kompresor orlík
-
kompresor orlík
zdravím, potřeboval bych poradit - mám starší dvoupístový kompresor orlík a odešli mi hlavy takže kompresor netlakuje.
nevíte kde se dají sehnat nějaké náhradní díly na tyhle kompresory,
nevíte kde se dají sehnat nějaké náhradní díly na tyhle kompresory,
-
Re: kompresor orlík
děkuji moc.
-
- Kontaktovat uživatele:
Re: kompresor orlík
Zdravím! Nechci zakládat další téma. Koupil jsem starší kompresor Orlík typ Orlík 1JSK 75 14. Začal se mi "vracet vzdych" zpět z nádrže přez zpětný ventil na kompresoru. Psal jsem zatím do jednoho servisu a řekli mi abych vyměnil celý ventil za 700 + předělat vývod, bo ten starý typ se již nedělá. Není tu někdo problému znalý, kdo by mi poradil, co stím? Zkusím to samozřejmě vyčistit. Ale nechce se mi stále dělat nové těsnění.
Děkuji!
Děkuji!
Zapojení hvezda/trojuhelnik kompresoru orlík
Zdravím pánové ,potřeboval bych poradit jak předělat kompresor orlík na automatické přepnutí hvezda/trojuhelnik pomocí stykaču. Co budu potřebovat jakej model ,počet případně zapojení .Prostě vše co k tomu bude potřeba. Jedná se o motor 7.5kw 2900 ot. Předem děkuji všem za všechny odpovědi díky.
- super 50 sk
Re: Zapojení hvezda/trojuhelnik kompresoru orlík
daj si tam softstarter a masto jednoduchsie a lepsie
Take jsem o tom přemýšlel ale je rozhodující cena ale pochybuju o tom že to bude levnější.
- super 50 sk
da sa vobec ten motor rozbiehat hviezda trojuholnik musi byt na stitku trojuholnik 380 nic ine
Ano dá přesně to tam je
- hombre
Nejjednodušší a nejlevnější je použít přepínač Y/D.Koupíš ho jenom jako součástku a dáš do nějaké šikovné krabičky nebo se prodává komplet.A je to spolehlivější než nějaké spouštěče nebo stykačové kombinace.Zrovna na podzim jsem si ze 3 ks pakeťáků složil přepínač pro cirkulu.
Jde mě ale o automatickej provoz a ne to ručne přepínat po každém natlakování a vypnutí.
- Lišák1
- Kontaktovat uživatele:
Hombre, na cirgulu to de, ne na kompresor. Kompresor se zapíná a vypíná sám přes tlakový spínač.
Nissan Terrano 3,0 TDI, Zetor 5211
Třeba ho chce zapnout jednou a zbytek řešit přetlakovým ventilem
Všechno, co se může pokazit... nás poučí.
„Copak si myslíte, že pánem výroby je ředitel? I toto, pánem výroby je poptávka.”
„Copak si myslíte, že pánem výroby je ředitel? I toto, pánem výroby je poptávka.”
- super 50 sk
da sa to aj na kompresor treba 3 stykace 1casove rele ktore prepne po urcitom nastavenom case dva stykace
- hombre
To je mi jasné.Já žiju někde jinde.Naše kompresory mají odlehčovací ventily tzv. bypas-sání-výtlak.Jinak rozjezd třeba 3 ks stykač a časový spínač.Můžu dodat.Jen si to složit do nejakého rozvaděče nebo nějaké krabice.Zapojení nebudu malovat.To je pro elektrikáře jako dolít naftu do trakouše.