Cena za zednickou praci
Cena za zednickou praci
Ahoj kluci jelikož nemám vůbec přehled ,co za kolik tak bych potřeboval poradit.Oklepal jsem uvnitř v domě části vlhkého zdiva zhruba metr na metr až na cihlu na několika místech.Kdyz jsem ho měl tady naposled tak si rekl1000kc materiál jsem kupoval já. Je to přijatelná cena? Jo těch 1000 bylo za jedno oklepáne místo.
- fajlla
- Kontaktovat uživatele:
Re: Cena za zednickou praci
To je asi těžko říct. U nás dělají zedníci cca 150kč/hodina. Někdo dělá od metru taky cca těch 150 ale i víc ovšem za hotoví metr. Obkladače sem měl pokaždé kámoše tak jsme se nějak dohodli. Ale jistě tu nějaký zedník je a přiblíží. Ceny samozřejmě bez.........
Dvakrát měř a jednou řež.
Moje mašina.http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... 20&t=23019
Vlek http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... 49&t=28298
Puvodní stroj http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... =2&t=16493
Moje mašina.http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... 20&t=23019
Vlek http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... 49&t=28298
Puvodní stroj http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... =2&t=16493
- Atlan
- Kontaktovat uživatele:
Vecsinou zasluzia 25 na holu, ale rob ako myslis.
Ludi co nemaju dost rozumu som zablokoval. Ked raz nato niekto nema, tak skoda sa snim bavit.
Atlan - to isté si myslel aj môj 19 ročný syn , ktorý inak úspešne zmaturoval na stavebnej priemyslovke. Tak sa chytil a garáž vymuroval sám. Teraz sa mi smejú všetci susedia a ja to budem musieť čím skôr okožovať tým starým spôsobom. Že do 5cm sa domuruje a nad 5cm sa oseká.
Povedal by som že dobrého remeselníka je potrebné aj zaplatiť.
Povedal by som že dobrého remeselníka je potrebné aj zaplatiť.
Jak píšeš. Párkrát jsem viděl prácičku po zedníkách. Jo dřív co bejvali ti staří strejkové, to ještě byla zedničina. Uvařil se hrnec ,,lepšího čaje" víc rumu a už to lítalo. A bylo to pěkné. Cena byla přiměřená a hlavně když přišli dva, tři zedníci udělali fůru práce. Jen bylo slyšet: maltů, hustý, řidký a přibejvalo to.
Dneska abys pohledal! Povídal mi známej, vymrsknu ti co chceš. Zaplať já koupím matroš a potom to někdy přijdu udělat! Jo hovno prachy by propil a kdy by ho kdo viděl. Nebo sádrokartonář mi povídal, koukej jakej mám ten strop pěknej. No a já od dveří viděl že je to jako moře hrbatý. Udělám ti sádrák jako fík!
Nakonec si všechno dělám sám. Sice to dýl trvá, ale pak si můžu nadávat jen sobě. Tatík si zjednal zedníka. Ten nejdřív pojedl, popil a potom šel na to. Jen stál a řval. Maltu, cihly,pívo. Zadělal futra a šel dom. Tatík futra vyndal ze zdi a znovu je zazdil sám. Protože kdyby to tak nechal, kdo ví jak by ty dveře byly. Zedník měl váhu ve voku a tak to i vypadalo.
Ano jsou zedníci kteří jsou fachmani a umí. O tom žádná. Jenže ti mají tolik práce, že nemají na nás čas. A když už mají dají si to zapatit, protože vědí že umí a každej rád zapatí.
Proto si všechno dělám sám. Ne že bych byl kolenovrt, ale potom se na to budu po zbatek života dívat a když je stěna 10 cm šejdrem, vidím to i okem a to mi za to nestojí. Jo když zdili tuhle na baráku zeď tak jim to o 10 cm šmejklo. Hnulo se jim lať.
Ale zase řílal mi zedník ,,vy strojaři by jste nikdy neměli dělat zedničinu, bo by jste hovno postavili" Pořát by jste jen vážili závažím a na to není čas!
Já si to už můžu ,,špendýrovat" do toho kecat. Však už jsem toho pár postavil a ozedničil. Jak říkám, když si během roku nezazedničím, je to rok naprd!
Dneska abys pohledal! Povídal mi známej, vymrsknu ti co chceš. Zaplať já koupím matroš a potom to někdy přijdu udělat! Jo hovno prachy by propil a kdy by ho kdo viděl. Nebo sádrokartonář mi povídal, koukej jakej mám ten strop pěknej. No a já od dveří viděl že je to jako moře hrbatý. Udělám ti sádrák jako fík!
Nakonec si všechno dělám sám. Sice to dýl trvá, ale pak si můžu nadávat jen sobě. Tatík si zjednal zedníka. Ten nejdřív pojedl, popil a potom šel na to. Jen stál a řval. Maltu, cihly,pívo. Zadělal futra a šel dom. Tatík futra vyndal ze zdi a znovu je zazdil sám. Protože kdyby to tak nechal, kdo ví jak by ty dveře byly. Zedník měl váhu ve voku a tak to i vypadalo.
Ano jsou zedníci kteří jsou fachmani a umí. O tom žádná. Jenže ti mají tolik práce, že nemají na nás čas. A když už mají dají si to zapatit, protože vědí že umí a každej rád zapatí.
Proto si všechno dělám sám. Ne že bych byl kolenovrt, ale potom se na to budu po zbatek života dívat a když je stěna 10 cm šejdrem, vidím to i okem a to mi za to nestojí. Jo když zdili tuhle na baráku zeď tak jim to o 10 cm šmejklo. Hnulo se jim lať.
Ale zase řílal mi zedník ,,vy strojaři by jste nikdy neměli dělat zedničinu, bo by jste hovno postavili" Pořát by jste jen vážili závažím a na to není čas!
Já si to už můžu ,,špendýrovat" do toho kecat. Však už jsem toho pár postavil a ozedničil. Jak říkám, když si během roku nezazedničím, je to rok naprd!
Nejsem zedník,ale cena 1000kč za m2 za práci je kurva přehnaná..To si udělej sám,stejně to stáhneš latí do hotové zbývajicí omítky.Na tom není co pokazit..A když dnes vidím ty "jakoby" zedníky,no ikdyž i "jakoby"některé řemeslníky,kteří kurví akorat ceny a umí velké hovno,chce se mě blejt..
Dnes najít opravdového odborníka,který má čas je velký problem..
Dnes najít opravdového odborníka,který má čas je velký problem..
Ota : o tomto to je "Jenže ti mají tolik práce, že nemají na nás čas." Ten maník čo je fakt dobrý sa ti nebude serkať s kúskom múru , keď môže robiť niečo nakomplet.
No víš co, tady jsou právě klucí co jsem psal, ale oni jezdí do Prahy. Tady jsou jiné ceny než v Praze. A tak i když by tady taky jeli načisto, tak raději jedou do Práglu a mají za stejnou práci 1x tolik minimálně. Proto na nás nemají čas. A v Práglu je práce mrtě a tak jsou tam.
Víš jak to bývá, když je lepší práce, tak není čas. Nebo opravdu nemají čas. Je tady starší pán, kterej když si ho objednáš a on si to napíše do kalendáře tak přijde a zadělá ti třeba jen upadlou obkládačku. On s tím nemá problém, jestli bude dělat 20 minut nebo celej den. Ale má kalendář a ten má popsanej do konce roku. Musíš čekat až má místo. To samé jako pokrývač. Ten poctivej má popsanej kalendář. Nemá problém vyměnit pár tašek, nebo pokrývat celou střechu. Ale má na to v kalendáři místo až na konci.
Kdysi jsem potřeboval udělat na střeše budník. Obešel jsem pokrývače a nebyl problém s ničím. Jeden chtěl nadezdíét štít do 8 m výšky a já ne. Jinak to nechtěl dělat. Druhej měl volno až za dva měsíce a prej nedělá jen na vánoce a jinak jo. Ani se na to nepřišli podívat. Ale já potřeboval budník co nejdřív. Nakonec jsem zajel za klukem ten se mnou sedl do auta okouknul to, řekl co mám připravit a v sobotu stál budník na střeše. Zaplatil jsem a byl spokojenej že ho tam na střeše mám hotovej. Asi za dva měsíce mi volal ten co nedělal jen na vánoce, že přijede asi za měsíc, abych si vzal dovolenou a čekal na něj.
Takže jsou i tací co se klidně pošmoulají s prací která je za chvilku ale mají kalendář a místo je až nakonci.
Víš jak to bývá, když je lepší práce, tak není čas. Nebo opravdu nemají čas. Je tady starší pán, kterej když si ho objednáš a on si to napíše do kalendáře tak přijde a zadělá ti třeba jen upadlou obkládačku. On s tím nemá problém, jestli bude dělat 20 minut nebo celej den. Ale má kalendář a ten má popsanej do konce roku. Musíš čekat až má místo. To samé jako pokrývač. Ten poctivej má popsanej kalendář. Nemá problém vyměnit pár tašek, nebo pokrývat celou střechu. Ale má na to v kalendáři místo až na konci.
Kdysi jsem potřeboval udělat na střeše budník. Obešel jsem pokrývače a nebyl problém s ničím. Jeden chtěl nadezdíét štít do 8 m výšky a já ne. Jinak to nechtěl dělat. Druhej měl volno až za dva měsíce a prej nedělá jen na vánoce a jinak jo. Ani se na to nepřišli podívat. Ale já potřeboval budník co nejdřív. Nakonec jsem zajel za klukem ten se mnou sedl do auta okouknul to, řekl co mám připravit a v sobotu stál budník na střeše. Zaplatil jsem a byl spokojenej že ho tam na střeše mám hotovej. Asi za dva měsíce mi volal ten co nedělal jen na vánoce, že přijede asi za měsíc, abych si vzal dovolenou a čekal na něj.
Takže jsou i tací co se klidně pošmoulají s prací která je za chvilku ale mají kalendář a místo je až nakonci.
standartně u nás dělaji za 200+ daň firma ale zedníci od nich umí ale jak bylo řečeno čas až za dýl
já osobně si opravy řešim sám ne že bych na to neměl ale nechce se mi čekat přes měsíc minimálně
já osobně si opravy řešim sám ne že bych na to neměl ale nechce se mi čekat přes měsíc minimálně
malej traktorista v malým traktoru
-
Přesně tak, při začátku rekonstrukce RD jsem vyměníl dva zedníka nakonec jsem si rekonstrukci dodělával sám. Stačí to jen okoukat a drobet být šikovný. Dokonce i komplet zednický vercajk jsem si nakoupil. No a po roce jsem si troufl i obložit drouhou koupelnu s vyzděným sprchovým koutem.
Jinak u nás 150Kč - 200Kč /hod
Takže se stačí toho jen nebát.
Jinak u nás 150Kč - 200Kč /hod
Takže se stačí toho jen nebát.
Zetor 5611
Fendt F12HL
Bibošuv špalíčkovač v.č.278
Paletizační vidle do 3.bodu, PAJ 1V-sklopka, Nesené brány a smyk,
Fekál 3m3, Fahr KM22
Fendt F12HL
Bibošuv špalíčkovač v.č.278
Paletizační vidle do 3.bodu, PAJ 1V-sklopka, Nesené brány a smyk,
Fekál 3m3, Fahr KM22
Jak to psal Ota trvá to dýl, ale nemusím po někom opravovat.Když jsem měl zedníka, tak jsem ho hlídal a dělal přidavače, ale dovedl to zkurvit, než jsem dovezl maltu a nebyl to jeden zedník.....strojaři a zedníci si moc nerozumí centimetr žádná míra a je z toho hned 5 cm.Měl jsem míru na kuchyň 350 cm, šířka místnosti 360, zedník postavíl křivou zeď + 5 cm na každé skříňce kuchyně 2 dřevotřísky silnější o 3 mm a kuchyň se tam nevlezla.......
-
Dělám zedničinu přes 20 let od vyučení a jsou jak píšete zedníci kteří umí a kteří neumí .
Jezdím dělat pro Winerberger Porotherm jako stavební technik mám rajón cca 100km od bydliště
Za sezónu objedu okolo 40 staveb zakládám broušené cihly většinou na desku a někomu pak i na patro
Možná jsem byl u někoho tady z fóra.
Co dokážou někteří udělat za prasečinu na desce to člověk nechápe a naopak, běžný standard je nerovnost +- 2-3 cm na desku jednou do roka mám desku do 1cm a pak je extrém kdy jsou schopný udělat 12-17 cm na desce .A je jedno zda to dělala firma nebo lidi svépomocí . To samí všem vysvětluji postup a technologii zdění dám jim manuál a říkám když budete potřebovat zavolejte nebo kokněte na net někdo si to veme k srdci a někdo to tam nafláká jak se mu to hodí pak to nemá správnou převazbu ,blbě uložený překlady atd.......
A přitom je to stavebnice jak lego .
Zednična je pěkný řemeslo ale je to jako se vším je to o lidech kteří to dělají a stejný je to i u ostatních řemesel jsou mistři svého oboru ,pak je ten šikovný průměr ,a potom ten póvl co by na práci neměl ani
sahat Milan
PS:metrické míry jsou pro všechny stejné i zedníci dělají na milimetry.
Jezdím dělat pro Winerberger Porotherm jako stavební technik mám rajón cca 100km od bydliště
Za sezónu objedu okolo 40 staveb zakládám broušené cihly většinou na desku a někomu pak i na patro
Možná jsem byl u někoho tady z fóra.
Co dokážou někteří udělat za prasečinu na desce to člověk nechápe a naopak, běžný standard je nerovnost +- 2-3 cm na desku jednou do roka mám desku do 1cm a pak je extrém kdy jsou schopný udělat 12-17 cm na desce .A je jedno zda to dělala firma nebo lidi svépomocí . To samí všem vysvětluji postup a technologii zdění dám jim manuál a říkám když budete potřebovat zavolejte nebo kokněte na net někdo si to veme k srdci a někdo to tam nafláká jak se mu to hodí pak to nemá správnou převazbu ,blbě uložený překlady atd.......
A přitom je to stavebnice jak lego .
Zednična je pěkný řemeslo ale je to jako se vším je to o lidech kteří to dělají a stejný je to i u ostatních řemesel jsou mistři svého oboru ,pak je ten šikovný průměr ,a potom ten póvl co by na práci neměl ani
sahat Milan
PS:metrické míry jsou pro všechny stejné i zedníci dělají na milimetry.
musíš bejt šikovnej miláne nešikovnejch je dost
http://www.youtube.com/watch?v=WSRiLa3JH00
http://milanmo4x4.rajce.idnes.cz/
http://www.youtube.com/watch?v=WSRiLa3JH00
http://milanmo4x4.rajce.idnes.cz/
Dneska díky novým materiálům a technologiím je zedničina o mm to vím, ale někteří zedničtí ( mistři) žijí v minulém století a nejsou schopni udělat rovinnost v mm a i podle oka je to křivé.
- elbarto
- Kontaktovat uživatele:
To Allan. Slusny zednik by ti predevsim mel rict v cem je problem tvoji vlhkosti a snazit se ji zabranit odstraneni puvodu ci alespon mirnit dusledky treba sanackou. Palit tady ceny od boku spis nejde. Je rozdil zda ti treba Milan pojede opravit jednu zed nebo mzdy za zedniky, ktere platim cely rok. Na na foru jsou desitky sikovnych lidi, pokus se slovit nekoho, kdo ma reference. Snad mala/velka rada zaverem: zadne zalozky. Zednici, ktere slovis v poledne na srot u pivka vetsinou budou chtit "zalozku" na material, tak je rovnou vypraskej, stejne nikdy neprijdou nebo posilneni pivkama.
Ahoj, néni, věc jak dvě, včerty, ať nežeru, tři stovky bych mu za to nedál v žádném případě a už bych o něm podruh ani neuvažovál. Nehlědě na to, že si to, tajak už tu psali ostatní, za chvíľu uděláš sám, aj gdybys to měl na tu zeď prať lopatů. Alě nadruhů stranu sem malá chvíľa hlěďél na barandově ve zprávách porovnávali cenu protáhnutí přicpaného umyvadlového sifóna od hodinového manžela a instalkatéra kerého tam vyslala jakásik firma. Obá to měli za chvíľu hotové, "manžel" zebrál pětsetpadesát kaček a ta instaľatérská firma, na korunu už bych kecál, nejakých devětsetpadesát kaček, tož, kurva nevím, potom babo raď.Allan píše: naposled tak si rekl1000kc materiál jsem kupoval já. Je to přijatelná cena? Jo těch 1000 bylo za jedno oklepáne místo.
Čím věčí kladivo, tým věčí odborník, kurva podaj ně to pořádné kladivo!
Kůkni na triála.http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... =2&t=19240
Kůkni na triála.http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... =2&t=19240