Brzdový buben škoda 100

mechanické, kapalinové, vzduchové, netěsnosti, zapojení, atd.

Moderátoři: rezis, Lukashil, Leo

Zpráva
Autor
caja008

Brzdový buben škoda 100

#1 Nový příspěvek od caja008 »

Zdravim. Chci se zeptat jestli někdo z vás nemá nějakej zlepšovák na to jak sundat brzdový buben na nápravě škoda 100. Povolil jsme matku a ted to nějak nejde sundat a se stahovákem sem si moc nepomohl. TAk jestli nemáte někdo nějakej tip.
Děkuji všem
Když tě všechno zradilo, pomůže ti kladivo aneb když nestačí kladivo jistota je ještě větší kladivo.

vaclavs

Re: Brzdový buben škoda 100

#2 Nový příspěvek od vaclavs »

Jinak než stahovákem to nejde - bacit na šroub stahováku a mělo by to odskočit.

lubán

#3 Nový příspěvek od lubán »

Ono taky záleží co máš za stahovák.

zdeněk 1

#4 Nový příspěvek od zdeněk 1 »

lubán píše:Ono taky záleží co máš za stahovák.
Chce to pořádnej stahovák a snad to půjde. Ono to tam drží opravdu hodně zvlášť když to x let nikdo neměl rozdělané.

Jednou jsem s tím tak dlouho bojoval až jsem to hodil do šrotu a koupil jiné a tam to šlo zdělat raz dva :smich: :D :D :D
Schopný autor tvoří,neschopný poučuje

jirka_holub

#5 Nový příspěvek od jirka_holub »

Jednou jsme davali skodovku do srotu, ale chtel jsem vyndat tahlo rucni brzdy a tak jsem potreboval sundat buben a neslo to.
Kamarad demolition man poradil vzit perlik a dat poradnou bombu do ty poloosy ( z boku auta, pekne v ose ), buben krasne ihned odskocil. ( !!! O osud poloosy a prevodovky nam samozrejme vubec neslo, to se pak vezlo na srotak).

jirik610

#6 Nový příspěvek od jirik610 »

zdeněk 1 píše:
lubán píše:Ono taky záleží co máš za stahovák.
Chce to pořádnej stahovák a snad to půjde. Ono to tam drží opravdu hodně zvlášť když to x let nikdo neměl rozdělané.

Jednou jsem s tím tak dlouho bojoval až jsem to hodil do šrotu a koupil jiné a tam to šlo zdělat raz dva :smich: :D :D :D
ja mam doma stahovák vytočenej z pořádnyho špalku železa bejval na ten škodovkovy rozměr dir ale uš je upravenej na peugeot a na bmv no je v ňom dir jak v ementale ale funguje ze do zatočiš na šrouby což je dobry nepraskne ti buben a mužeš po něm vic řiznout

FandaP

#7 Nový příspěvek od FandaP »

Pokud máš správný stahovák, tak to na něm nech třeba 2 dny našponované a pak tomu dej pár ran kladivem - ale zašroubuj všechny 4 šrouby, na 2 to je málo.

jirik610

#8 Nový příspěvek od jirik610 »

FandaP píše:Pokud máš správný stahovák, tak to na něm nech třeba 2 dny našponované a pak tomu dej pár ran kladivem - ale zašroubuj všechny 4 šrouby, na 2 to je málo.
souhlas sím všechny 4 šrouby sou nutny jinak buďto ty dva zkuviš nebo vohneš stahovák

caja008

#9 Nový příspěvek od caja008 »

jj tak ja to snad nejak sundám.. :prace: a chci se zeptat .rozteč kol na na š 100 je stejná jako na š 1000. nepletu li se. Ale vleze mi na buben ze 100 disk ze skody 120?? myslim roztec šroubů.
Děkuji za rady
Když tě všechno zradilo, pomůže ti kladivo aneb když nestačí kladivo jistota je ještě větší kladivo.

Mikro
Kontaktovat uživatele:

#10 Nový příspěvek od Mikro »

caja008 píše:jj tak ja to snad nejak sundám.. :prace: a chci se zeptat .rozteč kol na na š 100 je stejná jako na š 1000. nepletu li se. Ale vleze mi na buben ze 100 disk ze skody 120?? myslim roztec šroubů.
Děkuji za rady
Všechny staré škodovky mají rozteč 4x130, tak vtom by neměl být problém.

jirka_holub

#11 Nový příspěvek od jirka_holub »

Mikro píše:
caja008 píše:jj tak ja to snad nejak sundám.. :prace: a chci se zeptat .rozteč kol na na š 100 je stejná jako na š 1000. nepletu li se. Ale vleze mi na buben ze 100 disk ze skody 120?? myslim roztec šroubů.
Děkuji za rady
Všechny staré škodovky mají rozteč 4x130, tak vtom by neměl být problém.
Roztec stejna, ale pry stredova dira zaznamenala nejaky vyvoj.. u jedne z tech skoduli je mozna trochu mensi nebo tak neco..ze se podle ni stredi kolo... Urcite to nekdo upresni .. ja to z hlavy nevim :-/ .

FandaP

#12 Nový příspěvek od FandaP »

Ne,ne - od Škody 1000 až po Škodu 130 jsou středové díry stejné i rozteč šroubů. Až Favorit měl jiné. A dokonce ani nerozhoduje, zda 13 nebo 14 palců.

Měl jsem na Š105, (r.v. 1985) 3 kola originál 13´´ a jedno ze Š 1000 MB 14´´ (r.v. 1966) :smich: :smich: :smich: a taky to šlo.

jirka_holub

#13 Nový příspěvek od jirka_holub »

FandaP píše:Ne,ne - od Škody 1000 až po Škodu 130 jsou středové díry stejné i rozteč šroubů...........
donutil jsi me googlovat:

"Disky 14" a 13" staršího provedení nelze použít na přední nápravu s hřebenovým řízením, mají o něco menší středový otvor a později je nejde sundat"

Cely clanek je zde:

http://skoda.panda.cz/clanek.php3?id=96

Pro Caja008 je dulezity poznatek "U zadní nápravy je jedno jaké disky jsou použity', ale clanek asi nemluvi o starsich skodovkach nez S105 :-/

FandaP

#14 Nový příspěvek od FandaP »

jirka_holub píše:
FandaP píše:Ne,ne - od Škody 1000 až po Škodu 130 jsou středové díry stejné i rozteč šroubů...........
donutil jsi me googlovat:

"Disky 14" a 13" staršího provedení nelze použít na přední nápravu s hřebenovým řízením, mají o něco menší středový otvor a později je nejde sundat"

Cely clanek je zde:

http://skoda.panda.cz/clanek.php3?id=96

Pro Caja008 je dulezity poznatek "U zadní nápravy je jedno jaké disky jsou použity', ale clanek asi nemluvi o starsich skodovkach nez S105 :-/
Je fakt, že já jsem se snažil dávat starší gumy výhradně na zadek, takže jsem to vepředu neměl. A taky je možné, že jsem to pak rval dolů všelijak, to už si nepamatuju (Š 105 už nemám 10 let), ale hřebenové řízení jsem měl.

caja008

#15 Nový příspěvek od caja008 »

mno tak ted se mi podařily sundat ty bubny :prace: vzal jsme to tim násilnym způsobem jak tady nekdo psal
jirka_holub píše:Jednou jsme davali skodovku do srotu, ale chtel jsem vyndat tahlo rucni brzdy a tak jsem potreboval sundat buben a neslo to.
Kamarad demolition man poradil vzit perlik a dat poradnou bombu do ty poloosy ( z boku auta, pekne v ose ), buben krasne ihned odskocil. ( !!! O osud poloosy a prevodovky nam samozrejme vubec neslo, to se pak vezlo na srotak).
Opravdu to odskocilo pěkně ale poloosa je na kaši. ještě že jí nebudu potřebovat

mno s tema kolama to asi dopadnetak že se tam daj ze 120. ted jen řešim problém jak přichtit ty bubny na hřídel?? Nemáte někdo nejakej nápad? Chci to udělat tak abyse to dalo potom kdykoliv rozdělat takže určitě ne přivařit.. mno nevim

Odpovědět

Zpět na „Brzdy“