Kotel Viadrus
Re: Kotel Viadrus
Mě se to netýká ale tohle řekl topenář o jedné kotelničce a dotacích u jedné staré paní...tohle provedení kotelny se musí komplet vyřezat až ke stropu . Nový kotel má naprosto jiný system vývodů a ohřevu vody .Musí mít čerpadlo už ne samotíž a tlakovou nádobu potom natlakovanou alespoň na 1 atmosferu. Vydrží to ty staré radiátory? Kotel má větrák na nucený odtah při některých režimech. Tím pádem kominíci klasifikují komín jako přetlakový což znamená přestavbu .....Vypadá to že by dotace /pokud by se našel někdo kdo by to za ní vyřídil / stačila tak na plovinu nebo dvě třetiny ....
Občané kteří neumí nakopat do ...... své zlorumpované mocné , nejsou schopní samostatné existence....
Je to jako elektromobilita, prostě tlačit za každou cenu, ať to stojí co to stojí. Nikdo absolutně neřeší nějaký specifický podmínky a možnosti uživatele. Prostě někdo od stolu rozhodl, že tak to je pro každýho nejlepší
A ty nahoře se pak hrozně divěj, že lidi volej extrémisty zase zcela na druhý straně páky
A ty nahoře se pak hrozně divěj, že lidi volej extrémisty zase zcela na druhý straně páky
Ekologie se nepta na typ soustav, kominy...tu zajimaji emise.
Jako všude,kde jsou dotace je i spousta pijavic,co se napakuje na vystrašených lidech,které donutí ke komplet přestavbě všeho,často ovšem úplně zbytečně. Je v prodeji přeci spousta kotlů na samotíž ,bez ventilátoru a dalších složitostí a ty provozovat v pohodě jde,ale hold topenář by musel chtít.
např zde https://www.slokov.cz/katalog-kotlu/kot ... -na-drevo/ bez elektriky,na samotíž,5 třída.. Než jsem překopal baráček,topil jsem v 18kw Slokovu dřevem a super topení.Po přestavbě stačí 8kw krb(5,5kw voda,2,5kw vzduch),Slokov jsem odstavil a mám ho na co kdyby....byl jsem moc spokojený.
např zde https://www.slokov.cz/katalog-kotlu/kot ... -na-drevo/ bez elektriky,na samotíž,5 třída.. Než jsem překopal baráček,topil jsem v 18kw Slokovu dřevem a super topení.Po přestavbě stačí 8kw krb(5,5kw voda,2,5kw vzduch),Slokov jsem odstavil a mám ho na co kdyby....byl jsem moc spokojený.
No škoda že jsem to nevěděl .Předpokládal jsem ,že tyhle kotle těch potřebných tříd jsou pouze na dřevo ,pelety nikoli na uhlí . Ona tam prý má pouze prostor ve sklepě na uhlí. A ejhle on tam je kotel i na uhlí s potřebnou třídou a bez elektriky .Až ho potkám tak mu to omlátím o hlavu...
Občané kteří neumí nakopat do ...... své zlorumpované mocné , nejsou schopní samostatné existence....
Setkal jsem se i s tím, že topenář donutil staré lidi při pouhé výměně viadrusu "vyhodit" zhruba 1500 kg (vážil jsem je) hliníkových radiátorů Fonal, které byly v provozu pouze několik let (uloženky). Důvodem byl údajný zákaz kombinace ocelového kotle (litina nevadila) a hliníku. Pravým důvodem však byla chamtivost a velký zájem o "nepotřebné" radiátory, které se zavázal na své náklady "uklidit". Bohužel omarodil a pořádkumilovným důchodcům překážely a chtěli práce urychlit, tak je nechali odvézt do kovošrotu sami. Topenář je poté marně hledal po sběrnách že je vykoupí.
Tak jsem zahájil topnou sezónu
Ano, mám na Viadrusu U 22 přestavbu od pana Rejlka už třetí sezónu a na mé doporučení plno dalších
Já a většina jsme spokojeni, někdo má výhrady na kvalitu zpracování, no za ty prachy + možnost topit jako doposud si myslím, že není konkurence
Ano, mám na Viadrusu U 22 přestavbu od pana Rejlka už třetí sezónu a na mé doporučení plno dalších
Já a většina jsme spokojeni, někdo má výhrady na kvalitu zpracování, no za ty prachy + možnost topit jako doposud si myslím, že není konkurence
Země voní, jede po ní pětadvacet bujných koní. Na Zetoru traktorista, oko bystré, ruka jistá.
TATRA NEZNÁ BRATRA
TATRA NEZNÁ BRATRA
A když máš toť tuto přestavbu tak máš z jedničky trojku? Aj když topíš tým co je v té fotce cos mi poslal?
Můj 7045 horal (pokladnička)viewtopic.php?f=36&t=118233
Taky se divím, hodím do kotle bílé gumáky a z komína se hulí černý dým
Ta přestavba splňuje tř 3 na uhlí a 4 na peletky ať je na jakémkoliv kotli.
No a zároveň umožňuje běžný provoz kotle mimo přestavbu.
A o to tady jde, utratit prachy, vlk se nažere a koza zůstane celá.
Země voní, jede po ní pětadvacet bujných koní. Na Zetoru traktorista, oko bystré, ruka jistá.
TATRA NEZNÁ BRATRA
TATRA NEZNÁ BRATRA
Vidíš a ten b...c co je bratr mojí manželky bude takový podobný krásný Viadrus vyhazovat bo 1 třída
No šak ho schovej, železo dolů nepůjde. Izolovaný je asi kvalitně. Leda by měl Sniper radši teplé pivo.
Všechno, co se může pokazit... nás poučí.
„Copak si myslíte, že pánem výroby je ředitel? I toto, pánem výroby je poptávka.”
„Copak si myslíte, že pánem výroby je ředitel? I toto, pánem výroby je poptávka.”
brácha nahradil viadrus 26 kotlem viaflames w22 eco 18 normálně připojovací rozměry pasují elektriku to nepotřebuje a může fungovat i na samotíž. On tam má čerpadlo a ještě dochlazovačku. Viděl jsem to v chodu a prej na dřevo poloviční spotřeba tomu věřím bo původní 26-ka žere dřevo jak blázen. Akorát ta cenovka kua za pár plechů tolik peněz....
viděl jsem to v chodu a z komína jako by jen pára no nečuchal jsem k tomu. Tady je odkaz:
https://www.ptacek-shop.cz/kotle/viafla ... _term=7923
viděl jsem to v chodu a z komína jako by jen pára no nečuchal jsem k tomu. Tady je odkaz:
https://www.ptacek-shop.cz/kotle/viafla ... _term=7923
Chobotku vyje.al bych se na to. Já kotel mám a do nich se nemíchat. Má plnou kotelnu uhelných briket a měl objednaný blaze harmony s tím že je v tom ztopí.
Naštěstí když tam byl topenář měřit jaká tam vejde akumulačka se ho zeptal co s těma briketama bude dělat a kde má skované dřevo aby bylo suché.
Tak bude mít modrého atmosa, tam teda může aj ty brikety ale dřevo nemá furt přikryté. Když jsem se ho ptal proč nemá dřevo přikryté a čím teda bude v tom novém kotli topit, tak prej dřevem co dělal teď na jaře. Proč já bych měl blba přesvědčovat o tom čím, v čem a jak topit.... To že dá teď kilo, či kolik stojí, za kotel a než ho stihne splatit ho může vyhodit..... Těch informací je na internetu 6 půlek, místo honění brka u péčka může číst.
Naštěstí když tam byl topenář měřit jaká tam vejde akumulačka se ho zeptal co s těma briketama bude dělat a kde má skované dřevo aby bylo suché.
Tak bude mít modrého atmosa, tam teda může aj ty brikety ale dřevo nemá furt přikryté. Když jsem se ho ptal proč nemá dřevo přikryté a čím teda bude v tom novém kotli topit, tak prej dřevem co dělal teď na jaře. Proč já bych měl blba přesvědčovat o tom čím, v čem a jak topit.... To že dá teď kilo, či kolik stojí, za kotel a než ho stihne splatit ho může vyhodit..... Těch informací je na internetu 6 půlek, místo honění brka u péčka může číst.
)) to by se z tech lidi jeden podelal.
Snipere, odesla me ridici jednotka, zrejme asi reostat pro ventilator. Nez dat za opravu 1500 + 2x doprava tak jsem koupil taky polaka Tigra primo od vyrobce za 2500. Par dni si s tim hraju. V garazi mam 4t premiovych pelet z Borohradku. Ta tigra ma sundavaci panel takze si to muzes hodit kamkoli po kotelne + moznost dokoupit dalsi a dat si ho kam chces po baraku. Navic to ma cislo pro podlahovku a pro cirkulacni cerpadlo pro teplou vodu. Podlahovku ani cirkulaci jsem zatim neresil ale taky na to dojde.
Snipere, odesla me ridici jednotka, zrejme asi reostat pro ventilator. Nez dat za opravu 1500 + 2x doprava tak jsem koupil taky polaka Tigra primo od vyrobce za 2500. Par dni si s tim hraju. V garazi mam 4t premiovych pelet z Borohradku. Ta tigra ma sundavaci panel takze si to muzes hodit kamkoli po kotelne + moznost dokoupit dalsi a dat si ho kam chces po baraku. Navic to ma cislo pro podlahovku a pro cirkulacni cerpadlo pro teplou vodu. Podlahovku ani cirkulaci jsem zatim neresil ale taky na to dojde.
Tomu se nejni důvod nedivit, on totiž ten U26 je určen na uhlí dřevo je pouze doplňkové palivokenybz píše: ↑pát říj 04, 2024 8:23 am brácha nahradil viadrus 26 kotlem viaflames w22 eco 18 normálně připojovací rozměry pasují elektriku to nepotřebuje a může fungovat i na samotíž. On tam má čerpadlo a ještě dochlazovačku. Viděl jsem to v chodu a prej na dřevo poloviční spotřeba tomu věřím bo původní 26-ka žere dřevo jak blázen.
malej traktorista v malým traktoru