Křovinořez

Moderátoři: rezis, Leo

Zpráva
Autor
Čárls

Re: Křovinořez

#931 Nový příspěvek od Čárls »

Já mám FS5 a seču s ním trávu okolo bytovky udržba je zasadní u stihl a U novejch moturku s předvýplachem i stáří směsi Stiga je podle mne jen převlečená a vyráběná ve stejný fabrice jak hecht a ostatní liší se jen barvou plastu Ten Stihl FS 120 už má antivibrační systém a to oceníš třeba po hodině sečení a pokusu zapálit cigaretu FS 55 co mám jej nemá a taky mě pak pěkně brní ruce Pořídil sem si kvuli tomu rukavice s gelovou antivibrační vložkou jsou od narexu a vyplatí se 8)
Kdo nic nedělá nic nezkazí pokusy sou cesta k úspěchu
Sem chodím rád a často http://prehrada-les-kralovstvi.cz/

Čárls

#932 Nový příspěvek od Čárls »

Osobně bych šel do tohohle koukl sem na ceny má docela slušnou cenu v akci https://www.e-les.cz/STIHL-FS-235-d9504.htm Obchod je to slušný nakupuji v něm spotřebák na pilky a ten muj křoviňáček

Slávek55

#933 Nový příspěvek od Slávek55 »

Pajík-mohl jsi napsat,jaký typ křovinořezu jsi měl.A vzhledem k tomu,jak dlouho ti vydržel jsi asi byl spokojený.Či ne? Nechci dávat rady,ale sečením jsem se přiživoval a na chalupě sekám převážně svahy křovinořezem.Běžně za jedno sekání spotřebuji až 3 litry benzinu za den a to každých 14 dnů,takže sekám dost i tam.Ačkoli jsem příznivce Husqvarny,tu nedoporučuji.Několik jsme jich měli v práci a všechny zklamaly.Doma mám Husqvarny dvě a ty nepoužíváme.Křovinořezy Stiga neznám a ani neznám nikoho,kdo ho vlastní.Sekačky mají dobré,ale dvoutaktní motory do pil a křovinořezů umí dobře jenom pár značek.Osobně považuji, a to vzhledem k tomu,že jich několik používám a známím i opravuji značku Mound. Typuji to,že jsi měl Oleo Mac T 740. Podívej se do jejich nabídky a momentálně tam mají BC 350 T ve slevě.Mám ho již asi tři sezony a super.Používám i menší modely-od T 725 až po T 746.A vždy spokojený.Pravda je také to,že jsi je dokáži opravit a snadno vzhledem k rozšířenosti značky jsou nefunkční snadno dostupné a tudíš i z nich náhradní díly.Jinak ty modely o obsahu motoru kolem 50 ccm se dneska moc nepoužívají.Je to těžké a pokud se s tím člověk neživí prací v lese,tak i zbytečné a drahé.

chobotek

#934 Nový příspěvek od chobotek »

Doporučuju vzít na půl dne na záda Stihl a na půl dne Oleo-Mac (nebo jiný zvažovaný). Pokud možno stejného papírového výkonu. A potom posoudit o kolik je příjemnější práce s křoviňákem, který se netřese jak stará k*. Tuhle hranici má každý nastavenou jinak a jsou lidi, kteří při představě pár ušetřených tisícovek vydrží neskutečné věci (a já jsem rád, že mě Andreasův výrobek ani po 34 letech neopustil a nemusím to řešit).
Všechno, co se může pokazit... nás poučí.
Copak si myslíte, že pánem výroby je ředitel? I toto, pánem výroby je poptávka.

Tomas6

#935 Nový příspěvek od Tomas6 »

Asi tak. Mám odsečeno nějaké nižší stovky litrů benzínu jak se stihlem tak husqvarnou a jen jednou jedinkrát když jsem sekl u tchýně břeh u potoka švagrovým oleomacem či co to bylo, to jsem tu hodinu vyloženě trpěl. Příště už jsem si tam vzal svůj stihl. Mám fs460, seču 99% strunou hustou trávu pod ohradama a břehy okolo baráku, nedokážu si představit to dělat tím oleomacem. Jediné co, tak ten stihl má delší násadu a do břehu je to blbé. Ale proto mám i tu husqvarnu. Ta má rozhodně ze 30 let a jede jak švýcarské hodinky.
A ještě jedna perlička, soused má zahradu o velikosti asi 0.3ha. seče to právě tím nějakým Mountfield křoviňákem a s tím stihlem já mám za 10 minut posečeno víc jak on za hodinu.
Můj 7045 horal (pokladnička)viewtopic.php?f=36&t=118233

Slávek55

#936 Nový příspěvek od Slávek55 »

Dejte sem ten model toho Oleo-Macu.Oni vyrábí jednoduché a špatně odpružené modely, ale také lepší,ale i dražší.A co výkon a životnost motoru? Nezastávám se jich,pilu bych od nich nechtěl.

J.A.Y.
Kontaktovat uživatele:

#937 Nový příspěvek od J.A.Y. »

Hlavně si nemyslete, že dnešní výrobek vydrží to co před třiceti lety ;)

Tomas6

#938 Nový příspěvek od Tomas6 »

To asi ne. Ale kluci na údržbě u nás mají nějakého menšího stihla, taky s tím sečou poměrně hodně, myslím že je to 5 let co jsme jim ho kupovali a šlape bez problémů. A taky nejde jen o to jestli vydrží či nevydrží, ale aj o to jak se s tím dělá.
Model oleomacu nevím, určitě to nebyl stroj srovnatelný s tím mým stihlem třeba, nicméně vibrace šílené, kravál šílený, výkon mizerný.
Můj 7045 horal (pokladnička)viewtopic.php?f=36&t=118233

Ready

#939 Nový příspěvek od Ready »

Do práce šéf koupil na sečení kolem hal svého ćasu jakýsi oleo-mac,typ už nevím,velké těžké heblo,co zajistilo skvělý tréning na Parkinsona........no......sečení s touto ......rozdajnou slečnou postávající u krajnice,bo nic jiného ten křáp nebyl :smich: .......dostávali chlapi v práci jako trest třeba za reklamačku......málokdo chybu zopakoval :smich:
Teď máme 535 od HQ a jde poznat,jak některým jedincům otrnulo,jiní se hlásí dokonce dobrovolně,bo to rychle posečou a pak jsou zašití,noční můra zmizela-teda nezmizela,stala se mu nehoda a upadl na něj neštastnou náhodou balík jeklů......asi zase u Bédi nějaky ten zázrak budeme muset pořídit,ať chlapům sklapne :smich:

pajik

#940 Nový příspěvek od pajik »

No měl jsem oleo-mac 735T koupil ho kdysi děda sekali se s ním hodně v lese nálety když byl novej ke konci to už byla bída nejdřív karburátor pak to další dva roky setkalo a teď už to nemá sílu je úplně vylitanej motor ... Spojka špatný už to má za sebou každopádně toho nasekal hrozně moc a relativně fungoval :) jen teda ty vibrace šílené ... Chtěl bych něco co tolik nevibruje protože jsem koukal po tom stihlu FS 120 :) každopádně zvážím ten FS 235 už to není o tolik dražší :) samozřejmě počítám s tím že nový už tolik nevydrží ...

S Husqvarnou pilou mám špatné zkušenosti ... Mame jednou zánovní nevím kolik let ji máme ale od nové pili byla snad 6x v servise z toho asi 3x se nenavinul provázek startování a cely ten mechanismus byl úplně na kousky ... Proto druhou pilu jsme brali stihl a maximální spokojenost za dobu co jí máme žádnej problém leje se tam jen olej benzín a brousi se řetězy ...

Každopádně vezmu ten stihl buď 120 nebo 235 děkuji za rady :)

Z e-lesa taky beru řetězy a spotřebak k pilám spokojenost :) mají i fajn akce :)

Pavel

#941 Nový příspěvek od Pavel »

Doma mám stigu letos 9 rok bez problému jinak mne prošlo rukama pár krovaku stiil ,Honda, i Husqvarna nejhorší ze všech byla Honda a olejomag teď máme pod obcí echo motor už spotřeboval 3 kanystry po 5 litrech oleje do benzínu teď mám pulku 4 kanystru a pořád běhá jak za mlada oproti stilce je líp vyvazenej a menší vibrace servis bez problemu

pajik

#942 Nový příspěvek od pajik »

na echo jsem taky koukal ale cena je jinde i oproti stihlu bohužel

Čárls

#943 Nový příspěvek od Čárls »

Ber ten co sem ti dal odkaz pokud s ním nesečeš 8 hodin a 7 dní v tejdnu vydrží ti dlouho

hobr

#944 Nový příspěvek od hobr »

Mám křoviňák Stihl FS 74 už asi 15 - 20 let. Je tam malý (25ccm) motorek made in Japan a spokojenost! Nic jiného (Stihl) bych nechtěl. :ano:
Pila je stejně stará - Oleo Mac 942. Nařezala se hodně, už je jako záložní. Teď používám lehkou Dolmarku (Čína).
Kamarád co dělá pily, sekačky a jinou techniku, se vyjádřil, že dnešní motory E-mak (Čína) jsou o třídu horší, než původní itaské...
"Pokud nám vládnou špatní lidé, nemůžeme čekat lepší časy..."

Jend@

#945 Nový příspěvek od Jend@ »

FS 120 mám čtvrtým rokem a spokojenost. Chytá na brnk, silově je na tom taky solidně a hlavně po sečemí (sekám cca 2,5h v kuse) nemám ruce jak opičák. Mohu doporučit!

Odpovědět

Zpět na „Zahrada“