Kotoučová brzda na kardanu
Moderátoři: rezis, Lukashil, Leo
Re: kotoučová brzda na karda
Nepotřebuješ dva třmeny. Já mam jen jeden z favorita a nemám sebemenší problém jet všemi 4 koly ( s zaplým předkem) smykem.
Bydlím v Dětmarovicích udal bych i ulici, ale bohužel je tady nemáme
Tak toto hovrí za všetko.
Tam to brzdí ešte cez diferák,takže brzdný účinok sa násobí.
Pokial viem ta kcez diferák, a koncové prevody na v3s kovej náprave !!!
Kotucova brzda na kardan
Mam zadnu napravu z V3S s bubnovymi brzdamy. Chcem tam este dorobit Kotucovu brzdu na kardan. Mam tam ale dost malo miesta. Vojde mi tam kotuc priemeru max 240mm a iba jeden brzdic. Dal by som tam zadny kotuc z nejakeho osob. auta a k tomu brzdic. Otazka znie: bude to ucinne? Nebude maly kotuc + jeden brzdic slaby?
...moj traktor... http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... =2&t=63446
- Atlan
- Kontaktovat uživatele:
Re: Kotucova brzda na kardan
Nebude lebo brzdna sila sa znasobi pomerom diferencialu a reduktorov kolies. Bude to brzdit s prehladom akurat je tu ten problem s pretacanim kolies ak nieje zapnuta uzavierka tj. jedno koleso bude stat a druhe sa otacat,, tak ze aj ked bude traktor zabrzdeny bude brzdit iba jedno koleso co je dost nebezpecne na blate, ztoci ti traktor do strany.
Ludi co nemaju dost rozumu som zablokoval. Ked raz nato niekto nema, tak skoda sa snim bavit.
Re: Kotucova brzda na kardan
Nemá niekto fotku ako dopasoval brzdoví kotúč na unášač nápravy z V3S?
Potrebujem inšpiráciu ako sa do toho pustiť
Potrebujem inšpiráciu ako sa do toho pustiť
- ZETOR-7745
kardanova brzda
cawte,kto ma skusenost z kardanovov brzdov (hydraulicku) na naprave V3S? mam v plane kardanovu brzdu a bubnove (mechanicke) nechat na parkovaciu alebo nejake fotky kardanovej brzdy sa nenajdu ?
Re: kardanova brzda
Nemám s ní zkušenost. Nemám ji na žádném stroji. Akorát co vím, tak je tam jeden dost podstatnej problém co jsem slyšel a to, že když jedeš třeba po namrzlé cestě v zimě a šlápneš na tu kotoučovou brzdu na kardanu, tak se zastaví kola, to je ještě dobrý, ale jedno se začne točit do předu a druhý dozadu. To díky diferenciálu. Takhle to fungovalo i u V3S když se roztahovala na silnici a byl ztuhlej motor v zimě. Jedno kolo se točilo dopředu a druhý dozadu. Protože to mělo přez kardany odpor. Problém by nastal, kdyby Jsi jel třeba lesem z kopce a byl sníh, nebo umrzlo, a zabrzdil Jsi a najel třeba jedním kolem na muldu, to se nadlehčí a už se ten problém děje. Jedno se odlehčí a začne se to motat dopředu a dozadu a to jsi na sněhu ve škarpě, než by jsi řekl ,,švec"
Toliko co vím. Jinak by to brzdilo asi pěkně.
Toliko co vím. Jinak by to brzdilo asi pěkně.
- ZETOR-7745
prave tohto som sa obaval,ale hovorili chlapi ze pokial mam 4x4 ako zabrzdim traktor z fleku zastavi pretoze mi zablokuje prevodovku a tym padom aj predny nahon ale predsa stale predok nebudem mat zapnuty rozmislal som nad brzdamy v predu kezde mam prednu napravu z GAZA ktora ma kvapalinove brzdy to by nebol problem zapojit len ako mam skusenosti na aute ako v blate zabrzi predok auto zacne tahat na 1 stranu co je dost nebezpecne z nalozenu vlecku
ja sa to tiež chystám robiť.Na v3s nápravu kotúč a dopredu náboje z embešky s kotúčovkami
Přesně, jak píše Ota.
Na svém traktoru mám taky kotoučovku na kardanu http://nasetraktory.eu/forum/viewtopic.php?f=2&t=10450
A jednou jsem zkoušel na rovině na louce skočit na brzdy a nastalo to, co napsal Ota - jedno kolo dopředu, jedno dozadu.
Ale myslím, že pokud s tím člověk jezdí rozumně, tak je to OK. Ruční brzdu mám vzduchovou na válce v zadní nápravě. Ono zase člověk toho s tím traktorem moc nenabrzdí a když chci, tak si přibrzdím vzduchem
Na svém traktoru mám taky kotoučovku na kardanu http://nasetraktory.eu/forum/viewtopic.php?f=2&t=10450
A jednou jsem zkoušel na rovině na louce skočit na brzdy a nastalo to, co napsal Ota - jedno kolo dopředu, jedno dozadu.
Ale myslím, že pokud s tím člověk jezdí rozumně, tak je to OK. Ruční brzdu mám vzduchovou na válce v zadní nápravě. Ono zase člověk toho s tím traktorem moc nenabrzdí a když chci, tak si přibrzdím vzduchem
Samohyb Sršeň http://nasetraktory.eu/forum/viewtopic.php?f=2&t=10450
Ahoj, právě ty brzdy i když se dá říct, že na domádu ani moc nebrzdíš, jsou základní a řekl bych nejduležitější věc. Vím to z vlastní zkušenosti. Taky jsem jel bez brzd a málem to hodně špatně dopadlo. Jednou s domádem a podrhé s V3S. A to jsem asi o 30 vteřin minul autobus na křižovatce z krpálu bez vzduchu v soustavě.
Proto zastávám názor, že brzdy jsou nejduležitější vec a musí fungovat aby se na ně v každé situaci dalo spolehnour.
Proto zastávám názor, že brzdy jsou nejduležitější vec a musí fungovat aby se na ně v každé situaci dalo spolehnour.
Taky jsem zastáncem toho, aby vše fungovalo a především brzdy. Proto jsem na traktor dodělal vzduchovou ruční brzdu a taky ji hodně využívám, že si třeba přibrzdím podle potřeby
Samohyb Sršeň http://nasetraktory.eu/forum/viewtopic.php?f=2&t=10450