Ložiska - jejich kvalita
Moderátoři: rezis, Lukashil, Leo
Re: Kvalita ložisek
Jo SKF je špička mezi ložisky, bohužel taky cena tomu tak odpovídá, ložisko 6309 je kolem 700kč a když je navíc jen s drážkou pro pojistný kroužek 6309N, tak už je o 500kč dražší.Žádný jiný rozdíl tam není.
tak tak skf jedině od autorizovanýho prodejce
malej traktorista v malým traktoru
Ozivim tohle tema menim par veci na tjcku, momentalne loziska a gufera na portalech, jsou na tom 6207 2Z a 6309, oboje ZKL. Koukam po cenach cena 6207 ZKL cca 66lc od SKF 177. U 6309 cena 144 zkl a skf 384. To bude asi velkej rozdil v kvalite kdyz jsou ceny vic jak dvojnasobny?!
Jakou znacku gufer byste doporucili, rubeny?
Jakou znacku gufer byste doporucili, rubeny?
synator dal v kvetnu do zadniho kola u motorky slovensky loziska dnes meneno kulicky byly rozmackany na cocky tak sem mu tam koupil jiny skf slovensky stalo 45 kc novy ted stalo od skf 104 kc
Koupil jsem nepojízdnou Suzuki DR 650 a teď mám kompletně rozebraný motor a když je rozebraný, tak přemýšlím, že vyměním alespoň ložiska na klikovce - nezdají se mi.
Jsou tam ložiska NSK 6307 a díval jsem se na internetu na KOYO NTN a trochu mě zaráží rozdíl cen. V prodejnách ložisek je cena od cca 300Kč a v prodejnách s motodíly je cena od cca 1200Kč. Myslíte, že jsou to stejně kvalitní ložiska a jen prodejny s motodíly si nahodily takovou marži?
Na klikovku dát asi ložiska C3?
Jsou tam ložiska NSK 6307 a díval jsem se na internetu na KOYO NTN a trochu mě zaráží rozdíl cen. V prodejnách ložisek je cena od cca 300Kč a v prodejnách s motodíly je cena od cca 1200Kč. Myslíte, že jsou to stejně kvalitní ložiska a jen prodejny s motodíly si nahodily takovou marži?
Na klikovku dát asi ložiska C3?
SKF že je špička?To doufám nemyslíš vážně?Kdybys toto prohlásil před mým dvorním konstruktérem,tak dostane infarkt.Nejsi náhodou prodejce,nebo obchodní zástupce této firmy?Krcaka1 píše:Jo SKF je špička mezi ložisky, bohužel taky cena tomu tak odpovídá, ložisko 6309 je kolem 700kč a když je navíc jen s drážkou pro pojistný kroužek 6309N, tak už je o 500kč dražší.Žádný jiný rozdíl tam není.
1. A co je špička?
2. Jaké jsou SKF ve srovnání s INA? Měnil jsem ložiska na lisu Claas Rolant 255. Originál tam byly INA, ale dal jsem tam SKF, protože všichni známí, co mají zkušenosti s ložisky, doporučili SKF. Na hodnocení výdrže je ještě brzo. Byla to chyba?
2. Jaké jsou SKF ve srovnání s INA? Měnil jsem ložiska na lisu Claas Rolant 255. Originál tam byly INA, ale dal jsem tam SKF, protože všichni známí, co mají zkušenosti s ložisky, doporučili SKF. Na hodnocení výdrže je ještě brzo. Byla to chyba?
Chyba to asi není.Já konkrétně poukazuji na vysokootáčková vřetenová ložiska.Ložiska na vagóny mají asi vychytaný.Špička je FAG,NSK a pod.
A třeba před těma čtyřma rukama, když to Krcaka1 psal to mohlo být zase trošku jinak, ne?
práce patří strojům ˙˙˙ɐɯɐɥou nɹnɥzʌ ouɥɔǝsʌ ǝɾ ǝz 'ǝpɾıɹd ıɯ noqop ıupǝlsod
Ono záleží podle určení a třídy ložiska.Na zadní nápravě v autě jsem měl z fabriky FAG vydržely +- 105000km, dal jsem SKF a stejná výdrž a teď jsem dal levná.Zajímavé jsou ceny v servisu chtěly 2 až 2,5 tisíce Kč za 2 ks, koupil jsem v prodejně ložisek 2 ks SKF za 1200 Kč , na potřetí jsem již za 800 Kč značku neřešil a čekám, co vydrží déle zda auto nebo ložiska.
Dyku,nějak jsem si nevšiml datumu ale toto platí minimálně 30 let.
To jako myslíš v roce 1987? Není to moc?
Puntičkáři,1989.
No, já si zase myslím, že je to se značkama ložisek "jak který a jak na co".
A ty mě něco vykládej o puntičkaření