Toto je velmo zaujímavé. Lebo sme túto debatu mali pred rokmi, a vtedy si si vychvaloval kanca, že je ovela lepší, a že vôbec nesmrdí.tibik píše:...... ofajcil ma predavajuci že sú vyškopene a jeden mal vajco v bruchu tak bola masť aj slanina komplet nepouzitelná pachla ako močka a mäso razilo tiež ale z toho sa daju spraviť klobasi a tam sa to ako tak stratí (15l masti šlo na hnoj a slanina cca 60kgpre vtaciky ) takže v konečnom dôsledku som mal z 160kg prasata prd ....
Tak ako to je, že 350kg kanec nesmrdel, a 160kg sa nedal jesť?
tibik píše:Tak už to maju tie moje mangalice za sebou , kanec mal 350kg , prasacka cca. 250kg , celkový dojem z mäsa kanca je taký ,že do buducna jedine prasa z guľami jednoznačne iné zloženie - mramorovane až krása a šťavnate ako hovädzí steak uplná lahoda oproti vymyškovanemu (a tie gule na cibulke - fantazia nič lepšie som ešte nejedol zaujemcom pridam recept)
...........Ešte poznámka tak mimo slanina na kanovi pekne prerastená a vysoká miestami hlavne na chrbte cca. 8cm a tak isto aj u prasacky, len bez prerastenia mäskom . A ešte rada na čistenie najosvedčenejšie je najprv opaliť a lopatou zaroven škrabať dole potom obarať či už v korite alebo na paletách ako som robil teraz ja. Vlani som najprv obaral a potom som palil a to nebolo vôbec ono nešlo to poriadne dolu !
tibik píše:........ a na tom ,že mäso kanca páchne som sa dobre pobavil , takže ak niekto bude tvrdiť opak je to blud alebo je kan 200ročný :d :d :d a aj tak by som pochiboval napr. anglicku a tuším v US sa nekastruju prasce vôbec.
Všetko je vec nazoru ....