Soustruhy

soustruhy, frézky a další stroje

Moderátoři: rezis, Leo

Zpráva
Autor
Přemo

Re: Soustruhy

#12376 Nový příspěvek od Přemo »

Samo domo nevedu :D
Bude to na 160 crystala a půjde závěs s fastraku,,jako že byto po návareni nedrželo se nebojim, pár věcí už sem povaříl co potřebovali trošku kultury a vše drží,, prostě to mít pěkně vybroušené ať seto provari u kořenů,ja myslím že to půjde,jak psal kolega výše vařit to postupně na střídačku a bude to.,, háky na 100vce sem drtil COCkem na plný kotel a drželi jak v serii,kdysi sem se celkem bál,ale teď prostě tvořím,, samozřejmě vždycky v ramci možnosti a patřičně kvalitě.. možná proto aji dimenzuju :smich:
zetor 50super,Z10045turbo,7011,E516B,BSS P53S,6T,P93S,10.08-agro,hon un 050 2x,BDT po faceliftu,bogballe,kertitox ala Napa,a spousta dalších stroju co uz není kam davat:)

Zetor15

#12377 Nový příspěvek od Zetor15 »

O svar se nebojim. Ale jde o pouzity material aby se to pak pri bocnim tahu nerozeverelo a nevypadnul celej zaves ven. Pred lety jsem se bavil s clovekem od schwarzmuller co mel na starosti prave zavesy a nepovedlo se mi z nej dostat z ceho se ty etaze delaji. Mel jsem na dilne jeden kde bylo potreba aby se po cele delce roztahl o 2mm a bylo potreba ho prepnout o 7-8mm a dva 12t pisty aby se pohnul takze to urcite neni zadne obic zelezo a to to byla konzola jen na 18t tahu a 2,8t svisle zatizeni a treba proti jedne co tu mam ktera je na 30t tahu a 4t zatizeni je to celkem chudinka ale presto s ni pohnout bylo docela na hrane. Samo autogenem by to asi nebyl problem,ale bal jsem se aby to pak nebylo meke a nedelalo to nejake problemy.

Kazdopadne jsem zvedavy na vysledek prace a preji at funguje dle predstav.

Jake potrebujes rozmery lyzin?

Karel Dezort

#12378 Nový příspěvek od Karel Dezort »

Přeji pěkný den už jsem nějakou dobu majitelem soustruhu sv 18 a v hlavě se mi rodí myšlenka pořídit ještě brusku na plocho, ale má to menší háček průchod dvěrma do dilny, bohužel otvor nejde zvětšit tak byka myšlenka rozebrání a složení na místě. Co jsem taj koukal tak třeba bph 25 by se asi nechala rozebrat na stojan a stůl a přestěhovat to samostatně, budu rád za každý nápad. Foto soustruhu doma a na čem dělám v práci.
Obrázek

Obrázek

Lišák1
Kontaktovat uživatele:

#12379 Nový příspěvek od Lišák1 »

Těžko radit, já jsem koupil SU 50 1500 a nenašel jsem jinou cestu, než probourat dvě zdi, otvor tak velký, aby soustruh prošel, postavil se na místo zdi se opět zazdily.
Nissan Terrano 3,0 TDI, Zetor 5211

filip

#12380 Nový příspěvek od filip »

Před časem byl na bazoši inzerát že někdo daruje soustruh tomu kdo si ho vystěhuje a dá všechno potom do pořádku. Byla tam fotka třimetrového macka v mistnosti s jedněma dveřma. A řernobílá fotka toho soustruhu postaveného na základní desce a kolem první řádka cihel, Prostě ho usadily a pak kolem něho postavily barák. Další generaci už asi překážel.
4011, 25 A, Zebra, Prcek

Čárls

#12381 Nový příspěvek od Čárls »

Chce to sehnat nějakej ten manual aby jsi viděl zda to jde rozdělat na díly Kdysi dávno jsme u kamoše stěhovali SV 18 do sklepa Prostě se rozdělala komplet a pak zas složila při tý příležitosti odvez sáně někam k Pardubicím a nechali se přebrousit sáně podélný i příčný Pak jsme vše s nebožtíkem Horákem spasovali a měl generálku ani nevím zda ji ještě Honzík má bylo to v 96 roce a on odešel z fabriky těsně před povodní 2000
Kdo nic nedělá nic nezkazí pokusy sou cesta k úspěchu
Sem chodím rád a často http://prehrada-les-kralovstvi.cz/

oco13

#12382 Nový příspěvek od oco13 »

Moje trojtonové SUčko tiež pýtalo Aviu a Vejtru s hydraulickým ramenom, a tiež vypnúť elektriku v uličke :typek: Dolu na hlavnej si ho dal dolu z Avie posadil pred kabinu do stredu Vejtry, pomaly vyšiel hore , zložil ho a potom ho hydraulickým ramenom posunul až do dielne . Boli pri tom dvaja Páni žeriavnici a takto to vymysleli. Bez straty kytičky 8) Obidvaja sa nám už smejú zhora ako sa mi trápime. :'(

oco13

#12383 Nový příspěvek od oco13 »

A ono to malo ešte aj predohru a pokračovanie. :smich: Sústruh som vydražil v tej opačnej dražbe kde sa znižuje cena, vo fabrike kde som robil ako zajac. Po dražbe som si išiel pozrieť mašinku do investičného skladu - bola prerobená na jednoúčelák a dva strašne hrubé káble išli k rozvodnej skrini. So slzami na krajíčku ako ja to dostanem domov a spojazdním som sa dotiahol na údržbu za "dedkovcami". Dvaja elektrikári sa ma hneď ujali s otázkou svokor ešte páli, že? No jasné kto vtedy nepálil. Takže prvá flaša padla keď skriňu odpájali v sklade, Potom prevoz domov , ukotvenie a došli tí dvaja. Oni boli vychcaní - očíslovali si kable takže u nás stiahli ešte liter pálenky a zapojili to. Ku cti im slúži, že tá skriňa nebola od roku 1990 vôbec otvorená. :shock: Ale keď som ich odviezol domov tak ma skoro vybili ich manželky. :smich:
No a z tej prevodovky čo bola na mašinu prilepená nakoniec bol ešte rotavátor. 8)
Do prdele už som ako Oto :pohlavek: Ale jeho story mám rád lebo je :friends:

fikejz

#12384 Nový příspěvek od fikejz »

Oco, aj tvoje se dobre čítajú!
Za pravdu je různá sazba – jednou pomník, jindy vazba. Kdo ji řekne dřív než včas, tomu pravda zlomí vaz. (KHB)
Je naivní očekávat dnes od médií pravdu a relevantní informace. Kdo má potřebu věřit, má jít do kostela, a ne poslouchat televizi.

oco13

#12385 Nový příspěvek od oco13 »

chlapci niečo pre Otu, určite sem nakukne
8)

jean

#12386 Nový příspěvek od jean »

Pani, neviete o nejakom slusnom sustruhu dospelych rozmerov idealne do 100 km od Nitry? Samozrejme aby bol ako novy a za lacno :). Potrebujem nieco, co dokaze tahat rozumnu sponu a vleze tam poradna kudla. Ten moj Rumun ma len 900 kilo a noze max 20. To neni na nejaku produktivnu robotu. Aj ked ma velku vysku nad loze, takze na nom ide spravit vela veci. Idealny by bol hranaty sv18, ale tie maju skarede ceny. Fizz mi svojho casu nukal nejake hebedo, dnes by som ho asi zobral. Uz ho mam kam dat.

Fizz

#12387 Nový příspěvek od Fizz »

Muzu se zeptat jestki je 50ka stále volná..

Ale myslím že z dílny obě odjely...
"... to že máš internet neznamená, že sr@čky co máš v hlavě a považuješ je za myšlenky musíš ventilovat veřejně..."
Other-Side II. '23

SV18r

#12388 Nový příspěvek od SV18r »

Zdravim potrebujem poradit material z coho vysustruzit cap napravy, jedna sa o stredovy cap na ktory sa nasuva naboj z kuzelovymi loziskami material by mal byt pouzitelny bez dalsieho tepelneho spracovania , zvaritelny a obrabatelny bude tam treba sustruzit aj zavit

winch

#12389 Nový příspěvek od winch »

Použil by som 14 220, je pevná, huževnatá, má zaručenú zvaritelnosť , a dá sa celkom dobre zohnať. Prípadne ocel 16 220, má o niečo vyššiu pevnosť, zvaritelnosť zaručená podmienená- predohrev a dohrev, ale to aj pri tej 14-tke aj je zváraný materiál hrubší ako 30mm. Po zváraní by si to mal žíhať na odstránenie vnútorného pnutia.
Starý, dobrý je to stroj, som rád že mám traktor môj.

SV18r

#12390 Nový příspěvek od SV18r »

winch blba otazka vhodnost 15230 ?? pytam sa lebo by ju mali mat v nedalekom velkosklade horsia na obrabanie ?? pripadne je v niecom lepsia horsia ??

Odpovědět

Zpět na „Stroje a zařízení“