práca s kultivátorom

vše co nejde zařadit nikde jinde

Moderátoři: rezis, Leo

Zpráva
Autor
19ivko

práca s kultivátorom

#1 Nový příspěvek od 19ivko »

Dobrý deň, alebo ahojte.
Po mojej skúsenosti s kultivátorom /nový/ , ktorý je spriahnutý s dvojkolesovým malotraktorom o výkone nesprávne 15 koní som sa rozhodol, že sa popýtam o podobných skúsenostiach. Na môj vinohrad som mal pred tým pomocníka Iseki s rotavátorom. Nejaké podstatné problémy som s ním teda nezaznamenal. Po kúpe , leto 2024 malotraktora - dvojkolesový a kultivátora /rotavátor/ som počas testovania zažil nasledujúci jav. Počas práce v zaťažení sa stroj sám rozbehol - pridal v rýchlosti - a mal som čo robiť, aby som ho ,,dobehol,, teda vlastne udržal . Pôda nebola nejako extra komplikovaná a stroj pracoval dobre. Keď sa samovoľné rozbehnutie opakovalo asi 6 krát počas pol hodinovej práce , prácu som zastavil a šiel som celý komplet , teda malotraktor aj kultivátor reklamovať. Odpoveď z Nemecka bola, že sa jedná o chybu obsluhy. Predajca osobne tiež išiel teda kultivovať na mojom sústroji a keď sa mu tiež ,,samovoľne,, malotraktor zrýchli počas práce / podľa mňa skoro ušiel/ iba povedal, že je to problém obsluhy.
Samotný problém osobne vidím v tom, že keď počas práce traktor ,,sám,, zrýchli mám na jeho ovládnutie možno dve, tri sekundy. Dovtedy mi však nabúra do stĺpikov vinohradu , alebo mi potrhá vedenie.

Poprosím teda o skúsenosti, ak také máte. Chcem sa iba uistiť, či je takéto z r ý ch l e n i e /nepredvídané/ samozrejmosťou. Mal by som ešte doplniť, že sa určite nejedná o nejaké vybehnutie ,,z brázdy,, či podobne.

ďakujem za skúsenosti. :prace: :prace:

Odpovědět

Zpět na „Ostatní“