Jeremyho hospodářství
Moderátoři: rezis, Leo, Milhauss
Re: Jeremyho hospodářství
Máme poprve seno ve velkých balíkách, doteď jsme ho měli na volno nebo v malých balíkách ve stodole, ale tam už se nam víc nevleze a navíc s těma malýma balíkama je hodně práce. Proto tak nějak přecházíme na kulaté. Nechtěli jsme ať to zmokne, no zase jsme chytřejší, díky
no to je dobře že to máš přikrytý jen by to chtělo podle mě na čas přikrejt jen provizorně a když je možnost tak to sundat a nechat to proluftovat a až se balíky vypaří tak to udělat napevno
a taky mám zkušenost že ta vlhkost de v balíku nahoru takže je dobrý je stavět do sloupu kde to de tim balíkem nahoru a nahoře se to odpaří ale když se daj na kulato tak se ta vlhkost zastaví nahoře a jak je to slisovaný tak to přez tu síť neprojde pryč a ještě když je na něm další balík tak se to zas sráží v tom místě dotyku
schválně šáhni na ně pod plachtu jestli tam nejsou navlhly
ja když dávám 4na sebe a po pár dnech tam zajdu a vylezu nahoru tak to tam je navlhly jak krava a taky prože mám uzavřenou budovu a nejde tam větrat
a taky mám zkušenost že ta vlhkost de v balíku nahoru takže je dobrý je stavět do sloupu kde to de tim balíkem nahoru a nahoře se to odpaří ale když se daj na kulato tak se ta vlhkost zastaví nahoře a jak je to slisovaný tak to přez tu síť neprojde pryč a ještě když je na něm další balík tak se to zas sráží v tom místě dotyku
schválně šáhni na ně pod plachtu jestli tam nejsou navlhly
ja když dávám 4na sebe a po pár dnech tam zajdu a vylezu nahoru tak to tam je navlhly jak krava a taky prože mám uzavřenou budovu a nejde tam větrat
Tak to je pěkný, hlavně at hektary přibývají kdyz už tu techniku máte. Dneska sehnat pole je umění, aspoň teda u nás .jeremy píše:Zatím máme cca 4 ha trávy a necelý hektar orné.Beris píše:Parádní hospodářství a moc pěkný Crystal kolik obdelavate poli?
Je to česká tříbubnová ŽTR 210 cm.adam píše:Co to je za značku ta tvoje rotačka? A záběr?
Zetor 7011
Class Europa
ex-Zetor 5511
ex-Zetor 4011
Class Europa
ex-Zetor 5511
ex-Zetor 4011
Pěkná jalovička mě se narodíl bejček
Tak zase nějaké novinky.
Koupili jsme další dva býčky, narozené koncem srpna.
Před měsícem jsme domů dotáhli torzo 7t vleku a hned nato se nám na netu poštěstilo na ní koupit torzo korby, chtěli bychom jí předělat na balíky, no uvidíme ještě.
A dneska jsme na bazoši koupili shrnovač na seno sp4, snad ho dáme nějak do cajku, už nás nebaví skulovat se záběrem 2,2m, ale pro jistotu si necháme i ten náš starý shrnovač.
Příští týden se nám má telit druhá jalovice.
Koupili jsme další dva býčky, narozené koncem srpna.
Před měsícem jsme domů dotáhli torzo 7t vleku a hned nato se nám na netu poštěstilo na ní koupit torzo korby, chtěli bychom jí předělat na balíky, no uvidíme ještě.
A dneska jsme na bazoši koupili shrnovač na seno sp4, snad ho dáme nějak do cajku, už nás nebaví skulovat se záběrem 2,2m, ale pro jistotu si necháme i ten náš starý shrnovač.
Příští týden se nám má telit druhá jalovice.
z tohodle vleku mam udelanej vuz na baliky taky 15 baliku pr 150 jak nic, i 14 senaze to zvladne
Máš pěkně udržované traktory........
nejaka mala\ ta vlecka ne http://frturek.rajce.idnes.cz/Moje_hosp ... C03336.jpg
Kamarát má tiež upravenú 7 tonku, nakladá 18 balíkov 120 cm - 10 dole a 8 hore. Nakladá Proxou 7441 a ťahá 6911.