kvalita nafty
Moderátoři: rezis, Lukashil, Leo
- zetorak jirka
Re: kvalita nafty
Já s bionaftou taky nemám dobré skušenosti. asi před pěti lety jsem na ní jezdil s traktoram byla lacinější a jezdilo to normálně, v zimě s ní nebyl problém, ale po dvou letech bylo po čerpadle. v motorárně kam to vozím mi ho udělali a řekli ať už na to nejezdím.byonafta prý absorbuje vlhkost a pak to v čerpadle rezatí a zadírá čerpadlo, ale každej tvrdí něco jinýho, každej si chválí svuj produkt, a tak se pravdu nikdo nedozví. Každopádně od té doby co jezdím na naftu od ONO tak nemám problém. mám ji totiž nejblíž.
Důležité jsou pojmy bionafta v podstatě neexistuje:
a) nafta s podílem MEŘO
b) MEŘO
a podíl nafty ku MEŘO může být různý a rozcházet se i podle ročních období, proto se můžou jednotlivé reference dosti rozcházet. Pokud leješ " čistou bionaftu- MEŘO", přidej i benzín a motorák a pak je to v klidu .
Ta mazivost je závislá na teplotě, dokud motor neohřeješ, biosložka nemaže, schválně koukni jak maj v říši udělaný přestavby, klidně jezdí na čistej bio, ale až po ohřátí motoru.
a) nafta s podílem MEŘO
b) MEŘO
a podíl nafty ku MEŘO může být různý a rozcházet se i podle ročních období, proto se můžou jednotlivé reference dosti rozcházet. Pokud leješ " čistou bionaftu- MEŘO", přidej i benzín a motorák a pak je to v klidu .
Ta mazivost je závislá na teplotě, dokud motor neohřeješ, biosložka nemaže, schválně koukni jak maj v říši udělaný přestavby, klidně jezdí na čistej bio, ale až po ohřátí motoru.
- bulanek88
- Kontaktovat uživatele:
Zdravím, nevíte někdo čim rozpustit zbytky po bionaftě?, obecní traktor na to jezdil 6 let, ale před pár měsícema začal motor houpat na volnoběh, tak jsem myslel že se seká regulátor, sundal jsem krytku od hřebenu a zjistil že při zastaveným motoru nepohnu elementama, tak jsem tam nalil normální naftu s hodně zimního aditiva a po pěti hodinách provozu bez zjevnýho zlepšení, někdo mi říká ať zkusím petrolej, jinej že to nepomůže, nemáte nějakej tip??
Na tvém místě bych tento dotaz položil přímo výrobci. Schválně co ti odpoví
http://www.ceskarafinerska.cz/cz/motorova-nafta.aspx
http://www.ceskarafinerska.cz/cz/motorova-nafta.aspx
Když máte v ruce kladivo, všechno ostatní vypadá jako hřebík.
Mě naftu vozí ze skladu a zaplať bůh většinou bývá bez MĚŘA. Jinak aditiva dávám stejně,ale né pokaždý.
- elbarto
- Kontaktovat uživatele:
Mozna si mel spis napsat kvalita nafty pro stare a nove motory. Ty starsi jsou happy, ze do nich neleju fritak, jako moji kamaradi. Kousnou vsechno a jsou stastny. Obecne nejvic tankujeme Globus Lukoil. I na dodavkach, ktere kousnou vsechno je obcas znat nizsi kvalita, protoze to proste vice zere a nejede. VW PDcka jsou s tim take docela spokojeny. Kdo dobrovolne tankuje bio sracky je blazen a za zpusobene problemy si muze sam. Nevim, jak ted ale pred casem jsem nekde videl stojan na bio a byla o 50 haleru levnejsi, smich :-(
Já beru z EUROOilu bez biosložky.
- Ondras83
- Kontaktovat uživatele:
celej zivot tankuju u ONO a nikdy jsem nemel problem...zrovna dneska mi dochazi nadrz, tak schvalne vezmu naftu u shelky, jestli najedu vic
ja ji beru v ZD Novosedli, jezdi tam na ni samej jelen manitou subaru forestr tak snad bude dobra. Jinak kamarad ma asi 3 holandy a na jednom mu padlo vstrikovaci cerpadlo a servisaci od NH mu rekli ze ma pridavat stihlacekej olej do nafty ze prej je sucha tak nevim no
Na Bio naftu jsem jezdil s před cca 10 rokama s Tatrou 815 a hnus. Výkon šel asi o 1/3 dolů a spotřeba nahoru ( což dává logiku ) . Sice ten motor co tam byl už tak nebyl nejlepší , ale když chtěl šefik ušetřit , tak se lilo bio a byl to hnus ...
„Včera jsem byl chytrý, proto jsem chtěl změnit svět. Dnes jsem moudrý, proto měním sám sebe."
- vasek775
tak už nekdo ví čím se ten usazenej hnus po ty bionafte rozpustí a vyčistí?co tam nalejt benzin pomohlo by to ja mám také na mojí 6718 vše od toho zalepené jezdila na to pred 10l a ted už jí vytahnu jem obcas a je to vzdy neco hrozného musím to vzdy pročistit kohout od nadrze skleničku a td je to pokazdý zalepený takovou sračkou co se je jak lepidlo a hrozne to smrdí
Mám Zetor 6211,6718 ,nakladač Mikrus, vlek 8tuna,Fabia 1,2tsi a ted Oktavia III DSG kolka gladiator X450L a dalsi bordel co překáží u baráku
- bulanek88
- Kontaktovat uživatele:
Já jsem natankoval normální naftu a nalil do toho hodně, asi 5x víc Super diesel aditiv - zimní, a asi po měsíci se to zlepšilo, sice to neni skvělý, při nižší teplotě volnoběh někdy pohupuje, ale už se s tim dá normálně jezdit, startuje pěkně a uvidím v zimě, ale pravděpodobně už to dál řešit nebudu, a co se týče toho tankování v ZD, tak to co na to jezdí denně, tak nemá problém...ale třeba kombajny maji prej po roce v hajzlu filtry
to je pravda jeden vedle ma jd a jen mel nasazeny rotacky a vubec je neviprahovali a po cca 4 letech slo cerpadloa cela soustava plna rezu, jak to stoji nafta vodnati a jde to do kopru
Asi to sem nepatří , ale pro zajímavost. https://www.garaz.cz/clanek/auto-na-dre ... -internetu
otec po valce taky jezdil nakladakem na drevo mel tam jankuv vyvijec