Kovošrot
Re: Kovošrot
Podle mě a toho průměru by to mohlo být z motokrosu ČZ 380.
Jezdzilo a melo to sílu jako k.rva
Jezdzilo a melo to sílu jako k.rva
Jasně, na té 380-ce bylo vrtání podstatě větší.
125/516 má 55 mm
250/513 má 70 mm
380/514 má 80 mm
250/513 s klapkama + Mikuni, motoplat atd plus trochu tuning ze Zbrojovky mám ještě na půdě. Vidle z Hondy - dvouklíč brzdy - dávaly se na tovární 250/978.
Mohl jsem mít před lety 250/520. Jeden z pár kusů. Švagr kamaráda dělal vývojáře.
250/513 má 70 mm
380/514 má 80 mm
250/513 s klapkama + Mikuni, motoplat atd plus trochu tuning ze Zbrojovky mám ještě na půdě. Vidle z Hondy - dvouklíč brzdy - dávaly se na tovární 250/978.
Mohl jsem mít před lety 250/520. Jeden z pár kusů. Švagr kamaráda dělal vývojáře.
Filipe,ten válec a hlava je Jawa 50 Dandy.Motocykl se vyráběl ve Vodňanech,motor byl licencí Sachs a montoval se v Českých Budějovicích.Zda se tam také vyráběl nevím,ale válec a hlava nese značku ČZ.Tyto díly asi ve Strakonicích,vzhledem k tomu,že povrchová úprava je NIKAZET.Pokud má rýhu,tak se vyhazoval.Jsou dnes různé firmy které povrch opravují,ale ne moc spolehlivě a pouze malé poškození.
Aha, díky za zjištění a informaci. To mne vůbec nenapadlo, asi jsem dandy ani nikdy zblízka neviděl. podle oka mi to připadalo hodně podobné na ty soutěžní tatrany. Už jsem se lekl že jsem našel něco vzácného, takhle se mi vlastně ulevilo.
4011, 25 A, Zebra, Prcek
Dneska jsem se narychlo stavil v kovošrotě u Pilce kámoš potřebuje vyrobit napínací kladku na sekací traktůrek. Šel jsem na jisto do beden s těžkým. Našel jsem pěknej odřezek 150 mm průměr a 42 mm síla. Potřebuju 125 mm a 30 mm čistá míra. No bylo to nejvíc podobný. Těch placek asi 10 ks tam. Pak jsem ještě šel zevlovat vedle beden. Tuhle tam ZD Kačina vyvezla hromadu ojetejch želek a ostří z pluhů. Leží tam vcelku obstojný 2 ks kotoučových krojidel a pak čumím přesně tohle budu potřebovat. 60 mm ukroucená hřídel z čehosi. Povídám chlápkovi s ještěrkou jestli má pilník. Jasně mám a půjčil. Pilnul jsem a matroš šel pilovat. Paráda beru. Dal jsem na váhu a 20 kg. Jdu s tím do auta a druhej chlápek na ještěrce 1 oktávku. Postavil ji na kola a ten předchozí chlápek že si sundá kola. No říkám si líná huba holé neštěstí a tedy se ptám. Potřeboval bych váhu vzduchu. A chlápek si ji vyndej ne! Otevřu haubnu a tam všechno jak má být. Jdu do almary pro vercajk. Vyšroubuju celej plast filtru i s tou váhou. Paráda. No vyndal bych si i podtlaky. Ale byli jsme tam s manželkou a ta čekala v autě. Nic zase jindy. Ptám se co za tu váhu? Dáš pade na kafe? Jasně tady je pade a valil do auta, kde manželka už lamentovala kde jsem! Aby nám prej v pekárně neprodali odpolední rohlíky!
Čumkartičla hřídelky. No musel to být krut, je urvaná z obou stran. Už ji řežu na kolečka na vyztuhu čepu na uložení čepu ramena na minibagr.
Čumkartičla hřídelky. No musel to být krut, je urvaná z obou stran. Už ji řežu na kolečka na vyztuhu čepu na uložení čepu ramena na minibagr.
dnes 20 kg čelní válcové frézy. Něco s rádiusem, něco rovné za 60 za kilo no nekup to. Jen budu zase sedět u kameníčka jako soumar a dělat je nebezpečně krásné
-
- Kontaktovat uživatele:
Chlapi podělil by se někdo pls o vstřícnej kovošrot v okolí Hradce Králové? Všude kde jsem se zkoušel ptát tak absolutně ne, neexistuje něco prodat, šéf to nechce, máme tady kamery a takový podobný kydy...
díky za tip!
díky za tip!
Párkrát jsem nakoupil v Třebechovicích p. O., párkrát jsem se tam se zlou potázal, asi jak se zrovna vyspali, nakoupit se dá v Recycling Černíkovice, ale docela draho, jinak je to tu nemožné
Za chvilku jdu nakládat špony v soudkách a naložím souseda a jedeme na malé turné! Vysypeme špony a ihned Koruny otočíme za ,,nové krásné věci" rovnou v tom kovošrotě. Pak pojedeme kousek vedle. Paní nás už zná a souseda přivítá ,,dobrý den pane vrtkoleno"! Pamatuje si ho jak vždycly smlouvá. A pak když to stihneme do oběda, což asi ne, bo soused je dost pomalej v kovošrotě, miluje 200l sudy plný drobotě. No tak se možná stavíme ve třetím kovošrotě. A když to nestihneme dneska, tak tam sjedeme v sobotu po ránu. Už jsme tam dlouho nebyli, tak abyjsme něco neprošvihli!
Tu pokladničku Ti Oto závidím.U nás snad nikdo nic nevyhazuje,bo není kam.
Kovošrot Hlohovec, vzduchojem v peknom stave, veľkosť ako Z-25 alebo major, boli tam dva ks, jeden bol zahádzaný...
Posledný obrázok železné kotúče na závažia, priemer asi 40-45cm. Sú staré, chceli by trochu lásky ale sú rovnaké, je ich tam 8ks.
Posledný obrázok železné kotúče na závažia, priemer asi 40-45cm. Sú staré, chceli by trochu lásky ale sú rovnaké, je ich tam 8ks.
"Mám skutočnú túžbu dokončiť všetko, čo som začal. Táto skutočnosť ma často privádza k problémom." (N. Tesla)
Ursus,,, a je nerezový?