světlo do studny

Moderátoři: rezis, Leo

Zpráva
Autor
doca

Re: světlo do studny

#16 Nový příspěvek od doca »

připojím ho na autobaterii - to trafo jsem napsal schválně abych se vyhnul komentářům typu - spadne ti to do studny i s baterií .....
původně jsem chtěl poradit se světlem, netušil jsem že rozpoutám diskusi o měničích, přepólování, diodách ......

Pavel

#17 Nový příspěvek od Pavel »

puc si odnekoho z hasicu baterku na prilbu je vodotesna pak mu ji vratis

Geri__207

#18 Nový příspěvek od Geri__207 »

Rybári majú také svietiace tyčinky a viem, že určite svietia aj pod vodou. Takže podľa mňa aj to by sa dalo použiť. (Viď obrázok). Nájdete ich v každom dobrom rybárskom obchode a nestojí to veľa. Aj keď nikdy v živote som nepočul o takej veci, že pozerať sa do studne a dokonca svietiť pod hladinu. Načo to potrebujete? Ale s týmito tyčinkami by sa to malo podariť.

Obrázek

kenybz

#19 Nový příspěvek od kenybz »

jistě si něco vybere čím si posvítí ale stejně uvidí z té výšky jen světlo a ne co tam skutečně je jedině ponořit kameru se světlem a nebo prostě vyčerpat a spustit provazový žebřík práce pro studnaře asi tak je to nebezpečné

imaginaro

#20 Nový příspěvek od imaginaro »

Přesně tak, aby z té výšky viděl až pod hladinu, musel by si vzít dalekohled. Pokud ovšem na hladinu vidí, už jsem viděl na 14ti metrech ujety podloží, skruže si v zámcích trochu ujely a výsledek byl že z vrchu není vidět hladina. Studna je jak luk. Kup si vodotěsnou kameru, prodávají se už do tisícovky, připoj ju na USB prodlužovák a venku u studny ho pichni do noťasu. Podle mě je to pro tvůj účel nejlepší volba.
Nebo se zeptej kamošů jestli nemají outdoorovou kameru na přilbu na kolo, ty bývají vodotěsny.
"NEMUSÍŠ VŠECHNO VĚDĚT,STAČÍ VĚDĚT KDE TO NAJDEŠ."
-můj dědeček-
https://imaginaro.rajce.idnes.cz/Kubotka/
můj záhon- www.imaginaro.rajce.idnes.cz/vyvyseny_zahon/

doca

#21 Nový příspěvek od doca »

to chemický světlo svítí matně to máte pravdu že v těch 10 metrech neuvidím stejně nic. studna je sekaná ve skále a jde rovně takže dolu vidím a důvod proč se tam chci podívat je prostý - vlastně jsou dva . první je ten že nám do ní před dvaceti lety spadl jeden betonový půlměsíc z víka a tak se chci podívat jestli dopadl až na dno, nebo je zaseknutý vzpříčený někde výš . což asi bude protože mi nautila na něco naráží, taky tam zbyly za těch něolik desítek let čerpání nějaký trubky a druhý je ten že pár sousedů se tady domlouvá že si pozvou firmu na čištění, tak se chci mrknout jak je moc zarostlá řasama že bych se eventuelně taky přidal k čištění a odbahnění, s vodou to bude už jen horší tak chci být připraven.

kenybz

#22 Nový příspěvek od kenybz »

no vidíš tak přizvej odborníky až u vás budou mají zkušenosti, vybavení a poradí si a budou schopni říct kolik to bude stát.
Studna v baráku je poklad když v ní je voda a pokud je i pitná je to zlato

J.A.Y.
Kontaktovat uživatele:

#23 Nový příspěvek od J.A.Y. »

a pár kvérů z války taky neni k zahození :smich:
p.s. chem. světlo potřebuje teplo - v ledový vodě to žádnej zázrak nebude.

honzauta

#24 Nový příspěvek od honzauta »

https://www.aliexpress.com/wholesale?ca ... pic+camera

Mám a chystám se s tím zkoumat podzemní chodby vrtem, za těch pár korun maká dobře, má přísvit.

J.A.Y.
Kontaktovat uživatele:

#25 Nový příspěvek od J.A.Y. »

taky mně to tedkom v tejdnu přišlo, mohlo by to mít větší rozlišení.

Killer Koly

#26 Nový příspěvek od Killer Koly »

J.A.Y.: chemicke svetlo zadne teplo nepotrebuje. sviti na zaklade chemicke reakce dvou latek, takze sviti i v mrazu, osobne vyzkouseno.
Ferda Mravenec, práce všeho druhu

Britt

#27 Nový příspěvek od Britt »

A proto se pro případ přerušení, respektive zpomalení chemické reakce uchovává v lednici. :smich: :smich:
Když máte v ruce kladivo, všechno ostatní vypadá jako hřebík.

Joe66

#28 Nový příspěvek od Joe66 »

Par rokov dozadu som kamaratovy cistil 15metrovu studnu a vypumpovali sme vodu,potom nad studnou konstrukcia a na nu som zavesil brigadnika na horolezeckom popruhu + este isteny dalsim lanom a cez kladku s navijakom na terenaku sme ho pustali dole a s wapkou v ruke a rotacnou kefou sa tlakom vodu cistili betonove skruze a bola to studena robota kedze typek co to robil-brigadnik bol cely mokry +uzimeny od studenej vody :'( + zo spodu este sa cistil kal a vynasal-vytahoval vedrami hore ,ze robota spinava a zabaralo mi to vtedy cely den + kopec vercajgu +lana a ine veci + dlhsia hadica k vapke no firma by si za to dala riadne vyuctovat+dalsi 2brigadnici ako vypomoc ,ze istenie dalsim lanom ale stalo to zato lebo bordelu v studni bolo za jeden vozik a na bokoch rur-skruzi hruba zelenohneda riasa doslova sajrajt asi studna nebola dlho dezinfikovana ,ze potom sa to uz len savom dezinfikovalo a naspat vypumpovalo asi este dvakrat ale robota :jazyk:

smetana

#29 Nový příspěvek od smetana »

Co ti do studny spadlo že se tam chceš podívat studna ve skále kopaná bude voda určitě čistá zkus tam pustit potapěče nemáš kamaráda :smich: :smich: :smich:
Jezdím tak rychle ,jak můj anděl strážnej lítá

http://www.brdy.org/
http://www.ohrazenice.eu/
http://yanmar.rajce.idnes.cz/

CB750

#30 Nový příspěvek od CB750 »

haká je hlbka a stlpec vody, nech to hasiči vytiadnu
Keď ste už neúspešne vyskúšali všetky možnosti, prišiel čas prečítať si návod.

Odpovědět

Zpět na „Dům a stavba“