Návrat velkých šelem - vlk, rys, medvěd

Moderátoři: rezis, Leo

Zpráva
Autor
mastnacek

Re: Návrat velkých šelem - vlk, rys, medvěd

#331 Nový příspěvek od mastnacek »

Ovce nasere vsude, musis stlat a ne malo jinak ti kazdy rano polezou z chliva prasata a to i tehdy, kdyz budes mit jo hodne mista. Na vlnu muzes zapomenout. Ted se me rodej jehnata jako kdyz sere a maluje, treba i 14dni mezery. Beran byl sice narostlej, ale asi trosku debil, ja bejt beran, tak to jebu hlava nehlava. No takze jsem i par dni nechal pro sychr ovce prez noc venku, aby mely ovce klid na porod. Par dni dozadu videl znamej vlka v Martinkovicich nekde pod lesem, tak jsem vcera zavrel a dneska poustim a ...beee, dalsi dve cerny dvojcata.

Tomas6

#332 Nový příspěvek od Tomas6 »

Ovce jsou s hnojem v pohodě. Když máš nějakou krávu co to má trochu po řídku, musíš stlat každý den pomalu. Jednu takovou mám, v zimě mají přístřešek ale jsou i venku, takže nedělají jenom v přistřešku a co dva tři dny dvě lžíce od unc. Letos padlo 5 ks 160cm balíků slámy. 3kusy hovězího. Ta jedna přijela až v prosinci ... Nedokážu si představit to řešit kolečkama a pěkně ručně. Já to dělám hlavně proto, že vlastní pozemky, nějaký zisk to taky přináší. Ale když nad tím tak přemýšlím, dělat trochu víc v práci, louky dvakrát do roka posekat a nadělat sena, domluvit se s nějakým koňákem, loni ode mne bral jeden nějaké přebytky, chtěl všechno. Nabouchat 200 balíků by asi nebyl úplně problém, po 500, to je kilo, když by z toho byla čtvrtina nákladů na naftu a harapáky, síť atd... tak pořád dost slušný na týden práce. A to bych řekl že těch balíků bude víc jak 200. Kolem 80-100 kusů dělám a to pasu. No problém jsou různé stráně a meze, páč tam se traktorem nedostanu a vypasou to ovce případně něco krávy. Tak bych to musel řešit křoviňákem. Že bych měl jen hovězí, to taky nemůžu, páč v těch mezích a stráních je nasazeno spoustu stromků, které by padly za vlast.... Prostě past vedle pasti.
Můj 7045 horal (pokladnička)viewtopic.php?f=36&t=118233

fikejz

#333 Nový příspěvek od fikejz »

Tak nám Rada Evropy dokonce na návrh Uhnije přeřadila vlka z kategorie „přísně chráněný“ na „chráněný“ :)
Škarohlíd by za tím mohl vidět tohle:
Ursula von der Leyenová má ráda jezdecký sport a na farmě v Dolním Sasku má několik vlastních koní. V září 2022 – poté, kdy Evropské komise zabránila snaze snížit ochrany vlků – se stalo toto. Dolly, klisnu poníka patřící Ursule von der Leyenové, zadávil na té farmě vlk. Na webu snadno najdete zprávy z lokálního tisku (Hannoversche Allgemeine) líčící, jak byla z vlčího útoku celá rodina šéfky EK otřesená. Tyto zprávy též kritizují, že na farmě scházely ochranné prvky (elektrické ohradníky), které sama EU chovatelům doporučuje. Ale to se moc nerozmazávalo.
https://www.lidovky.cz/nazory/ochrana-v ... nazory_lgs
Optimistovi je jedno co za tím je, hlavně že se tak stalo ;-)
Za pravdu je různá sazba – jednou pomník, jindy vazba. Kdo ji řekne dřív než včas, tomu pravda zlomí vaz. (KHB)
Je naivní očekávat dnes od médií pravdu a relevantní informace. Kdo má potřebu věřit, má jít do kostela, a ne poslouchat televizi.

imaginaro

#334 Nový příspěvek od imaginaro »

Tak a teď ještě bobři. Udělal bych to tak, že komu bobr způsobuje škodu, tak fotodokumentaci a pak odlovit buď sám jako majitel, nebo za pevně stanovenou cenu státem myslivcovi. Každopádně aby tam byly obě tyto možnoti.
"NEMUSÍŠ VŠECHNO VĚDĚT,STAČÍ VĚDĚT KDE TO NAJDEŠ."
-můj dědeček-
https://imaginaro.rajce.idnes.cz/Kubotka/
můj záhon- www.imaginaro.rajce.idnes.cz/vyvyseny_zahon/

J.A.Y.
Kontaktovat uživatele:

#335 Nový příspěvek od J.A.Y. »

Tady kousek byl bobr v rybníce, pokácel pár stromů, poddoloval jeden břeh takže tento sjel a je asi o dva metry dál. Bobr tam byl tak rok a půl, pak se slehla zem. Jestli dostal pádlem nebo se odstěhoval nikdo neví nebo nechce říct 🤣

Čárls

#336 Nový příspěvek od Čárls »

A co až se rozmnoží dovežený syslové to bude zapadanejch traktorů :smich: v předci je hubili co to jen šlo kolk koňů si zlámalo nohu atd
https://www.zachranneprogramy.cz/sysel- ... tredohori/
Za to ba zasloužili urazit hlavu u samý perdele :vztek:
Kdo nic nedělá nic nezkazí pokusy sou cesta k úspěchu
Sem chodím rád a často http://prehrada-les-kralovstvi.cz/

fikejz

#337 Nový příspěvek od fikejz »

Neboj se vlka nic. Až si Uršuly kůň zlomí nohu v syslí díře a bude muset být utracen / sežerou ho vlci, bude s ochranou syslů veta :)
Za pravdu je různá sazba – jednou pomník, jindy vazba. Kdo ji řekne dřív než včas, tomu pravda zlomí vaz. (KHB)
Je naivní očekávat dnes od médií pravdu a relevantní informace. Kdo má potřebu věřit, má jít do kostela, a ne poslouchat televizi.

jean

#338 Nový příspěvek od jean »

:D

Ale inak, keby ste náhodou nevedeli, tak jeden panelákový chlapec na palba.cz odporúča proti vlkom zaradiť do stáda lamu, alebo aspoň somára. Lebo to čítal na internete. Aj článok mi poslal, ked som ho vysmial. Takže kto máte 10 ovcí, šup rýchlo jednu lamu.

sekalsemmalo

#339 Nový příspěvek od sekalsemmalo »

klídek ,Uršulko,už se připravujou domečky. https://www.nasezahrada.com/zdevastovan ... .sznhp.box
sekalsemmalo-ten,co ho zasáhl za bouřky blesk ve dřezu na nádobí

Čárls

#340 Nový příspěvek od Čárls »

Já to říkám furt malej dvorek velkej bič :smich:
Kdo nic nedělá nic nezkazí pokusy sou cesta k úspěchu
Sem chodím rád a často http://prehrada-les-kralovstvi.cz/

Odpovědět

Zpět na „Zvířata, chovatelství“