Nazdar,
neriesil niekto nejaku dojnu stanicu? Chceli by sme urobit nejaku klietku na dve dojnice, na naprave ale bez spodnej zakladne. S benz. dojickou a so vsetkym prislusenstvom. Tahalo by sa to za stvorkolkou alebo mensim traktorom.
Niekedy su kravy daleko a treba s nimi ist naspat aj 20minut, aby sa podojili.
Potreboval by som aspon nejake rozmery ( ako je napriklad fixacna klietka) nemam si to kde pomerat.
Ďakujem za pomoc
Dojná stanica - mobilní dojírna
Dojná stanica - mobilní dojírna
Zetor 3011
Zetor 7245 HS
Zetor 7245 HS
Re: Dojná stanica - mobilní dojírna
Často ich preháňaš na iné pasienky ďaleko od seba? U nás toto niektorí riešia tak, že pasú na jednej väčšej lúke alebo niekoľkých blízko seba a na jednej z nich majú postavenú nejakú drevenú búdu na dojenie, dojička buď na traktor alebo benzínová. Aj keď tvoje riešenie bude asi praktickejšie. Inak na bežnú kravu typu SS a pod. ti treba v stajni miesto cca. 2,5x1,2 m, takže na dojenie asi o niečo užšie. Ak ma rozum neklame tak fixačné klietky bývajú vnútri široké okolo 90 cm, dĺžku neviem. Niekto ti tu ešte určite poradí.
Neviem ale 2 kravy mas podojene za 30min ručne. Nieje su to zbytočne naklady pre 2 kusy?
Zdravím....
už jedna krava, keď je dobrá dojka, po otelení má 15-20 litrov mlieka. Keď sú dve, to je 40 litrov a dva krát za deň, to sa zdá, ale nie je to také jednoduché.Samozrejme, čistenie po dojení zaberie tiež nejak čas.
už jedna krava, keď je dobrá dojka, po otelení má 15-20 litrov mlieka. Keď sú dve, to je 40 litrov a dva krát za deň, to sa zdá, ale nie je to také jednoduché.Samozrejme, čistenie po dojení zaberie tiež nejak čas.
Ahoj, myslel som dojit dve kravy naraz. Dojnic je zatial 5 . Ano, pasu sa na viacerych miestach, preto take riesenie. Uz mam dohodnutu spolupracu s tureckou firmou na dodanie komponentov (vyveva, motor, nadrz, konva a ostatné prislusenstvo. S cistenim nevidim problem. Normalne sa struky ponoria do vody a prezenu sa trubky vodou. V nasej rezii by bola cela klietka pozinkovana, nadrz na vodu s cerpadlom a hadicou na umyvanie+ doplnky ako krmny valov na dvierkach, struky na balanceroch + nejake boxy na sanitu a podobne. Samozrejme, vsetko pod strechou. Naprava: dva náboje s nizkymi pneu , nieco ako na prives za stvorkolku. Nosnost 900kg. Podotýkam, ze kravy budu stat na trave, klietka nebude mat spodnu cast. Myslim ak by som to dal 1 m sirku, bolo by to v pohode nie...
Zetor 3011
Zetor 7245 HS
Zetor 7245 HS
Ahaaa tak to potom urcite dojicku. Neviem bez podlahy to nebude riziko,ze sa obidve kravy zapru do zeme a utecu Ti s tym aj so štvorkolkou. Ale zase mozes to poistit niecim do zeme. Kovorava si neskusal,ci niečo take nevyrabaju?