AKU rázový utahovák
AKU rázový utahovák
Má někdo něco takovýho? Koukám po Dewalt DCF 899 nebo Milwaukee M18 CHIWF34 FUEL ¾″. Dík za rady.
Re: AKU rázový utahovák
Ahoj v předchozím zaměstnání jsme měli rázový utahovák od Makity. Měli jsme i vrtačky karbiky tak byl i utahovák to kvůli použitelnosti baterek. Byly použitelný do všech varcajků. Když byla nabitá baterka dokázal ukroutit i M 12 zadřenej nerezovej šroub. Ty se právě zadřely poměrně často. Nezbývalo než ho ukroutit a nahradit jiným. Byl tam asi tři roky bez jediného problému. Myslím, že funguje i nadále co tam už nejsem.
No já spíš půjdu do Dewalta-mám aku vrtačku,tak že mi pasuje nabíječka a kdyštak koupím 1ks aku 4-5Ah.
-
- Kontaktovat uživatele:
V pískovně u Kostelce nad orlicí používají Milwaukee utahovák i rozbrušovačku a jsou s tím spokojený. I břit na lopatě u nakladače tím šroubujou a není problém.
Taky máme v práci Milwaukee, asi rok, děláme s tím denně, i matky kol vozů a traktorů. Dobré. Museli jsme k tomu pořídit sadu kovaných ořechů, ty běžné 3/4 narexy to občas rozláme.
4011, 25 A, Zebra, Prcek
U nás používáme Dewalt na 14V, který se už stahuje z výroby a budou jen 18V. Je to na 1/2" ořechy a opravdu je to bez problémů trhá. Před tím jsme mívali Narexy. Byly slabší a větší. Aku utahovák je u nás nejčastěji používané nářadí. Nikdo bez něho nikam nejde. Rád kupuji Dewalty, protože mívají dobré akce. Chce to mít ale známého v prodejně. A také tam nakupovat často.
Mám nový Hitachi-koki od synovce z Ostrova n.Osl. asi rok a paráda.Stál v akci 2 000,- bez Dph.
používáme v práci Milwaukee M18 a super, fakt to dokáže s přehledem zlikvidovat ořechy a ukroutit šrouby
Šrouby ano ale ořechy?Vlastně jo,určitě nepoužíváte kované,určené k tomuto.
Jaký máte kovaný ořechy? Myslím výrobce. Je mě jasný,že obyč. gola sadu to rozmlátí.
Tak dneska dorazil Dewalt
Berner,Bosch,Yato.tomous píše:Jaký máte kovaný ořechy? Myslím výrobce. Je mě jasný,že obyč. gola sadu to rozmlátí.
Ahoj, jen k utahovákům. Sice to není aku. Koupili ve firmě elektrickej utahovák. Že se s ním budou utahovat šrouby na takové seriové práci. Celkem hodně matek zašroubovat a bateriovka (Dewlat profi ) to špatně točí. Škoda ji tím mordovat. Protože je na dílně rozvod a mysleli jsme že bude i spíš silnější. Je to taky Dewalt. Měl by mít asi 450 kN? Tak jsme ho vyndali ze škatule a rozhlíželi se co zkusíme povolit, nebo utáhnout. No a hele kolo u ještěrky. No povídám, mám doma střední velikost vzduchovej a ten kolo nepovolí. U osobního auta jo, ale třeba u nákladního, nebo u ještěrky ne. No a tenhle traky ne. Je to moc utažený. Nakonec jsme zkoušeli ty matky kvůli kterejm se koupil a to jde dobře. Je to M 12 a taková ta zmáčká samojistící matka. Když to byl klasicky silon na matce tak bateriovka v pohodě. Ale tahle zmáčklá to bateriovka na tom skučí a utahovák je dobrej. Akorát je trochu těžkej celej den s ním tahat.
Měl bych taky vyzkoušet ten můj jak někteří neradi slyší ,,poctivej komunistickej" vzduchovej. Takovej ten macek hliníkovej. Mám ho doma a nevím jestli maká. Tuhle jsem ho už měl v ruce, že ho vezmu do práce, tam je rozvod vzduchu a utáhne ho to. Doma mi asi neutáhne kompresor, nebude stíhat množství vzduchu.
Měl bych taky vyzkoušet ten můj jak někteří neradi slyší ,,poctivej komunistickej" vzduchovej. Takovej ten macek hliníkovej. Mám ho doma a nevím jestli maká. Tuhle jsem ho už měl v ruce, že ho vezmu do práce, tam je rozvod vzduchu a utáhne ho to. Doma mi asi neutáhne kompresor, nebude stíhat množství vzduchu.
Dneska jsem ho vyzkoušel a Kuwa to je sila jako prase,měl jsem možnost porovnat a makkitou na 220V a na toto nemá
- elbarto
- Kontaktovat uživatele:
Jedina nevyhoda je obri spotreba na baterku. Mam na nem baterku 4.8Ah/18V a chroupne ji to celkem rychle. Neni se cemu divit, ty lepsi elektricky umi 480Nm coz na aku je opravcdu mazec.