Slepice

Moderátoři: rezis, Leo

Zpráva
Autor
J.A.Y.
Kontaktovat uživatele:

Re: Slepice

#1156 Nový příspěvek od J.A.Y. »

to se bojim, že když tam budu já tak tam nebude liška :smich:

murár

#1157 Nový příspěvek od murár »

Z tými rezatými 🦊 potvorami máme aj my tu v dedine problém posledné 3-4 roky. Premnožili sa! Tejto jari tu po záhrade behala stará z tromi mladými zrzkami. Trocha som im pomohol zo šunkovými rolkami a plnenou starou kuracinou. Teraz tento týždeň zase som videl na pravé poludnie po potoku sa prechádzala zrzaňa ale už bola dosť sivá.
Mladé sliepky kúpené v 9 mesiaci neprišli ešte na to že sú sliepky, tak začali lietať tak som musel im pristihnuť jedno krídlo a chvost a už sú územnené! :vysmech:

murár

#1158 Nový příspěvek od murár »

Používate orechové lístie na podstielku?! Voľakedy otec mal to lístie nad kozím chlievom a raz za čas ho hodil aj pod kozy aj pod sliepky.
https://zahrada.pravda.sk/zahrada/clano ... -chovatel/

Peter768

#1159 Nový příspěvek od Peter768 »

Babka to používala... Vraj je to dobré aj proti švelom, ževraj im to smrdí. Chvíľku sme to dávali, keď som doniesol zašvelené sliepky. Teraz mám od kamaráta 600 litrov hoblín. Inak dávame piliny, seno. Nesú slabo...8 sliepok...1az2 vajcia :(

sferos

#1160 Nový příspěvek od sferos »

Škoda, že nie je toto vlákno spojene z vláknom viewtopic.php?f=91&t=30959&sid=32a75b8e ... 8b18864b96
takto som choval sliepky 2011
viewtopic.php?p=426068&sid=32a75b8ef67f ... 96#p426068

a teraz som kúsok modernizoval, nemám čo robiť na dôchodku, spravil som vyhrievanú napájačku a nútim sliepky skôr stávať a niesť vajcia. Svetlo sa im zapne ráno o 3,00 a vypne teraz o 7,45. je to jednoduchšie ako stmievač večer. Spať idú normálne. Postupne ako sa bude deň predlžovať tak im prestavím spínačky a uberiem im umelé osvetlenie ( 19W led-žiarovka )
Chováme 6 sliepok, od kedy sa im svieti tak každý deň 5-6 vajec.
Tu je napajačka

Obrázek Obrázek Obrázek

Zo začiatku, pokiaľ mi nedošiel termostat a spínačky s Číny, tak so ju zapínal podľa potreby s káblom na diaľkové ovládanie.
Tiež mávane problémy so všelami ( čmelikom ), skúšali sme všeličo možné. Každý rok po zime vyčistím komplet celý kurín, zavriem sliepky a spravím poriadny kúpeľ plameňom – horákom propan-butanom, len potom musím chvíľu pozerať a prípadne niečo uhasiť aby som nemusel stavať nový kurín. Mam prichystanú hadicu a kontrolujem.
Dcéra mi od veterinára ( v Brumov-Bylnice ) zohnala jeho vlastný prostriedok proti čmelíkom. Pri výskyte všetko vyčistím, dezinfekcia kurína plameňom a dostanú 5 ml prípravku každá jedna striekačkou vypiť. Za 7-10 dni zopakujem dávku a je kľud na celý rok.
Krmivo majú hrubý pšeničný šrot. + bielkovinový koncentrát, vitamíny, sušené rozdrvené škrupiny, mletý vápenec. V lete nakosenú trávu, v zime seno, teraz nastrúhanú tekvicu a potom varené zemiaky. Do vody im pridávam acidomin a optimin .
Celý rok majú k dispozícií drevný popol, ktorý im odkladám v zime na leto.

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek

Obrázek Obrázek Obrázek

vašík

#1161 Nový příspěvek od vašík »

Prosím, nechováte někdo vyandotky stříbrné černě lemované. Pošel nám kohout do chovu a tak scháníme nového. Koupíme nového kohouta do chovu.Doufám že jsem název plemene napsal dobře.

Domčo

#1162 Nový příspěvek od Domčo »

Ahojte, tiež sa pridám s otázkou, či nechávate niekto vlašky porcelánové?

Gondil

#1163 Nový příspěvek od Gondil »

Jastrab mi dnes dal dole druhu sliepku asi v priebehu mesiaca :vztek: Ako bonus, mi ostatne prestanu niest aj to malo vajec co nesu lebo budu vylakane. A to som si hovoril ze jak sa maju dobre ked maju tak 4a volneho vybehu pod stromami. To ich budem musiet asi opletivovat na nejakom malom kusku alebo neviem. Na prapovodny vybeh som prehodil celtu a parkujem tam traktor.
Obavam sa, ze sa ku mne nauci lietat na fast food.

oco13

#1164 Nový příspěvek od oco13 »

Nepoviem ako, ale na na každého dravca existuje vôčší dravec - mám nasratého suseda a dravci si držia velmi značný odstup. Raz mu niektorý zožral poštového holuba za pár sto eur a odvtedy je nad nami bezletová zona. :typek:

Gondil

#1165 Nový příspěvek od Gondil »

Rozumiem, strielat to neplanujem, jednak nemam cim a ani nie som uplne zastanca takehoto riesenia. Dravce maju svoje miesto v prirode a ked to mam par desiatok metrov do lesa, tak sem asi patri aj ten jastrab. Aj ked nasrat to nasere no. Mozno by stacilo ho vycihat a dat mu dostatocnu priucku aby si zapamatal kde nelietat :pohlavek:

Hmm neni to tak jednoduche sa k nemu dostat. Este som bol dost daleko a zduchol prec a to som siel tak aby nemal na mna priamy vyhlad.

krajan

#1166 Nový příspěvek od krajan »

Vždy je na vine len malé kladivo
Zabi bobra zachrániš strom
http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... 13&t=65774
nieco z youtube https://www.youtube.com/watch?v=fooaNIi ... wl&index=2

krajan

#1167 Nový příspěvek od krajan »

alebo kolcek a past ako kozu .... a ked ju uchmatne tak bude prekvapeny ako zapikuje do zeme
Obrázek
Vždy je na vine len malé kladivo
Zabi bobra zachrániš strom
http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... 13&t=65774
nieco z youtube https://www.youtube.com/watch?v=fooaNIi ... wl&index=2

Gondil

#1168 Nový příspěvek od Gondil »

Tak to on panko si ju sklbe vo vybehu, este aby sa s nou terigal niekde prec. Gule pobavili no, to by som bol za exota :smich:
Akurat komu by sa ich chcelo do toho kazdy den pchat. Ked ja som sliepky chcel mat skoro bezudrzbove. Povysil som to na tu uroven ze ich ani nemusim jest lebo sa tu najde niekto kto ich zozerie za mna :D
Naposledy upravil(a) Gondil dne úte pro 17, 2024 2:32 pm, celkem upraveno 1 x.

fikejz

#1169 Nový příspěvek od fikejz »

To video se slípkami je boží. Ona je má ochočené, skoro by se řeklo vycvičené jak pejsky. Tady vypustit slépky na záhon, tak už je nikdo zpátky do těch rolniček nedostane :smich:
Za pravdu je různá sazba – jednou pomník, jindy vazba. Kdo ji řekne dřív než včas, tomu pravda zlomí vaz. (KHB)
Je naivní očekávat dnes od médií pravdu a relevantní informace. Kdo má potřebu věřit, má jít do kostela, a ne poslouchat televizi.

Peter768

#1170 Nový příspěvek od Peter768 »

Ja by som to využiť nemohol. Mám svah, to by mali centrifugu :smich: a potom náraz :D

Odpovědět

Zpět na „Zvířata, chovatelství“