Motorové pily

vše co nejde zařadit nikde jinde

Moderátoři: rezis, Leo

Zpráva
Autor
Honza50

Re: Motorové pily

#46 Nový příspěvek od Honza50 »

nevíte kde by se dal stáhnout katalog ND na stihl 034/036.
zetor 5748, Belarus EO 2621

Kubo

#47 Nový příspěvek od Kubo »

Katalog samozrejme mam, ale zialbohu ho nemozem dalej sirit :vztek:
Inak 034/036 su profi pily, starsej koncepcie ale zato robustne a spolahlive.

Kutil3

#48 Nový příspěvek od Kutil3 »

já mám po tátovi Husqvarnu a ted nevím je to starší pila lesy jí měli dříve jako profi myslím že je to nějaké značení 266 či 261 má ještě kovový oblouk brzdy řetězu...??? :-/ musel bych se podívat :) a klukovi jsem koupil k vánocům konkurenci koukněte vrčí na první škubnutí :) 8)
Přílohy
PB110602 [].JPG
Všechno se dá vysvětlit. Bohužel ne všem...

FERO 873
Kontaktovat uživatele:

#49 Nový příspěvek od FERO 873 »

aká to je ? ale múdro si spravil múdro :potlesk: :potlesk: :potlesk: :friends:

FERO 873
Kontaktovat uživatele:

#50 Nový příspěvek od FERO 873 »

To si nemyslel vážne s tov hračkarskov vipadá ako origoš a tu je moja ma 5 rokov ale šlape ako nová :ano: :friends:
Přílohy
DSC01636.JPG
DSC01635.JPG

Kubo

#51 Nový příspěvek od Kubo »

Je dobre ze si clovek rozmysli naco tu pilu potrebuje a podla toho vybera. MS 290 je slusny farmar a pre hobby pouzitie staci bohate. Moj nazor je, ze na dedinu okolo domu plus nejake to palivo slabsiu pilu ako MS 250 nebrat. To povazujem za minimum pre pilu pre take to ,,gazdovske puzitie". Ak clovek vyberie zo sortimentu ci uz Stihl alebo HQ tak to urcite nebude krok vedla. ja mam favorita jasneho, no je to ako pri autach. Audi alebo BMW? Obidvaja su na trhu uz tak dlho ze vyber medzi nimi sa uz zaklada skor na osobnych sympatiach a nejakych malych detailoch ktore mozu zavazit v prospech tej-ktorej znacky.

lapav

#52 Nový příspěvek od lapav »

Dobrý den
Kubo jak silné dřevo se u vás těží?

Kubo

#53 Nový příspěvek od Kubo »

Niesom pilcik ani odbornik na cestinu takze ak neodpoviem na to na co sa pytas tak ma prosim nasmeruj spravnym smerom. Ak myslim silne v zmysle hrube (po slovensky) tak na pni to je vecsinou okolo 50-60cm. Niekedy viac, niekedy menej. Minule bol u nas stryko co robi na zivnost a hovoril ze uz tyzden robia tazbu v poraste kde rezu stromy s primerom 70-110cm na pni. Iba buk.
V tazbe sa u nas pouzivaju iba pily nad 4Kw, drviva vecsina je Stihl MS 440-460, zriedkavo MS 660, alebo od HQ 272, 372XP, obcas 395

DOOM

#54 Nový příspěvek od DOOM »

ja dělam s HQ mam 2 dělal jsem s jonsered ale se stihl ještě ne mně se ty stihlky moc neliby nevim možna to chce zkusit tady moc stihlky nemaji nevim no

Dřevák

#55 Nový příspěvek od Dřevák »

Když pilu tak Stihl nebo HQ. To je jasný, ale co ostatní značky? Homelite, Stiga, Al-ko, Extol. Dolmar, Partner, Oleomack, Mc kutloch, a já nevím jaký ještě, stojí to polovinu, jaký to jsou pily? Supermarketový šmejdy, nebo pily kde si nepřiplácím za značku? Má někdo vlastní skušenosti?
Můžete stokrát tvrdit, že to nepůjde, ale dokud to nezkusíte, bude to jen pouhý tvrzení

Dřevák

#56 Nový příspěvek od Dřevák »

DOOM píše:ja dělam s HQ mam 2 dělal jsem s jonsered ale se stihl ještě ne mně se ty stihlky moc neliby nevim možna to chce zkusit tady moc stihlky nemaji nevim no
Se Stihlkou jsem dělal pouze s elektrickou, měla rozběh, kterej věčně nefungoval jak měl, buď pila běžela poloviční rychlostí, nebo se rozběhla okamžitě. To se pak po čase překroutil hřídel. Měli jsme v práci dvě a jedna byla neustále v opravě. Ale když jsem pak řezal makitou nebo narexem, tak proti tý stihlce to byli koťátka. jenže už prostě stihlu podvědomě nedůvěřuju.
Můžete stokrát tvrdit, že to nepůjde, ale dokud to nezkusíte, bude to jen pouhý tvrzení

Mikro
Kontaktovat uživatele:

#57 Nový příspěvek od Mikro »

Dřevák píše:Když pilu tak Stihl nebo HQ. To je jasný, ale co ostatní značky? Homelite, Stiga, Al-ko, Extol. Dolmar, Partner, Oleomack, Mc kutloch, a já nevím jaký ještě, stojí to polovinu, jaký to jsou pily? Supermarketový šmejdy, nebo pily kde si nepřiplácím za značku? Má někdo vlastní skušenosti?
Ke Stihl máme ještě tuhle Partnerku, už se na ní pokazilo kde co, ale nejspíš tím, že nebyla používána na to kčemu je určena. Dvakrát taky odešlo čerpadlo mazání řetězu, teď už je v důchodu a ořezává jen větvičky na stromcích v zahradě :smich:
Přílohy
DSC03060 [1024x768].JPG

pech.

#58 Nový příspěvek od pech. »

mám MS310, se ktrou jsem velmi spokojen, kupoval jsem jí po dlouhém vybírání jako nástupce po starej stihl Contra, která mi dodnes funguje jak má, ale její váha 13kg už mne přestala bavit :)

na fotce jsou obě holky pohromadě...
Přílohy
070911_174932.jpg
070911_175103.jpg

DOOM

#59 Nový příspěvek od DOOM »

JA BUDU KUPOVAT NOVOU PILU DAM ZANI 20 ALE STIHLKU NECHCI KOUPIM JONSERED 2165

Kutil3

#60 Nový příspěvek od Kutil3 »

pech. píše:mám MS310, se ktrou jsem velmi spokojen, kupoval jsem jí po dlouhém vybírání jako nástupce po starej stihl Contra, která mi dodnes funguje jak má, ale její váha 13kg už mne přestala bavit :)

na fotce jsou obě holky pohromadě...
zdravím tu tu kontra Stihl mám doma také....a dělal :prace: jsem s ní asi půl hodiny před 10 lety a musím uznat že žádný přátelák :smich: jinka z mého hlediska důvěřuji HQ nebo Stihl :) příbuzný koupil před lety novou pilu Castor se to myslím jmenuje :zapomel: prý to hodně brali na profi ale mě nějak nepřirostla až tak k srdci :-/
Všechno se dá vysvětlit. Bohužel ne všem...

Odpovědět

Zpět na „Ostatní“