Jaká dláta?
Jaká dláta?
Ahoj. Rád bych se zeptal zde přítomných kutilů a profíků, jaká dláta byste mi doporučili? Díval jsem se na výrobky Narex Bystřice a byl jsem docela zklamanej. V řadě profi mají dláta s dřevěnými rukojeťmi, kde vrchní a spodní kroužek je z plechovkovýho plechu, nebo mají dláta s plastovými rukojeťmi, které prostě nechci, protože si myslím, že na některý věci prostě patří dřevo. Když porovnám ty dláta s dláty, který mi zůstaly po dědovi (profitruhlář), tak tam je vrchní kroužek z cca 2mm silného materiálu a spodní kroužek není žádný, protože je to výkovek se spodní opěrnou plochou pro rukojeť. Tak teď nevím, jestli mám shánět stará dláta po inzerátech, nebo se těch Narexáckých nebát a koupit je. Levný to zrovna není a na ty peníze mi to přijde jako docela šméčko. Jakou máte zkušenost Vy? Díky.
- stenlyaukro
Re: Jaká dláta?
občas když doma někdo uklízí , tak se povede na internetu sehnat ještě ty stará klasická dobrá dláta . Jak je to s těma novejma , tak to nevím , ale taky by mě to zajímalo
Proto koukám ve šrotě po starým vercajku Jsem přesvědčen že jelikož to bylo používaný denně pro obživu a ne hoby jsou udělaný z materiálu který tomu odpovídá.
Koukni se ještě na burzu,tam to bejvá u tzv. stropáků,jak jim říkám nijak moc si to často necení.
Rukojeť si dokážeš udělat sám.
Koukni se ještě na burzu,tam to bejvá u tzv. stropáků,jak jim říkám nijak moc si to často necení.
Rukojeť si dokážeš udělat sám.
Dílna je dílna
Pokud na něco zapomenu tak mi to prosím připomeňte.
Pokud na něco zapomenu tak mi to prosím připomeňte.
V prvom rade sa do drevenej rúčky dláta netrieska železným kladivom, tam je potrebné použiť drevené. (tvar valca plus rukovať) Tie plastové znesú aj železné kladivo ale to je materiál dláta a materiál použitého nástroja v rozpore z tradíciou.
Keď ste už neúspešne vyskúšali všetky možnosti, prišiel čas prečítať si návod.
To je snad samozrejmy, ze se do toho netluce kladivem, ale drevenou palickou. Nicmene i tak dochazi k postupnemu roztemovani konce a plechovkovy krouzek to nevydrzi a praskne. Ja jsem nakonec slevil ze svych pozadavku a koupil Narex s plastovou rukojeti. V lete budu delat pergolu a zaprazi, tak dostanou kotel. Uvidime, co z nich zbyde na podzim.
sbírám po kovošrotech. Hefty a kroužky si dělám na soustruhu sám. Železný nebo mosazný. Podle toho jaká trubka se válí pod ponkem... Oproti Narexu je to nebe a dudy...