montážní plošina - rada
montážní plošina - rada
Ahoj kolegové. Potřeboval bych poradit. Mám možnost koupit přívěsnou montážní plošinu. Jedná se o 12m, napájení je na 230V, je to r.v. 1992, váha 1100kg, ovládání dole i v koši.
Dalo by se říct, že vše funguje, akorát jsou odpojené koncové snímače (propojeno). Plošinu bych využil na zhotovení své střechy a na rekonstrukci střechy u rodičů, poté bych přemýšlel o prodeji. Dle ohledání na místě, vypadá, že pohyby jsou funkční, ale vůle tam prostě jsou. Plošina má platné SPZ vozíku ještě na rok a půl. Cena by byla 120 tis.
Můžete mě někdo poradit, zda je to dobrý kup? Moc Díky
Dalo by se říct, že vše funguje, akorát jsou odpojené koncové snímače (propojeno). Plošinu bych využil na zhotovení své střechy a na rekonstrukci střechy u rodičů, poté bych přemýšlel o prodeji. Dle ohledání na místě, vypadá, že pohyby jsou funkční, ale vůle tam prostě jsou. Plošina má platné SPZ vozíku ještě na rok a půl. Cena by byla 120 tis.
Můžete mě někdo poradit, zda je to dobrý kup? Moc Díky
Re: montážní plošina - rada
Dle mne to dobrý kup není. Pokud chceš pouze opravit svojí střechu + střechu u rodičů, mnohem levněji vyjde plošinu si půjčit.
Denní nájemné může být cca 1tis.Kč / den. Půjčuje to kdekdo - Boels, Sico, Mateco atd.
Navíc přivěsnou plošinu si člověk umí dovézt sám - hodně velká úspora za dopravu.
Pracovní výška uváděná u plošiny znamená kam dosáhneš rukama při plném vyložení, podlaha koše je tedy v tomto případě 10metrů nad zemí ale při kolmo vzhůru ustavené plošině, pokud jí nastavíš jen trochu šikmo dosah dramaticky klesá.
Mám jednopatrový dům, na práce na komíně jsem si přivezl plošinu 13m, bylo to málo, musel sem jí vyměnit za 16m.
Denní nájemné může být cca 1tis.Kč / den. Půjčuje to kdekdo - Boels, Sico, Mateco atd.
Navíc přivěsnou plošinu si člověk umí dovézt sám - hodně velká úspora za dopravu.
Pracovní výška uváděná u plošiny znamená kam dosáhneš rukama při plném vyložení, podlaha koše je tedy v tomto případě 10metrů nad zemí ale při kolmo vzhůru ustavené plošině, pokud jí nastavíš jen trochu šikmo dosah dramaticky klesá.
Mám jednopatrový dům, na práce na komíně jsem si přivezl plošinu 13m, bylo to málo, musel sem jí vyměnit za 16m.
Něco nejde? Je třeba tvrdit: "mě to nejde"
Vždy se najde někdo kdo to dokáže.
Pěkné na ní je, že to spodní uložení není nijak mohutné, takže se dostaneš ke střeše aniž bys potřeboval teleskopické ruce. Ale jinak mě to přijde jako práce zkurvená, pěkně natřená. Možná ještě hůř, prodává ji ten, co ji předtím „dobře” koupil. Celé to je zblité barvou, i s hadicema, a koš je od čehosi zapatlaný. Jako kdyby to někdo zkoušel používat a pak si podal inzerát.
Dost spekulací. Půjčená plošina má dvě podstatné výhody: 1) nezabírá místo, 2) nutí tě práci dokončit v krátkém čase
Dost spekulací. Půjčená plošina má dvě podstatné výhody: 1) nezabírá místo, 2) nutí tě práci dokončit v krátkém čase
Všechno, co se může pokazit... nás poučí.
„Copak si myslíte, že pánem výroby je ředitel? I toto, pánem výroby je poptávka.”
„Copak si myslíte, že pánem výroby je ředitel? I toto, pánem výroby je poptávka.”
3) je většinou v pořádku, žádný nefunkční koncáky atd.
Něco nejde? Je třeba tvrdit: "mě to nejde"
4. vyhoda - neriesi udrzbu a papiere.
Tohle fakt na střechu nebude pokud to není zemljanka. Na 12 metrů vysoký komín mi stačila 21m plošina tak tak. Ten výlož do boku sežere strašně moc z toho dosahu.
Super za konstruktivní odpověď ;)chobotek píše: ↑pon říj 14, 2024 10:28 am Pěkné na ní je, že to spodní uložení není nijak mohutné, takže se dostaneš ke střeše aniž bys potřeboval teleskopické ruce. Ale jinak mě to přijde jako práce zkurvená, pěkně natřená. Možná ještě hůř, prodává ji ten, co ji předtím „dobře” koupil. Celé to je zblité barvou, i s hadicema, a koš je od čehosi zapatlaný. Jako kdyby to někdo zkoušel používat a pak si podal inzerát.
zeptám se vás ještě jinak.
1. ano, pokud bych chtěl plošinu jen na tyto dvě práce (střechy), tak bych se snažil práce mít co nejrychleji, ať plošinu co nejdříve vrátím a žádné starosti s tím pak mít nebudu, ale za
2. kdybych uvažoval investičně, plošinu si koupím, použiji jak potřebuji (na domě jsem sám, práci organizuji jak já potřebuji), sem tam bych jí zvelebil (koncáky dopojil, apod), kdyby někdo potřeboval půjčit za nějaký kompromis půjčovného v půjčovně a časem jí prodal třeba za 150 tis. Je to reálné?
1. ano, pokud bych chtěl plošinu jen na tyto dvě práce (střechy), tak bych se snažil práce mít co nejrychleji, ať plošinu co nejdříve vrátím a žádné starosti s tím pak mít nebudu, ale za
2. kdybych uvažoval investičně, plošinu si koupím, použiji jak potřebuji (na domě jsem sám, práci organizuji jak já potřebuji), sem tam bych jí zvelebil (koncáky dopojil, apod), kdyby někdo potřeboval půjčit za nějaký kompromis půjčovného v půjčovně a časem jí prodal třeba za 150 tis. Je to reálné?
Vlastní plošinu nemám, půjčuji si buď jebku na přívěsu nebo Inreku na Landroveru (co měly montáže (VČE)). Teď je jedna bazoši:
https://auto.bazos.cz/inzerat/192387895 ... er-4x4.php
Na komín jsem s ní dostal tak tak a to jen proto, že není středem baráku. Ono to „investičně” hodně záleží na tom, co umíš a na co máš vybavení. Koncáky a občas nějaká hadice je malina. Ty plošiny jsou ale levné pouze když jsou vylítané, takže už na ni nikdo nedá razítko. A přečepování už není za odpoledne. Rozhodně tě od toho nechci zrazovat, ale doporučuju si aspoň přečíst, co takové zařízení obnáší z legislativního hlediska. Bez toho to půjčování dokáže zabolet. My si tady ty stroje půjčujeme na dobré slovo a nikdo koho znám, by nepůjčil jen tak někomu z ulice. To riziko je, alespoň z mého pohledu, nepřiměřené.
https://auto.bazos.cz/inzerat/192387895 ... er-4x4.php
Na komín jsem s ní dostal tak tak a to jen proto, že není středem baráku. Ono to „investičně” hodně záleží na tom, co umíš a na co máš vybavení. Koncáky a občas nějaká hadice je malina. Ty plošiny jsou ale levné pouze když jsou vylítané, takže už na ni nikdo nedá razítko. A přečepování už není za odpoledne. Rozhodně tě od toho nechci zrazovat, ale doporučuju si aspoň přečíst, co takové zařízení obnáší z legislativního hlediska. Bez toho to půjčování dokáže zabolet. My si tady ty stroje půjčujeme na dobré slovo a nikdo koho znám, by nepůjčil jen tak někomu z ulice. To riziko je, alespoň z mého pohledu, nepřiměřené.
Všechno, co se může pokazit... nás poučí.
Bratránci mají něco takového (pouze ilustrační obrázek,fotku jejich mašinky nemám),přečepovaná,vymazlená k dokonalosti,auto taky docela váží,zapatkuje se a stabilita perfektní,na patky jsem jim dodělával ještě i nasouvací zátěže.Mají tuším 16metrovou.......dělali mi střechu,dosáhla úplně v pohodě,to jako jo.Ale já bych do toho nevlezl,ten pocit kymácejícího se koše bych nedal-jsem měkýš,já vím-a to auto je fakt velké těžké heblo.....když si vezmu,kolik může vážit ten plošinový podvozek tazatele,i když se zapatkuje,pocitově to asi bude ještě o kus horší,hlavně když půjde do boku.Někdo to třeba dá levou zadní,ale počet dalších kupců,co to právě dají levou zadní bude asi dosti omezený.
12 m je na střechu malého domku opravdu málo. Navíc lehké dolní šasí dává znát, že boční dosah bude malý. A navíc dělat střechu z plošiny není nic pohodlného. Komín už je lepší práce, ale chce to na jednopatrový domek minimálně tu klasickou Inreku 14-3.
Bourač píše o půjčovném 1000,-. U ná s je už 2200,.
Bourač píše o půjčovném 1000,-. U ná s je už 2200,.
Tome kde? Já poptával plošinu u Vlka, když jsem bojoval s pánem co mi ne a ne dodělat komín a hrozilo že už to budu muset dorazit sám, no nejlevnější tuším 16m bylo cca 3000 bez DPH na den. Plus doprava.
Můj 7045 horal (pokladnička)viewtopic.php?f=36&t=118233
-
a má to revize? no asi ne
zajímají někoho revize? no asi ne
asi něco jako papír od kominíka
ty ruční patky jsou super, jeden hlídá bublinu, další 4 lidi točí klikou
když to děláš sám, doporučuju plošinu používat pouze v létě, kdy je dlouhý den, a s ustavením začít hned ve 4:30, aby práce vodsejpala
to vám píšu, jako bývalý plošinář (Denka, GSR, Haulotte)
pamatuju, před mnoha lety, občas tohle někdo vyhrabal v kopřivách a chtěl to po nás zprovoznit, stálo to pak dalších 2x tolik peněz (za matroš) aby to bylo v cajku
zajímají někoho revize? no asi ne
asi něco jako papír od kominíka
ty ruční patky jsou super, jeden hlídá bublinu, další 4 lidi točí klikou
když to děláš sám, doporučuju plošinu používat pouze v létě, kdy je dlouhý den, a s ustavením začít hned ve 4:30, aby práce vodsejpala
to vám píšu, jako bývalý plošinář (Denka, GSR, Haulotte)
pamatuju, před mnoha lety, občas tohle někdo vyhrabal v kopřivách a chtěl to po nás zprovoznit, stálo to pak dalších 2x tolik peněz (za matroš) aby to bylo v cajku
Kéž jsou všechny bytosti šťastny.