Z fb: Jestli rádi často chodíte vařit na jedno místo, tak si tam můžete postavit cihlový dřívkáč. Jednou jsem stejná kamínka našel v propadlé zemljance.
Re: zajímavá kamna a vařiče
Napsal: ned bře 21, 2021 1:41 am
od Leo
Re: zajímavá kamna a vařiče
Napsal: ned bře 21, 2021 1:46 am
od Leo
Skvělý nápad vytvořit bezdýmná kamna na dřevo z košů z cementu a plastu.
Další videa kamínek jsou na tomto kanálu.
Nádoba má rozměr 50x50x10cm, ale vyrábí se i jiné rozměry. Komínek slouží k začouzení jídla.
Video z netu, jak se na tom vaří.
Re: zajímavá kamna a vařiče
Napsal: stř dub 28, 2021 5:32 am
od sekalsemmalo
tady schází dřívkáč z ikey
Re: zajímavá kamna a vařiče
Napsal: čtv dub 29, 2021 5:01 am
od Leo
Dřívkáč z Ikei.
Je udělaný z odkapávače na příbory. Na netu je víc videí, jak ho upravit.
Pokud zadáte slovo "dřívkáč" do google, vyjede tam plno malých vařičů, do kterých se dají malé kousky dřeva a můžete na nich vařit. Jsou malý, velký, princip stavby je většinou stejný. Je dělaný z vypálených plechů, které se k sobě přiháknou a vytvoří vařič - dřívkáč. Nepotřebujete jediný šroubek, háčky jsou už vypálený v plechu. Po zchladnutí se zase rozdělá na sadu plechů a v batohu nezabere moc místa. Používá se místo plynových vařičů, není tu potřeba plynu.
Podobne z diskov som robil pre znameho, ze prenosne ohnisko, ale moc prenosne to teda neni, je to strasne tazke. Ale vecne, ten plech sa nikdy neprepali
Re: zajímavá kamna a vařiče
Napsal: čtv úno 10, 2022 12:32 pm
od pavel sk
Niekde doma sa mi na pamiatku pohadzuje este takyto prenosny varič
Mega dřívkáč po Gruzínsku. Základ tvoří disk z náklaďáku, na něm konstrukce s kolejničkami, po kterých lze celý hrnec odsunout z ohně. Dobrá inspirace pro větší společnost a tábory.
Re: zajímavá kamna a vařiče
Napsal: čtv kvě 25, 2023 5:03 am
od sekalsemmalo
co dřívkáč,zakoupil jsem v kaufu nerezovou mísu průměr 28 cm.naší ohňovou mísu.stála 70-kaček.krásně padne pod kotlík.uvidíme,za jak dlouho se propálí.ňáký podpěry pro kotlík z ohnutý šestky ,jak na vařiči ,jsem sesmotil.kulatina zapíchnuta v zemi se protáčí ,tak jsem tam ještě navařil dolů takové praporky,aby se to už nestalo.během chvilky si můžeme v divočině vařit.žádný zakládání ohniště.už nás ňák nesvazuje , že se pojede,až po obědě..do dřívkáče se musí furt pomalu přikládat,z klacíku nedrží žhavý.ideální olamovat suché smrkové větve.minimalistický,účelný.pak uklizeno,zbyde po nás jen trošku pošlapaná tráva.k tomu ňáký nerezový menší misky pro výdej jídla. ještě lehké rukavice,chňápky,překvapivě to pálí,samozřejmě obal na očouzený kotlík a náčiní. a hlavně něco nezapomenout,jako posledňě sůl,ale maso bylo nasolené a dochutilo nám jídlo... a tu módu, hyper,super titan za tisíce si může turistickej byznys strčit,víte kam...v mapě se najde místo u potoka. malej miluje boloňský těstoviny,tak si teď studuju tyhle jídla z jednoho hrnce....