Slepice

Moderátoři: rezis, Leo

Zpráva
Autor
thovt

Re: Slepice

#1096 Nový příspěvek od thovt »

Hm Dionysius Papin byl francouz.

JardaCNC

#1097 Nový příspěvek od JardaCNC »

Marx a Engels se narodili v Prusku a zemřeli ve VB a přesto jsou to Soudruzi.......

thovt

#1098 Nový příspěvek od thovt »

Hm žili všichni za království že si je veme někdo do huby později a přežvejká ku obrazu svému.
To je to samé jako svastika.

vitex

#1099 Nový příspěvek od vitex »

Vím,že byl francouz,ale já tak oslovuji všechny.A není to hanlivé oslovení.

honzaPP

#1100 Nový příspěvek od honzaPP »

U nás to je tak:

Obrázek
Máme teď asi 5 druhů slepic. Čistý bílý (řasu nevím) ty nesou nejvíc. Pak klasické hnědé. Další ,,modré,, ty nesou úplně nejmíň znovu je kupovat nebudem. A letos jsme koupili na zkoušku vlašky a suffolk. Tak uvidíme :)
Ještě chci vyměnit kohouta, tohle je pěknej prevít.... párkrát jsem ho nakopl přes celý slepičinec když startoval na dceru. Chvíli klid,ale pak se stejně oklepe.
Hinomoto N249

fikejz

#1101 Nový příspěvek od fikejz »

Kohouta který rád startuje, ať už na dceru, hospodáře, nebo kohokoliv, je nejlépe chcípnout do polívky, nebo na papriku ;-)
Za pravdu je různá sazba – jednou pomník, jindy vazba. Kdo ji řekne dřív než včas, tomu pravda zlomí vaz. (KHB)
Je naivní očekávat dnes od médií pravdu a relevantní informace. Kdo má potřebu věřit, má jít do kostela, a ne poslouchat televizi.

honzaPP

#1102 Nový příspěvek od honzaPP »

Přesně to je v plánu, už to má spočítané :co?:
Hinomoto N249

imaginaro

#1103 Nový příspěvek od imaginaro »

Přesně takovyho jsme měli taky, a startoval taky. Na mě nikdy, tak jsem to nečekal, vzal jsem na dvůr svojeho cca 8miletyho, a udělal mu na tváři naštěstí slabounkou čárku ostruhou. Taky jsem ho asi dva měsíce zkoušel převychovat, ale chutnal líp než se choval. Jinak ale hlídal super, myslím si že by šel bránit i proti káněti, ale to už nezjistím. :)
"NEMUSÍŠ VŠECHNO VĚDĚT,STAČÍ VĚDĚT KDE TO NAJDEŠ."
-můj dědeček-
https://imaginaro.rajce.idnes.cz/Kubotka/
můj záhon- www.imaginaro.rajce.idnes.cz/vyvyseny_zahon/

javax55

#1104 Nový příspěvek od javax55 »

Slepice, co jsou prodávány na snůšku, jsou hybridi, vyšlechtění na snůšku a je u nich cíleným šlechtěním potlačen pud sezení na vejcích. Kvokáním, snahou vysedět kuřátka je přerušena snůška a tím snížena produkce vajec.

vitex

#1105 Nový příspěvek od vitex »

Já choval většinou leghornky,občas vlašky koroptví.Měl jsem 60 slepic a 6 kohoutů.Když první vystartoval na malého syna,šel do polívky.Netrvalo půl hodiny a vystartoval druhý.Tak šel za kámošem.Ostatní už si netroufli.

honzaPP

#1106 Nový příspěvek od honzaPP »

A nemají spolu pak ti kohouti problém? Jen mě to zajímá dalšího shánět nebudu :smich:
Nebyl jsem si jistý co jsou ty čisté bílé zač a asi to budou taky leghornky. Ty nesou vážně nejlíp. My jich teď máme kolem 30 a mix jak jsem psal výše. Zkoušíme co ponese nejvíc, většinou po 2-3letech obnovujem. Však už do domácích hučím,že půjde do polívky. Startuje jen na mě a na malou,ale ta tam beze mě nechodí.
Hinomoto N249

vitex

#1107 Nový příspěvek od vitex »

Leghornky měli snůšku 270-280 vajec ročně,nechával jsem je 3 roky.Každý rok jsem kupoval 20 kuřat a pravidelně.

capino

#1108 Nový příspěvek od capino »

Lenghornky ne, lepší jsou dekalb white, jsou úplně stejné jako Lenghornky, ale tyto mají velké hřebínky, až jim prepadávají nastranu. Nesou jako divé. Petr

fikejz

#1109 Nový příspěvek od fikejz »

vitex píše: ned dub 07, 2024 6:31 pm ...Tak šel za kámošem.Ostatní už si netroufli.
Jo, příklady táhnou 8) :)
Za pravdu je různá sazba – jednou pomník, jindy vazba. Kdo ji řekne dřív než včas, tomu pravda zlomí vaz. (KHB)
Je naivní očekávat dnes od médií pravdu a relevantní informace. Kdo má potřebu věřit, má jít do kostela, a ne poslouchat televizi.

thovt

#1110 Nový příspěvek od thovt »

Odpovědět

Zpět na „Zvířata, chovatelství“