Motorové pily
- exot
- Kontaktovat uživatele:
Re: Motorové pily
Domíváš se?Nebo tvé přesvědčení plyne z praktické zkušenosti?
Vše co potřebujeme k běžnému životu nás učili v základní škole!
Nejvetší problém je mezi sedačkou pedálama a volantem!
Svareni to je moje:)
No moc toho nepořežu ,buď ta firma co mi to brousí to neumí nebo je to fakt bláto. Mám dojem ,že by to mělo vydržet více než když pořežu jednu jabloň
Známi ma tiež husqvarnu 560xp a jem sa najlepšie osvedčili reťaze od pil dolmar, tak skus tie. A este otazka ake retaze pouzivas hranate alebo oble?
- exot
- Kontaktovat uživatele:
Ono je to těžký stačí zarostlý kamínek,písek v kůře nebo si hrábnout do hlíny a řetěz máš tupý hned obvzlášt pokud neřežeš často(prostě praxe a cvik je i u řezání znát).Mám jak stihl husqarnu oregon winsdor hranaté i kulaté a nepozoruji u žádného z nich nějak výrazně rychlejšího ztupení (pokud není špatně nabroušen)
Vše co potřebujeme k běžnému životu nás učili v základní škole!
My aj známich čo poznam niektori pilcici si oble nechvalia jedine hranate. Kamarat skusal kde jake retaze a najlepsie sa mu osvedcili dolmar nenatahuju sa a aj kvalitovo su jedni z najlepsich.
uz sa to tu pisalo x krat, retaze robi stihl a oregon - husqvarna, dolmar a v podstate vsetky znacky okrem stihlu beru retaze oregon
nas Traktorik ZETORIK http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... 37&t=36105
Ty tam máš asi lištu 38cm a řetěz 0.325 1.3mm tak buď vyzkoušej jak se zachová řetěz od Stihl nebo od Oregonu MULTICUT brousí se ještě stejně jako normální, ale má vydržet déle ostrý. Píšou 3x déle. Ale jinak těžko říct jak to u tebe je a čím to je. No a jinak co? Pila dobrá?Allan píše:Ahoj kluci omlouvám se pokud už jste to tady probíraly, ale můžete mi poradit kvalitnější řetěz než tu klasiku co dodávají k pile? Mám HUSQVARNU 440e a domnívám se ,že to co jsem dostal k pile je pěkné bláto moc to nevydrží.Díky
práce patří strojům ˙˙˙ɐɯɐɥou nɹnɥzʌ ouɥɔǝsʌ ǝɾ ǝz 'ǝpɾıɹd ıɯ noqop ıupǝlsod
Uz sa to tu vela krat rozoberalo, a taktiez hovorim z vlastnych skusenosti a so skusenosti kolegov, hranate retaze su lepsie do tazby kdezto oble su lepsie na skladky
Zetor 3011
Zetor 7245 HS
Zetor 7245 HS
Zdravím chtěl bych se zeptat,jestli nemá někdo nějaké zkušenosti s Husqvarnou 543XP.Klady,zápory prostě cokoli,docela o ni totiž uvažuji.
Vašku,nemám s ní teda přímé praktické zkušenosti,ale asi bych si ji nekoupil. Není to totiž čistokrevná HQ,ale je to v podstatě japonská pila Zenoah. Né že by ty pily byly špatné,ale co jsem měl možnost si tu pilku osahat na krámě,tak bych do toho nešel a vzal radši HQ 550XP. Některé detaily na ní mi přijdou poněkud archaické - ovládání sytiče,vypínač,AV systém.... No nevim,ale pokud chceš pilku do slabý hmoty od HQ,tak radši tu 550XP. Zase ale na druhou stranu,ten motor je jednodušší,nemá Autotune.... Možná pro někoho plus.
Keby niekto chcel multicut reťaz original oregon 3/8" 68čl. za fajn cenu http://www.mirmar.sk/index.php/retaze-m ... 9-068.html
a aj ostatne prislusenstvo ma celkom dobre ceny...
a aj ostatne prislusenstvo ma celkom dobre ceny...
Jen pro jistotu než ho někdo objednáte na Husu. Je to malá! 3/8 v 1,3 mm - adekvátní rozměrově k 91 nebo Picco řetězu. Ne k Profi 3/8! Proto i ta cena, je totiž naprosto shodná s katalogovou, běžnou od Oregonu kdekoliv jinde.
Sny se nemají plnit. Ty se mají snít. Proto je oblečená žena krásnější než nahá.
Juraj Kukura
Když chceš být moudrý, nauč se rozumně ptát, pozorně poslouchat, klidně odpovídat a když nemáš co říci, přestaň mluvit.
Johann Kaspar Lavater
Juraj Kukura
Když chceš být moudrý, nauč se rozumně ptát, pozorně poslouchat, klidně odpovídat a když nemáš co říci, přestaň mluvit.
Johann Kaspar Lavater
Samozrejme je to M73LPX čiže veľká 3/8" v 1,5mm, dnes mi prišla a už je na mojej 372XP, ja tu nebudem odporúčať niečo čo nemam vyskúšané, možno ťa pomýlila fotka je len ilustračná. Cenovo neviem ako v ČR ale u nás nekúpiš 68čl. pod 45€ už po zlave na ičo...
Já to tam nikde v popisu nenašel, jen tu fotku. Jinak cena tady je 1.058,- Kč. Kde jsi zjistil, že je to 73?
Sny se nemají plnit. Ty se mají snít. Proto je oblečená žena krásnější než nahá.
Juraj Kukura
Johann Kaspar Lavater
Juraj Kukura
Johann Kaspar Lavater
veď už ho mám na mašine, zajtra bude makať na sklade, myslím že je ideálne počasie na multicut
a 73 je vyrazené aj na vodiacich článkoch
a 73 je vyrazené aj na vodiacich článkoch