Yanmar 1610D přestali fungovat budíky
Moderátoři: rezis, Lukashil, Leo
-
Yanmar 1610D přestali fungovat budíky
Ahojte, po výměně staré baterie mi na yanmaru přestali fungovat veškeré budíky. Teplota, palivo, kontrolky a rychlost. Nevíte někdo čím to může být a jak závadu odsranit? Moc děkuji
Re: Yanmar 1610D přestali fungovat budíky
Připojil plus na plus ?
Samo se nic nestane.
Samo se nic nestane.
-
První jsem ji dal opačné, ale všiml jsem si toho než jsem nastartoval, tak jsem ji hned obrátil správně. Ještě je tam taková malá pojistková skříňka s 5ti trubičkovými pojistkami Pokaždé když horní pojistku vyměním tak se hned spálí, jestli to spolu může taky nějak souviset.
Súvisieť to to určite bude, hlavne keď predtým všetko fungovalo. Opačne pripojená baterka mohla preraziť nejaký polovodič, ktorý je teraz v skrate a prepaľuje poistku. Asi ti nezostáva iné ako ísť po kábloch od tej poistky a hľadať. Koľko A je tá poistka? Môže napájať spotrebiče, ktoré sú pod prúdom pri zapnutom kľúčiku - prístrojovka, vrátane kontroliek, regler, regulátor žhavenia a pod.
Tenhle traktor nemá skoro žádnou elektroniku. Zkontroluj ukostření baterky k traktoru a pak běž po kabelech, někde bude něco spáleného. A traktor normálně nastartuje? Na budíkách nejde konkrétně co? Jsou tam asi 4 kontrolky, ne? Jestli nastartuješ tak tipuju, že vyhořelo něco pod palubovkou. Sundej jí a uvidíš.
Hinomoto N249