Františkovo hospodářství

Moderátoři: rezis, Leo, Milhauss

Zpráva
Autor
tomous

Re: Františkovo hospodářství

#16 Nový příspěvek od tomous »

Tak tak. "Nejenom prací živ je člověk". Já si taky užívám dcerky teď má 3 měsíce. Ať kontrola dopadne dobře 8)

Blajda

#17 Nový příspěvek od Blajda »

Tu ornou máte taky v eku? Co pěstujete za obilí a jaké děláte postupy?
Tak at jsou kontroloři v klidu
Zetor 3011 a 6748

frturek1

#18 Nový příspěvek od frturek1 »

ne orna je v konvenci takze se to leje damem alby z toho aspon neco bylo letos se nam obili nejak seslo po vice takze i srotuju ale jinak to mame jen kvuli slame a zrni slepicim kachnam husam holubum a ja nevim cemu jeste

frturek1

#19 Nový příspěvek od frturek1 »

no tak uz jim nato papirovani prdim, nezkutecny a nejlepsi je ze ja mam svi a delam si svi papiry ale pasu prevazne na tatovo PB a on zas na mejch, takze v tech úpapirech to sikovne zamotat nebo rozlisit taky neni jentak a vsechno to pisu i tatovi tak snad to zejtra dopadne dobre jinak se ji mna celou ekoligiji vyprdnu

tomous

#20 Nový příspěvek od tomous »

Ahoj. Tak co kontrola? Dopadlo to dobře nebo byl průser? Já měl loni najaře kontrolu z NKÚ a musím říct,že tak pohodový lidi co se úředníků týče jsem dlouho neviděl. 8)

frturek1

#21 Nový příspěvek od frturek1 »

no ve chvili kdy jsem chtel jit delat papiry tak se mi pos.. pocitac takze sem musel ke znamejm, jinak kontrola vicemene v pohode, mensi nesrovnalosti v evidenci krmiv, moc to nesedelo se skladnima kartama ale nejak moc to nehrotil a strasne se zajmal o tu ornou, protoze ji mam v konvenci ale vysvetlili sme mu to tak ze to obilio se zpotrebuje pro tatovo zajmovej chov, kterej si predtim taky zdkumentoval takze cajk, jinak se mu libili zklady na seno a zimoviste ze mame pekne udelany a hlavne zpevneny

frturek1

#22 Nový příspěvek od frturek1 »

tak sem se konecne vyhrabal z horecek a rano me u krav cekala smutna zprava, meli sme zavrenou jalovici pred telenim, jeste vcera v pul dvanacty vecer sem se nani byl podivat a nevipadala ze bude, rano prijdu a tele mrtvi :( bejcek jak slon uz olizanej tet abych kravku dojil :(

toyotatoyotatoyota

#23 Nový příspěvek od toyotatoyotatoyota »

tomous píše:Ahoj. Tak co kontrola? Dopadlo to dobře nebo byl průser? Já měl loni najaře kontrolu z NKÚ a musím říct,že tak pohodový lidi co se úředníků týče jsem dlouho neviděl. 8)
NKÚ :shock: :shock: :shock:

tomous

#24 Nový příspěvek od tomous »

frturek1 píše:tak sem se konecne vyhrabal z horecek a rano me u krav cekala smutna zprava, meli sme zavrenou jalovici pred telenim, jeste vcera v pul dvanacty vecer sem se nani byl podivat a nevipadala ze bude, rano prijdu a tele mrtvi :( bejcek jak slon uz olizanej tet abych kravku dojil :(
Přesně to stejný jsem zažil loni taky. Večer nic a ráno tele skoro tuhý. Narychlo jsem ho dal do chlíva,ale nevydrželo. Jalovicu jsem nedojil a nestalo se nic. Škoda ho,ale nenaděláš nic. Mě se mají začít telit až v půlce března-nějak se loni blbě běhali a nestihal jsem zapouštět.

tomous

#25 Nový příspěvek od tomous »

toyotatoyotatoyota píše:
tomous píše:Ahoj. Tak co kontrola? Dopadlo to dobře nebo byl průser? Já měl loni najaře kontrolu z NKÚ a musím říct,že tak pohodový lidi co se úředníků týče jsem dlouho neviděl. 8)
NKÚ :shock: :shock: :shock:
Je to tak. Když mi volali taky jsem valil oči. Přijeli z Jihlavy.

frturek1

#26 Nový příspěvek od frturek1 »

no na jalovici ma az moc nality vemeno takze sme obvolali vsechny znami co delaj mliko a telata prodavaj hodne brzo odstaveny, nakonec sem sehnal limuzina bejcka ale uz 5 tejdnui staryho uz naucenyho pit z kyble hned sme ho privezli akorad uz byl nakrmenej taklze do zejtra hladovka a uceni zpatky na cecik a kravy na retez to zas bude rosambo

zetor tomas
Kontaktovat uživatele:

#27 Nový příspěvek od zetor tomas »

Jelikož nás už taky přestalo bavit hlídat krávy před telením v noci, chodit se tam dívat, ale zase jsme je nechtěli nechat přes noc osudu, přece jen když na to človek rok čeká, je to značná ztráta, tak jsem letos koupil bezdrátovou kamerku a je klid. Dvakrát za noc nahmatám ovladač od televize, kouknu, jestli se tam něco neděje a chrním dál. :spac:
Zetor 5945 a Zetor 6711

zikajay

#28 Nový příspěvek od zikajay »

zetor tomas píše:Jelikož nás už taky přestalo bavit hlídat krávy před telením v noci, chodit se tam dívat, ale zase jsme je nechtěli nechat přes noc osudu, přece jen když na to človek rok čeká, je to značná ztráta, tak jsem letos koupil bezdrátovou kamerku a je klid. Dvakrát za noc nahmatám ovladač od televize, kouknu, jestli se tam něco neděje a chrním dál. :spac:
To je sakra dobry napad :D
asi se tim inspiruji 8)

Dvordy

#29 Nový příspěvek od Dvordy »

Tohle jsme dělali asi před šesti roky jednomu zemědělci. Celý kravín má pod kamerama, aby věděl, kdy se mu bahní ovce a telí krávy.
Zetor 4011, Zetor 7341, JCB 3C III

trago105

#30 Nový příspěvek od trago105 »

Kolik maj takové kamery dosah signálu ?

Odpovědět

Zpět na „Naše farmy“