Martin_TDi
Díky za informaci. Už delší dobu uvažuju jestli by pro mě měl smysl dvoják pluh, ale na těch mých pár árů je to zbytečné. Jsem rád že mám jednoradličák obracák, i když mě letos pozlobil. Vyskakoval mi stále do neutrální polohy. Budu ho muset poléčit
Tak jsem si říkal, že zořu a pořád to odkládám, tak zatím žádný fotky o orby ...
Jinak včera jsem se pěkně projel - jel jsem převážet nějaký dřevo do lesa:
A tomuto se říká ekologická katastrofa: průjezd TK lesem na 4. kvalt plnej "knédl"
No a dneska jsem smontoval ponk (rok a půl poté, co jsem ho dostal) :
Jinak včera jsem se pěkně projel - jel jsem převážet nějaký dřevo do lesa:
A tomuto se říká ekologická katastrofa: průjezd TK lesem na 4. kvalt plnej "knédl"
No a dneska jsem smontoval ponk (rok a půl poté, co jsem ho dostal) :
Tak jsem se dnes konečně dostal k podzimním pracem na zahradě.
Provedl jsem "zimní sestřih" jetele
Dotaz: ten křoviňákem posečenej (a trochu podrcenej) jetel mám v plánu nechat přes zimu ležet a na jaře vyvláčit. Je to rozumný, nebo to radši vyvláčit už teď, pokud bude trochu sucho?
Potom přišlo na orbu ... No, letos trochu blátíčko ... Ale i s dvojákem to šlo .. Jen to zaklápění nic moc ...
No a potom až do tmy převážení žlabovek - opět v blátíčku
Jinak se mi povedlo ulomit hřídel ve stojanový vrtačce ... Asi jsem ji přecenil, resp. kombinace relativně velkýho (trochu tupýho) vrtáku a mojí blbosti ...
Provedl jsem "zimní sestřih" jetele
Dotaz: ten křoviňákem posečenej (a trochu podrcenej) jetel mám v plánu nechat přes zimu ležet a na jaře vyvláčit. Je to rozumný, nebo to radši vyvláčit už teď, pokud bude trochu sucho?
Potom přišlo na orbu ... No, letos trochu blátíčko ... Ale i s dvojákem to šlo .. Jen to zaklápění nic moc ...
No a potom až do tmy převážení žlabovek - opět v blátíčku
Jinak se mi povedlo ulomit hřídel ve stojanový vrtačce ... Asi jsem ji přecenil, resp. kombinace relativně velkýho (trochu tupýho) vrtáku a mojí blbosti ...
- Martin_TDi
Hele Ty vozíš dřevo do lesa ? Jiní raději vozí z lesa
S tou orbou to chce dobře seřídit pluh a potom zaklápí dobře. A pokud je těžká a mokrá půda, tak je to o to horší. Není to jen tak...
Ať se Ti daří příště víc !
S tou orbou to chce dobře seřídit pluh a potom zaklápí dobře. A pokud je těžká a mokrá půda, tak je to o to horší. Není to jen tak...
Ať se Ti daří příště víc !
To dřevo jsem svážel z takový hrbolatý planiny k cestě, pak už se poveze na Liazce ...
Ta orba - prostě na prd podmínky a asi by to chtělo ještě doseřídit a doladit
Jinak vrtačka opravená - náhradnídíl stál včetně pošty cca 900 a byl tu do dvou dnů. To musím pochválít Güde, že mají ten systém dobře zmáknutej - napíšeš výrobní číslo, oni mailem pošlou rozkreslenej stroj na díly, objednáš podle čísla a do dvou dnů ho máš "ve schránce" ... Tak už zase vesele vrtám
Ta orba - prostě na prd podmínky a asi by to chtělo ještě doseřídit a doladit
Jinak vrtačka opravená - náhradnídíl stál včetně pošty cca 900 a byl tu do dvou dnů. To musím pochválít Güde, že mají ten systém dobře zmáknutej - napíšeš výrobní číslo, oni mailem pošlou rozkreslenej stroj na díly, objednáš podle čísla a do dvou dnů ho máš "ve schránce" ... Tak už zase vesele vrtám