Výroba domácích klobás - moravské,uzené...
Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...
Jak máš velkou míchačku?
Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...
Dají se na tom dělat i vepřové závitky?
Popř jaké je ideální stoupání??
Země voní, jede po ní pětadvacet bujných koní. Na Zetoru traktorista, oko bystré, ruka jistá.
TATRA NEZNÁ BRATRA
TATRA NEZNÁ BRATRA
Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...
Záleží na tom, jak rychle stačíš motat.
Když máte v ruce kladivo, všechno ostatní vypadá jako hřebík.
Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...
Když máte v ruce kladivo, všechno ostatní vypadá jako hřebík.
Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...
Já nemůžu, držím bodovou dietu = hned bych ti ho všechen sbodnul Vypadá luxusně
Za pravdu je různá sazba – jednou pomník, jindy vazba. Kdo ji řekne dřív než včas, tomu pravda zlomí vaz. (KHB)
Je naivní očekávat dnes od médií pravdu a relevantní informace. Kdo má potřebu věřit, má jít do kostela, a ne poslouchat televizi.
Je naivní očekávat dnes od médií pravdu a relevantní informace. Kdo má potřebu věřit, má jít do kostela, a ne poslouchat televizi.
Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...
Britovy vocasy.
Ve středu namleto a nasoleno, ve čtvrtek zamícháno a okořeněno, dnes nabito ostrými a zítra do komína.
S kámošem si sednem k basičce, moudře pohovoříme a budeme koukat, jak se čoudí z udírny.
Ve středu namleto a nasoleno, ve čtvrtek zamícháno a okořeněno, dnes nabito ostrými a zítra do komína.
S kámošem si sednem k basičce, moudře pohovoříme a budeme koukat, jak se čoudí z udírny.
Naposledy upravil(a) Britt dne sob zář 16, 2023 6:58 pm, celkem upraveno 1 x.
Když máte v ruce kladivo, všechno ostatní vypadá jako hřebík.
Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...
Když máte v ruce kladivo, všechno ostatní vypadá jako hřebík.
Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...
Před 14ti dny jsem naložil maso na uzení. A včera se mi ten lak nějak nezdál. Uvařil jsem nový a dnes to překládám a musím říct že se mi nikdy nic podobného nestalo.
Stalo se vám někdy něco podobného?
Stalo se vám někdy něco podobného?
Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...
Mám to v kadečce ve sklepě, delám to tak pokaždé.
Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...
Hranostaj: to bude podobny problem ako u mna tiez si zabudol ze oktober bolo velmi teplo. Mne sa to stalo uz par rokov dozadu. Od vtedy vzdy do chladnicky.
Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...
Hlavně byly tuhle u nás prudký změny teploty směrem nahoru, ve stodole jsem se opřel o vrtačku a měl jsem rukáv úplně durch, jak byla orosená.
Pamatuju, že když se tohle stávalo dřív a bylo ve sklepě mlíko vod krávy a kozy, tak občas zkejslo.
Pamatuju, že když se tohle stávalo dřív a bylo ve sklepě mlíko vod krávy a kozy, tak občas zkejslo.
Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...
No možný to je. Všechno sem to oplachl, přeložil. No uvidíme. Doufám že to nevyhodím.
Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...
Zatím se mi to nestalo. Nedáváme do masa žádný lák. Nasolíme, počesnekujeme a nakladu maso do škopku. Navrch uzavřu špekama kůží navrch. Pořádně to umačkám, maximálně skládám bez dutin. Poté prkýnka naskládám a navrch čistej kámen. A víčko na škopek. Nepřerovnávám, rozebírám až ráno před uzením. Maso si pustí šťávu samo, že bývá až navrchu.
Jak píše Jenicek maso ve škopku musí mít stálou teplotu a chlad. Jak teplota začne kolísat je to špatně. Proto škopek dávám do sklípka kde je stálá teplota. Nakládáme vždy v zimě, nebo brzo z jara. Než bych maso dával v létě, necháme si zajít chuť. To neděláme. Už od staré babičky když tu byla se to dělá stejně. Tak jak to dělali ještě její předci. Prostě to měli už odzkoušené a asi taky sem tam něco zkurvili ale předávali dál, jen to pozitovní odzkoušené.
Jen mimo tema. Dostal jsem od kámoše maso, paštiku, sulc v plechovkách. On dává do plechovek. Má tu mašinku. Bavili jsme se o tom a postupu. Taky mu vybouchalo pár plechovek než na to přišel. No rozdělali jsme tuhle jednu plechovku a kdo si pamatuje maso z plechovky, přesně tak chtnalo. To jsem naposledy jedl jako kluk, když druhá babička dělala všechno do plechovek. No jak říká kámoš ,,lábuž věčná!" To jsem si pošmáknul!
Jak píše Jenicek maso ve škopku musí mít stálou teplotu a chlad. Jak teplota začne kolísat je to špatně. Proto škopek dávám do sklípka kde je stálá teplota. Nakládáme vždy v zimě, nebo brzo z jara. Než bych maso dával v létě, necháme si zajít chuť. To neděláme. Už od staré babičky když tu byla se to dělá stejně. Tak jak to dělali ještě její předci. Prostě to měli už odzkoušené a asi taky sem tam něco zkurvili ale předávali dál, jen to pozitovní odzkoušené.
Jen mimo tema. Dostal jsem od kámoše maso, paštiku, sulc v plechovkách. On dává do plechovek. Má tu mašinku. Bavili jsme se o tom a postupu. Taky mu vybouchalo pár plechovek než na to přišel. No rozdělali jsme tuhle jednu plechovku a kdo si pamatuje maso z plechovky, přesně tak chtnalo. To jsem naposledy jedl jako kluk, když druhá babička dělala všechno do plechovek. No jak říká kámoš ,,lábuž věčná!" To jsem si pošmáknul!