Zmýlil jsem se. Spletl jsem si kotle. Soused má Viadrus na dřevo, ale i na uhlí. Proto jsem si myslel, že je to ten Economy.Šéďa píše:RoKur Viadrus U22 economy má 5 třídu pro dřevo. Jen pro info, vidíš, kritizuješ něco, o čem ani nic nevíš.
Nikde a nikdy jsem nenapsal, že to je jednička v kotlích.
Jen jsem reagoval na tebe, že má nízkou účinnost, není blbuvzdorný a za 10 let s ním nepůjde topit.
Taky jsem nenapsal, že je lepší když jede na samotíž nebo, jako kotle s elektronikou a s řízeným spalováním.
Už jsem tu několikrát psal, že to není kotel, tak jak jsme kdysi znali kotle v klasickém provedení, je specifický hlavně při roztápění.
Je to dobrej kotel pro úplně obyčejný lidi, kteří jsou zvyklý na klasický topení, nepotřebuje elektriku.
A hlavně jeho cena je nejpříznivější pro obyčejný smrtelníky, ktzeří nemají 60 a více tisíc na automatický kotle.
Nikdy ho nemůžeš srovnávat s kotlema s automatikou, ap. Musíš ho srovnávat s obyčejnejma kotlema, který pracují na stejném principu, bez odtahovýho ventiolátoru a elektronické regulace topení.
Já ten kotel ale nekritizuji. Jen jsem popisoval důvod, proč firma Viadrus dopadla, tak jak dopadla, a odpovídal jsem na Vaše otázky.
Prostě o její výrobky asi není taková poptávka, aby ji to uživilo.
To, že vyrábí kotle za lidovou cenu, může být také jedním z hřebíku do rakve. Nemá potom takové zisky.
V tom zveřejněném článku se uvádí: „Již delší období je zřejmé, že výrobky obchodní společnosti Viadrus, zejména nosný segment litinových kotlů na tuhá paliva, stejně jako samotný způsob výroby nemohou ze své povahy plně obstát proti moderním ekologickým trendům v oblasti vytápění,“ uvedli Teichmann a Zaškolný.
Nemá srovnatelné kotle, po kterých je na trhu poptávka. Je ale otázkou proč. Proč tak před deseti lety nepřišli s automatem? Jestli to byl záměr, nebo si mysleli, že stále budou jedničkou a do vývoje a změny výroby nechtěli investovat, se my nedozvíme. Skončila kotlíkovka, kdy ještě něco mohli prodat, a tak to raději zavřou.
Věřím, že velká většina majitelů Viadrusů je se svými kotli spokojena. Ale u těch starých typů je otázkou, jestli i jejich sousedi.