Elektromagneticka spojka
Moderátoři: rezis, Lukashil, Leo
- bastardtraktor
Díky-k takovému výsledku jsem také došel, jen jsem si nebyl ani trochu jistý.
A ty øemenice taky odpovídají tìm 3 kW
To už je ale celkem slušný hydromotor. Na menších štípaèkách bývá takový 3kW el.motor.
Na vìtší nakladaè ba to asi bylo pomalé èerpadlo, ale na menší nakladaè a ramena by takové asi staèilo.
Teï jde jen o to, jak udìlat tu cívku.
A ty øemenice taky odpovídají tìm 3 kW
To už je ale celkem slušný hydromotor. Na menších štípaèkách bývá takový 3kW el.motor.
Na vìtší nakladaè ba to asi bylo pomalé èerpadlo, ale na menší nakladaè a ramena by takové asi staèilo.
Teï jde jen o to, jak udìlat tu cívku.
ooooooooooooo
-
- Kontaktovat uživatele:
3kW môže vyhovova klíme ale na hydrauliku je to moc-moc málo.
Napr. RS 09, 50roèná koncepcia ráta na hydr. 10 koni s 18 koní výkonu!
Vzorec na výpoèet výkonu èerpadla som tu uvádzal. Mnemotechy to vypoèítaš ako množstvo za jednotkový èas do výšky(=tlak), pozor na jednotky. Veèer dám vzorec, musím maka
Napr. RS 09, 50roèná koncepcia ráta na hydr. 10 koni s 18 koní výkonu!
Vzorec na výpoèet výkonu èerpadla som tu uvádzal. Mnemotechy to vypoèítaš ako množstvo za jednotkový èas do výšky(=tlak), pozor na jednotky. Veèer dám vzorec, musím maka
- bastardtraktor
-
- Kontaktovat uživatele:
hydraulika
No ja si predstavujem hydrauliku, nie atrapu.
Najmenšie zubové èerpadlo U 10 má 4.5kW (16Mpa, 0.22l/s).
Takže chlapci hovoríme o stavbe traktorèeèeèeka alebo gorodkách?
Najmenšie zubové èerpadlo U 10 má 4.5kW (16Mpa, 0.22l/s).
Takže chlapci hovoríme o stavbe traktorèeèeèeka alebo gorodkách?
- lukpfe
Chci se zeptat: má tu nìkdo èerpadlo pøipojené pøímo proti klikovce? Napadlo mì ho pøišroubovat na rám a propojit pøímo krátkým kardanem, protože motor je na silentblokách. Rád bych se podíval na nìjaké fotky a vyslech zkušenosti.
Dopøedu to se to jezdí, ale nìkam zacouvat, to už chce holt fištróna!
- bastardtraktor
lukpfe: Mám ho na nedodìlaném Oktávkovém traktorku v muzeu - je tam pøíprava i pro vypínání zubovou spojkou. Když je motor na silentblocích, tak mùžeš pro èerpadlo udìlat pomocný rám, kterám ho spojíš k motoru - tøeba oktávka má ty silentbloky vpøedu na takových plechách po stranì a k nim rám èerpadla napojíš.
A taky ten traktorek pro Michala to tak má - ale nemá silentbloky, tak má èerpadlo u oktávkového motoru nanahánìné osovìna klice a pøimontované na rám pod chladièem, jenomže to pak nemùžeš použít startovací kliku.
http://www.nasetraktory.cz/forum/viewtopic.php?t=2249
A taky ten traktorek pro Michala to tak má - ale nemá silentbloky, tak má èerpadlo u oktávkového motoru nanahánìné osovìna klice a pøimontované na rám pod chladièem, jenomže to pak nemùžeš použít startovací kliku.
http://www.nasetraktory.cz/forum/viewtopic.php?t=2249
ooooooooooooo
- Petr 55
Bastarde, podle fotky vypadá spojka úplnì stejnì. Štítek je smazaný do neèitelna a tak nevím, co je to za výrobu. Ale ta koncepce je zøejmì stejná a parametry spojek budou obdobné. Øemenice je dvojitá na dvì tøináctky klínové øemeny. Nezajímají mì vaše pochybné výpoèty ale vím, že dvouma tøináctkama øemenama, se dá pøenést výkon nìkolik KW. Poháním tím èerpadlo Orsta a nestalo se, že by spojka proklouzla. Proklouzly mi jen øemeny, když na nì vytekl olej. Èerpadlo mám pøipevnìné pøímo na kompresoru, který tak vlastnì používám jako ložisko spojky a nosiè pro èerpadlo. Zkoušel jsem použít jako èerpadlo i pøímo kompresor. Dávalo to velké množství oleje a na menší tlaky to fungovalo ale když jsem chtìl zvednout nìco vìtšího, tak oktávkový motor mìl snahu vyskoèit ze silentblokù ale spojka nikdy neproklouzla.
Ferda Mravenec - můj vzor.