Zplynovací kotel
Re: Zplynovací kotel
eli máš uplnou pravdu vždy jr to o topiči je to jako u krbovek 1 zejmu než sem se s nimi sžil druhou jak a kolik přiložit a za jak dlouho mám 3 krbáče a každý byli jiný
popsal jsi to perfektně
popsal jsi to perfektně
Kdo nic nedělá nic nezkazí pokusy sou cesta k úspěchu
Sem chodím rád a často http://prehrada-les-kralovstvi.cz/
Eli, to je pěkné a pravdivé co jsi napsal. Sám se tím řídím, ale kolik nás takových je? Troufnu si říci, že většina topičů chce u kotle strávit co nejkratší dobu. Systém naládovat kotel, nechat rozhořet a pokud není akumulačka, tak zavřít a nechat ho, aby hřál co nedéle. Potom znova naládovat a zavřít. A tak celou topnou sezonu. To že se kotel dusí a kouří většinou ani neví. Proč by se měl totiž dívat na komín a v průběhu topení ten kotel kontrolovat, zda je vše v pořádku.
Nejhorší je varianta, když není kam tu energii z kotle dát. To pak přestane fungovat regulace vzduchu, protože na to, aby kotel správně hořel ten vzduch potřebuje. Regulátor u Atmose zavře vzduch a tím se rozhodí vyváženost kotle. Klesne teplota ve spalovací komoře. Dojde ke špatnému spalování a vysledek je, že i když je teplota vody v kotli na 85°C, tak kotel začne kouřit a dehtovat, protože nehoří. Stane se zněj milíř.
Proto jsem napsal, že pro většinu topičů je akumalační nádoba nutností.
Dříve jsem akumulační nádrž nepoužíval, protože mých 16m3 betonu co nahřívám bylo schopné tu energii absorbovat. Horko těžko jsem to některým tady vysvětloval, že podlahové topení nemusí mít bezpodmínečně akumulační nádrž. Až když jsem předložil výpočty, pro porovnání kolik energie pojme akumulační nádrž o obsahu 1m3 a kolik 16m3 betonu tak jsem je umlčel.
Nyní akumulační nádrž používám a musím říci, že je to lepší. Nemusím tolik hlídat kotel. Zvedla se mi trochu teplota doma a také se mi prodloužila doba mezi zátopy v kotli o jeden den. I když většinou v akumulační nadrži na zatopení nahřeji pouze kolem 500 litrů. Ale zase na druhou stranu už nejsou takové zimy co ještě před 15 - 20 lety byly. A v tom mém bydlení již topím třicátou sezónu, tak už porovnávat mohu.
U kotle Blaze hoří ( je žhavá pouze spodní vrstva), a proto se dá tento kotel lépe regulovat.
U kotle Atack DPX hoří celý obsah násypky naráz. Proto se hůře reguluje. Nevím jak je to u Atmosu, ale myslím, že podobně.
Nejhorší je varianta, když není kam tu energii z kotle dát. To pak přestane fungovat regulace vzduchu, protože na to, aby kotel správně hořel ten vzduch potřebuje. Regulátor u Atmose zavře vzduch a tím se rozhodí vyváženost kotle. Klesne teplota ve spalovací komoře. Dojde ke špatnému spalování a vysledek je, že i když je teplota vody v kotli na 85°C, tak kotel začne kouřit a dehtovat, protože nehoří. Stane se zněj milíř.
Proto jsem napsal, že pro většinu topičů je akumalační nádoba nutností.
Dříve jsem akumulační nádrž nepoužíval, protože mých 16m3 betonu co nahřívám bylo schopné tu energii absorbovat. Horko těžko jsem to některým tady vysvětloval, že podlahové topení nemusí mít bezpodmínečně akumulační nádrž. Až když jsem předložil výpočty, pro porovnání kolik energie pojme akumulační nádrž o obsahu 1m3 a kolik 16m3 betonu tak jsem je umlčel.
Nyní akumulační nádrž používám a musím říci, že je to lepší. Nemusím tolik hlídat kotel. Zvedla se mi trochu teplota doma a také se mi prodloužila doba mezi zátopy v kotli o jeden den. I když většinou v akumulační nadrži na zatopení nahřeji pouze kolem 500 litrů. Ale zase na druhou stranu už nejsou takové zimy co ještě před 15 - 20 lety byly. A v tom mém bydlení již topím třicátou sezónu, tak už porovnávat mohu.
U kotle Blaze hoří ( je žhavá pouze spodní vrstva), a proto se dá tento kotel lépe regulovat.
U kotle Atack DPX hoří celý obsah násypky naráz. Proto se hůře reguluje. Nevím jak je to u Atmosu, ale myslím, že podobně.
Mitsubishi MT21 - čtyřválec
Ostrovní FVE: mono 2Sx3P 320W (1900W). Regulátor Epever Tracer6415AN. Baterie Pb 48V/300Ah, LiFePo 285 + 200Ah 16 článků. Měnič (čína) sinus 3200W + 6000W/48V
Solární deskové termo panely KPS11 4ks 1800W (7200W)
Ostrovní FVE: mono 2Sx3P 320W (1900W). Regulátor Epever Tracer6415AN. Baterie Pb 48V/300Ah, LiFePo 285 + 200Ah 16 článků. Měnič (čína) sinus 3200W + 6000W/48V
Rokure, docela dlouho jsem si neuvědomil, nespojil to tvoje psaní o nahřívání podlahového topení. Až asi před týdnem mi docvaklo, že ty nebudeš mít klasickou podlahovku taženou nad izolací v poslední tenoučké vrstvě betonu. Protože zkušenosti s podlahovým topením mám částečně z domu a pak z práce. Hlavně tam, když kotel přestane topit, tak nejdéle do pár hodin začne být zima. A dnes jsi mi připoměl, že se tě chci na konstrukci té tvé podlahovky zeptat. Takže - mohl by ses o ní trochu rozepsat? Nebo dát odkaz, kde jsi o té konstrukci psal?
Za pravdu je různá sazba – jednou pomník, jindy vazba. Kdo ji řekne dřív než včas, tomu pravda zlomí vaz. (KHB)
Je naivní očekávat dnes od médií pravdu a relevantní informace. Kdo má potřebu věřit, má jít do kostela, a ne poslouchat televizi.
Je naivní očekávat dnes od médií pravdu a relevantní informace. Kdo má potřebu věřit, má jít do kostela, a ne poslouchat televizi.
Jak u kotle Atmos, tak Blaze jde dosáhnout toho, že nahoří celý obsah násypky, nebo hoří jen spodek blízko trysky. Záleží na tom, jak se kotel provozuje a řídí. V podstatě se oba kotle chovají stejně, jen Blaze má jinou konstrukci a z té vyplývají některé rozdíly. Pravdou je, že Blaze je v praktickém provozu přívětivější k topiči, ale jinak při nevhodné obsluze se umí projevit stejně negativně jako Atmos. Ani jeden nevychvaluji, ale ani nezatracuji, i když Blaze mám radši (zatím). Uvidí se za 25 let.
Ahoj fikejz, dal jsem to do vlákna o podlahovém topení, aby jsem tu nezasíral tohle vlákno http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... 6#p1891276
Eli, dík za info. Asi budu muset přehodnotit pohled na kotle Atmos.
Eli, dík za info. Asi budu muset přehodnotit pohled na kotle Atmos.
Mitsubishi MT21 - čtyřválec
Ahoj, kurva zeľé proč sem tu přestál chodiť a nebo proč sem tu nevľéz o věc jak rok dřivéj než sem podepsál smlouvu a něž sem si nechál do kotelny nakundiť ten zasraný atmos. Původně měl byť iný kotel alě až při saotnéj montáži to změnili na ten atmos. Tým chcu řécť, že sem sa o to nikdy ezajímal. V kotelni sem měl kotel co sem si svaříl před pětatřiceti roky sám když sem postavíl barák a kdyby nebylo tých zasraných nařízení výměn kotlů, tož sem ho určitě neměníl protože makál a na samotížku jak drak. Abych to trochu uvéd k obrazu, tož ňa oslovila firma co sa zabývá dotacama, no, ono ňa jich oslovilo povícero alě Já sem sa dál zviglať asi tyma nájvěčíma hajzľama co ně imrvére vyvolávali. Prostě ně po skoro roce nakundili kotel bez jakéjkoli elektroniky. Jediné co tam ten slavný topenář dál, tož deset ventilů, no, dva staré co tam byly sem po něm chťěl vyměniť a tož to tam už nejaký měsíc a půl furt přepínám jak čurák. Nechál sem jim to sice před štrnásti dňama že opraviť alě předělal tam páru trubek, na můj požadavek tam přidál sítko a vyměníl čerpadlo, že je v prdeli ale je to furt skoro stéjné a tož sa na ňho chystám znovu. Zprvu sem býl aj rád že prý tam žádnéj elektroniky néni třeba a topenář ju imrvére zatracovál, že je to na piču a že to bude supr fungovať aj tak alě po téj jeho předělávce a co sem tu o tom sem tam neco přečet a býl sem sa podívať aj v páru kotelnách s atmosem alě také sa musím přiznať, že tom fakt prd rozumím su přesvěčený, že enom kecá. Všade totiž měli laddomat a bůh ví co eště a tož sa chcu zdejších odborníků zeptať lěsti to tak bez ničeho fakt može nejakým záhadným způsobem fungovať. Věc jak na 70, max 75 to nevytáhnu spěšéj to kolýše 60-70 a to až po půl dni a to musím furt neco zastavovať a půčťať Chalupu mám jak krávu a oni ně tu dali nájmenší kotel co vyrábjajů dc 18 s co má 20 kilovat. Podľa mňa je to slabé ale on tvrdí, že néni.
Eli píše stránku předem, že sa ten kotel dá provozovať na 50-100%. Když otevřu od atmosu tu knížku, tož tam píšů provozní teplota 80-90 stupňů a že to bez laddomatu nebo jakéhosi elektroventila zhnije aj za dva roky. Eli, mám tom rozuměť tak, že možu klidně jeť enom na tych +- 70 stupňů a že to za ty dva roky nezhnije? Jo a mám tam dvě nádoby, prý 400 a 800 alě až pak sem zjistíl, že majů 408 a 722 litrů. Ale ty pověčinů vyhřeju na nejakých 50-55, maximálně sem jich vyhříl na 61 alě to už si přesně nepamatuju jestli to byla enom ta 400 litrová a nebo obě dvě. Oni to totiž při téj realizaci dojebali a dovézli obě dvě stéjné tych 400 litrů a tu věčí dodělávali až před tyma štrnásti dňama. Sranda byla, ten topenář když sem mu už na dvoře říkál, že sů obě stéjné, tož, že né, ztáhli z obuch ty izolace, dotáhli jich do kotelně a až pak když sem mu furt tvrdíl, že sů stéjné, tož až sa podívál na štítek, tož, že šak to nevadí, kvůli dotacám zeženeme druhý štítek s 800 litrama a přelepíme ho tam. Tož sem ho s tým poslál do prdelě. Kurva, už to a to že zapojil přívod od kotla do spodku a spátečku na vrch nádrže a až potom to předělávál ňa mělo varovať co je to za odborníka. Jo a když ty nádoby ráno pustím a to musím manuálně převergľovať 8 ventilů, no ty dva na spodku nádob vlasně nezavířu, takže enom 6, tož za hoďku, dvě sů vyšťavené na nejakých 30 a teplota sa doma zdvihne o nejaký usraný jeden, jeden a půl stupeňa.
Eli píše stránku předem, že sa ten kotel dá provozovať na 50-100%. Když otevřu od atmosu tu knížku, tož tam píšů provozní teplota 80-90 stupňů a že to bez laddomatu nebo jakéhosi elektroventila zhnije aj za dva roky. Eli, mám tom rozuměť tak, že možu klidně jeť enom na tych +- 70 stupňů a že to za ty dva roky nezhnije? Jo a mám tam dvě nádoby, prý 400 a 800 alě až pak sem zjistíl, že majů 408 a 722 litrů. Ale ty pověčinů vyhřeju na nejakých 50-55, maximálně sem jich vyhříl na 61 alě to už si přesně nepamatuju jestli to byla enom ta 400 litrová a nebo obě dvě. Oni to totiž při téj realizaci dojebali a dovézli obě dvě stéjné tych 400 litrů a tu věčí dodělávali až před tyma štrnásti dňama. Sranda byla, ten topenář když sem mu už na dvoře říkál, že sů obě stéjné, tož, že né, ztáhli z obuch ty izolace, dotáhli jich do kotelně a až pak když sem mu furt tvrdíl, že sů stéjné, tož až sa podívál na štítek, tož, že šak to nevadí, kvůli dotacám zeženeme druhý štítek s 800 litrama a přelepíme ho tam. Tož sem ho s tým poslál do prdelě. Kurva, už to a to že zapojil přívod od kotla do spodku a spátečku na vrch nádrže a až potom to předělávál ňa mělo varovať co je to za odborníka. Jo a když ty nádoby ráno pustím a to musím manuálně převergľovať 8 ventilů, no ty dva na spodku nádob vlasně nezavířu, takže enom 6, tož za hoďku, dvě sů vyšťavené na nejakých 30 a teplota sa doma zdvihne o nejaký usraný jeden, jeden a půl stupeňa.
Čím věčí kladivo, tým věčí odborník, kurva podaj ně to pořádné kladivo!
Kůkni na triála.http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... =2&t=19240
Olo jak to tak čtu, tak si myslím že ťa nemine to nechat předělat nekoho kdo tomu rozumí a ví co dělá.
Můj 7045 horal (pokladnička)viewtopic.php?f=36&t=118233
De to aji bez Laddomatu a vehement ti přivezu mezi svátkama. Zadělat si to mosiš sám, ale všecky rady dostaneš zadarmo.
Všechno, co se může pokazit... nás poučí.
„Copak si myslíte, že pánem výroby je ředitel? I toto, pánem výroby je poptávka.”
„Copak si myslíte, že pánem výroby je ředitel? I toto, pánem výroby je poptávka.”
Ahoj, no právě, Já osobně nikoho neznám alě přes známé už sem sa tu snažíl nekoho dostať, prozatým aspoň na čumendu alě nikom sa do teho nechce. Tož uvidím jak sa domluvím s tým jejich pičusem. Už poslědně sem mu říkál, že všeci tam majů ty ladomaty
a trojcestné ventiele, tož uvidím. Samozřejmě, že sa snažím ladiť aspoň vzduch alě nic moc a to mám furt přes půl kotla bukového. Topím od půl druhéj a na kotli momentálně 62 na věčí bečce mám 49 a na menší 52 a když nahřívám bečky, tož pověčinů mám chalupu s bojlérem pozavírané, nebo aspoň na půl a na kotli bylo max 75.
a trojcestné ventiele, tož uvidím. Samozřejmě, že sa snažím ladiť aspoň vzduch alě nic moc a to mám furt přes půl kotla bukového. Topím od půl druhéj a na kotli momentálně 62 na věčí bečce mám 49 a na menší 52 a když nahřívám bečky, tož pověčinů mám chalupu s bojlérem pozavírané, nebo aspoň na půl a na kotli bylo max 75.
Uměl bys to dílo aspoň nějak vyfotit? Aby bylo jasné, co kam vede.
Všechno, co se může pokazit... nás poučí.
Olo asi to máš v záruce tak by se v tom neměl hrabat někdo jiný a měl bys je dohnat k tomu ,aby to dali do pořádku a fungovalo to jak má asi jsi měl smůlu na fachmana a to se stává.
Osobně vlítnout na čojku pohrozit jim soudem ať to namontují jak mají Na takový firmy se musí hodně zvostra a jinak to nejde
Prostě tě podfoukli a schrábli prachy a teď se vymlouvaj Jsou to pěkný hajzlíci Kolik si za tu salvu zaplatil přímo ty a nebo kolik byla dotace ?
Osobně bych zavolal na podporu dotací a požadal bych je o pomoc Nedávno to bylo v černých ovcích jak dokázali s firmou zatočit
Nejhorší na tom je že je zima a ty bys pokud odmotují a vrátí prachy neměl čím topit
Osobně bych na ně tvrdě zadupal a přes právníka
Prostě tě podfoukli a schrábli prachy a teď se vymlouvaj Jsou to pěkný hajzlíci Kolik si za tu salvu zaplatil přímo ty a nebo kolik byla dotace ?
Osobně bych zavolal na podporu dotací a požadal bych je o pomoc Nedávno to bylo v černých ovcích jak dokázali s firmou zatočit
Nejhorší na tom je že je zima a ty bys pokud odmotují a vrátí prachy neměl čím topit
Osobně bych na ně tvrdě zadupal a přes právníka
Kdo nic nedělá nic nezkazí pokusy sou cesta k úspěchu
Můj barák je asi poloviční, než má Ola a vůbec si nedovedu představit, že Olovi někdo dal toho malého Atmosa. U tohoto kotle s pidinásypkou, by u tak velkého baráku, musel člověk i spát.
Já to s patnáctkou stíhám při tomto počasí na 21°C za necelé 4 hodiny topení denně. To se ale stále točím kolem přikládání, aby kotel hlasitě hučel.
Starý "svařák kotel" dostal 5 kartonů, pět polen a patnáct briket a za 25 minut začalo být v chalupě teplo. Atmosu trvá půl až 3/4 hodiny, než začne upouštět do systému. Za tu dobu vyhoří půl násypky.
Pokud kotel hučí, tak nekouří. Ale pokud dřevo odhoří dál od trysky, začne pokuřovat - to tady popisuje více kolegů. O to více mě udivilo shlédnutí videí na YT , kde jsou kvanta kotlů, hlavně z Polska, honosící se třídou A - ekodizajn a mají dolní rovný rošt, nejlépe 40 x 40 cm a za ním, vzadu v rohu, trysku. To hořící dřevo se tam nemůže dokulit. Štítek se dá nalepit na všechno.
Já to s patnáctkou stíhám při tomto počasí na 21°C za necelé 4 hodiny topení denně. To se ale stále točím kolem přikládání, aby kotel hlasitě hučel.
Starý "svařák kotel" dostal 5 kartonů, pět polen a patnáct briket a za 25 minut začalo být v chalupě teplo. Atmosu trvá půl až 3/4 hodiny, než začne upouštět do systému. Za tu dobu vyhoří půl násypky.
Pokud kotel hučí, tak nekouří. Ale pokud dřevo odhoří dál od trysky, začne pokuřovat - to tady popisuje více kolegů. O to více mě udivilo shlédnutí videí na YT , kde jsou kvanta kotlů, hlavně z Polska, honosící se třídou A - ekodizajn a mají dolní rovný rošt, nejlépe 40 x 40 cm a za ním, vzadu v rohu, trysku. To hořící dřevo se tam nemůže dokulit. Štítek se dá nalepit na všechno.
Ahoj kuňajs chobotku, tož to by ně spad kameň ze srdca. Vyfotiť sem to vyfotíl alě už je to páru roků co sem tu nedávál fotku a že sem jich tu narvál stovky ale dneskaj už sem to nedokázál alě budu zkůšať dáľ. Ináč už ně z teho kotla začíná jebať. Důchodcovská pohoda je v piči, v jednom kolě ve stresu, šak sem zhodíl pět kiľo. Už sa ně ani nechce chodiť topiť a to sa ně zdá, že je to o špetu lěpší alě piču, to sem to enom vzdál a seru na provozní teplotu.
Tu záruku eště nemám protože sa to furt řeší a nejaký předávací protokoľ sem jim nepodepsál, enom že ně dajů místo teho iného kotla ten atmos.
Čárls, na ty ovce sem sa na kůsek dívál a když sa s nima nedomluvím, tož přesně o tom uvažuju, že jich bonznu na to dotační jak tam jakýsik ten maník doporučovál. Ináč už bych kecál, musél bych to pohlědať alě tušímže neco kolem 19000 sem jim cvaknůl nejaků předzálohu a ty dotace sem jim, starý pičus přeposlál celé alě to tak chtěli aj na tom dotačním.
Ogaři, jak sa tu dávajů ty fotky?
Tu záruku eště nemám protože sa to furt řeší a nejaký předávací protokoľ sem jim nepodepsál, enom že ně dajů místo teho iného kotla ten atmos.
Čárls, na ty ovce sem sa na kůsek dívál a když sa s nima nedomluvím, tož přesně o tom uvažuju, že jich bonznu na to dotační jak tam jakýsik ten maník doporučovál. Ináč už bych kecál, musél bych to pohlědať alě tušímže neco kolem 19000 sem jim cvaknůl nejaků předzálohu a ty dotace sem jim, starý pičus přeposlál celé alě to tak chtěli aj na tom dotačním.
Ogaři, jak sa tu dávajů ty fotky?