Podlaha - výběr
Podlaha - výběr
Prosím poradí někdo jaká je dobrá podlaha do kuchyně a do obývacího pokoje? plovoucí podlaha? lino? korek? marmoleum? vinyl? podlahové palubky? mám vtom zmatek
Jonsered 2159,H 560xp 2x,H562xp, H 372Xp
Re: Jakou podlahu???
já mám v kuchyni dlažbu a ve zbytku baráku plovoučku. i když taková dřevěná podlaha v obýváku by se mi taky líbila
- Mirek LKT
V kuchyni mám pod linkou a pak cca 1,5m kolem linky široký pruh dlažby. Zbytek pak plovoučka, stejně tak i v obýváku. Všude je podlahové topení.
Kde ostatní končí , my začínáme ...LKT
Osobně do kuchyně bych volil dlažbu, nebo něco podobnýho, co je dobře omyvatelný. Přece tam i přes všechnu opatrnost sem tam něco vyleješ, nebo ti spadne nějaká pánvička na zem apod.
Do obývacího pokoje pak asi plovoucí podlahu, nejlépe ale dřevěnou 3 - 5 vrstvou s kvalitním PU lakem nejlépe vícevrstvým. Špatné nejsou ani klasický parkety, ale to se ti asi nebude chtít pokládat a udržovat. Vyvaruj se levných plovoucích podlah, zvláště těch 6 mm silných z MDF. Je to vlastně jenom slisovaný papír. O podlahách na bázi dřevotřísky se radši ani nerozepisuji.
Záleží taky na tom, jakou máš náturu. Jestli jseš klasický středoevropan (v domě se přezouváš), nebo spíše tíhneš k italskému typu (všude chodí v botech), což ale moc nepředpokládám.
Je třeba taky zohlednit způsob způsob vytápění - radiátory, podlahové topení, vzduchotechnika (tepelný čerpadlo), nebo lokální - např. Petry.
Do obývacího pokoje pak asi plovoucí podlahu, nejlépe ale dřevěnou 3 - 5 vrstvou s kvalitním PU lakem nejlépe vícevrstvým. Špatné nejsou ani klasický parkety, ale to se ti asi nebude chtít pokládat a udržovat. Vyvaruj se levných plovoucích podlah, zvláště těch 6 mm silných z MDF. Je to vlastně jenom slisovaný papír. O podlahách na bázi dřevotřísky se radši ani nerozepisuji.
Záleží taky na tom, jakou máš náturu. Jestli jseš klasický středoevropan (v domě se přezouváš), nebo spíše tíhneš k italskému typu (všude chodí v botech), což ale moc nepředpokládám.
Je třeba taky zohlednit způsob způsob vytápění - radiátory, podlahové topení, vzduchotechnika (tepelný čerpadlo), nebo lokální - např. Petry.
u kuchyně záleží jestli je to stylovka nebo se tam vaří
do stylovky dlažbu nebo plovoučku
tam kde se vaří něco z tria lino vinyl marmoleum vybrat to co má největší nášlapnou vrstvu , dlažba je sice hodně odolná ale udržovat spáry není zrovna nejlehčí (leda použít bezespárovou ale ta je jen do 4x4m)
do obýváku jestli si schopný zaplatit tak palubky nebo parkety (když použiješ nějaký z tvrdšího dřeva tak je ta podlaha nesmrtelná stačí jednou za 10-15let nechat přebrousit) vyhnul bych se měkým dřevům jako smrk do těch se dělají překvapivě snadno důlky
do stylovky dlažbu nebo plovoučku
tam kde se vaří něco z tria lino vinyl marmoleum vybrat to co má největší nášlapnou vrstvu , dlažba je sice hodně odolná ale udržovat spáry není zrovna nejlehčí (leda použít bezespárovou ale ta je jen do 4x4m)
do obýváku jestli si schopný zaplatit tak palubky nebo parkety (když použiješ nějaký z tvrdšího dřeva tak je ta podlaha nesmrtelná stačí jednou za 10-15let nechat přebrousit) vyhnul bych se měkým dřevům jako smrk do těch se dělají překvapivě snadno důlky
- TomikKouril
Mám dlažbu všude s podlahovým topením a paráda.Tedy kromě dětských pokojíku a ložnice.
UKT Landini Vision 105 plus navijáky Igland 2-6 tun
-
Mame vsude korek a pohoda. Manzelka rika ze nic lepsiho neni
četl jsem to jako máme v sudě korek
my než budem dělat podlahy tak to bude trvat...toto je moc pěkné a trvanlivé...
http://www.bzexport.cz/index.php?nid=68 ... 2493&sklik
http://www.bzexport.cz/index.php?nid=68 ... 2493&sklik
Že by špuntoval už v sudě?kenybz píše:četl jsem to jako máme v sudě korek
Naposledy upravil(a) Kevin63 dne čtv srp 18, 2011 6:55 pm, celkem upraveno 1 x.
Korek je taky dobré, dlažbu bych nechtěl ani náhodó. Spáry, bordel, jak není podlahovka, je to studené. Ale nakonec podlaha je věc vkusu, tak žádnó objektivní radu nečeké. Na fotkách lino a buková mozaika (180Kč/m2, ale práce jak sviňa). Ja, a na dřevo olej nebo olej s voskem. Lak není možné opravit a jak só v baráko děcka za chvílu je podlaha dodřitá jak sviňa.
Všechno, co se může pokazit... nás poučí.
„Copak si myslíte, že pánem výroby je ředitel? I toto, pánem výroby je poptávka.”
„Copak si myslíte, že pánem výroby je ředitel? I toto, pánem výroby je poptávka.”
Kuci, korek je velmi příjemný na chození, ale je strašně měkej a sežere hafo laku. Pokud máte nějaký křesla na kluzácích, nebo kolečkový židle, tak za chvíli tam budete mít pěkný rýhy.
dlažbu do kuchyně jedině s černýma nebo hnědýma spárama a hlavně nejaků antišpinící.
Kevin63: Tchýňa má korek už pátým rokem. Kóli to sežralo lako nevim bo sem to nelakoval, ale křesla na kluzákách aji kolečkové židle tam má a rýhe tam nejsó. Asi néni korek, jak korek.
Všechno, co se může pokazit... nás poučí.
na minulém baráku jsme dalí také lepší PVC silné 4mm...když potom ideš tak to pěkně péruje ani pes to nepoškrábal tlumí to hluk a když jsme po 2 rokoch odvezli ledničku a vystěhovali sa tož sa ty vymačkané štuple normálně za pár dní stratily...ani nohy židlí tomu nevadí když na to spadne štamprla tož sa nerozbije jak na dlažbě a možeš to polét čím chceš a krom horkého oleja to nic nepoškodí. Povrch byl dubové palubky a málo kdo poznal že to neni dřevo. Dokonce ten povrch byl takový plastický aj s rýhama let dřeva fakt realistické