jen tak točí klikou a prkno je na světě. já vím, že toho je všude hafo ale jak točí v klidu tou klikou...
https://www.youtube.com/watch?v=JGSlzBj9ZVs
pila na prkna
Moderátor: rezis
-
Re: pila na prkna
Škoda že neukázal jak to prkno vypadá zblízka. Kolik má na začátku řezu a na konci.
Jde mu to pěkně a prkno vypadá dobře.Hlavní fígl je ale v tom pilovém kotouči,a takový dneska asi nekoupíte.Kotouč zároveň plochu prkna hobluje.
Švára má podobnou pilu akorát pojezd ne na kliku a prkna no spíš fošny nic moc. Asi 2 roky z5 si postavil kmenovou pásovku a je spokojený. Pásy někam vozí k někomu na nabroušení a šraňkování.
Proč by nešly ty kotouče koupit? https://www.pilanamarket.cz/pilove-koto ... ci-stroje/
Za pravdu je různá sazba – jednou pomník, jindy vazba. Kdo ji řekne dřív než včas, tomu pravda zlomí vaz. (KHB)
Je naivní očekávat dnes od médií pravdu a relevantní informace. Kdo má potřebu věřit, má jít do kostela, a ne poslouchat televizi.
Je naivní očekávat dnes od médií pravdu a relevantní informace. Kdo má potřebu věřit, má jít do kostela, a ne poslouchat televizi.
Tie plátky vo vnútri kotúča sú na vyhadzovanie pilín z rezu, aby nezostávali v reze a píla sa nepálila. Kvalitný povrch reziva je daný ostrosťou karbidových zubov na obvode kotúča. Dôležité je zvolť zuby FZ s rovným čelom. Vydržia viac ako WZ.
Robil som si preklopnú uhlovú pílu a mám takýto kotúč 450mm priamo na oske motora.Je to na hobby použitie, pásovku by som nechcel, je náročná na pásy. Píla zároveň funguje ako fréza - pekne sa zrovnávajú s tým vrtulovité plochy. Taktiež slúži ako rozmietačka, či hrúbkovačka. Jedino vadou je rez 5mm široký a tým aj viac odpadu ... pri domácich veciach to však moc nevadí...
Robil som si preklopnú uhlovú pílu a mám takýto kotúč 450mm priamo na oske motora.Je to na hobby použitie, pásovku by som nechcel, je náročná na pásy. Píla zároveň funguje ako fréza - pekne sa zrovnávajú s tým vrtulovité plochy. Taktiež slúži ako rozmietačka, či hrúbkovačka. Jedino vadou je rez 5mm široký a tým aj viac odpadu ... pri domácich veciach to však moc nevadí...
Mám dojem že tam měl kotouč bez těch keramických destiček a vybroušený
velký mezery mezi zuby. Každopádně kotouč vypadal jinak než znám z cirkulárky.
velký mezery mezi zuby. Každopádně kotouč vypadal jinak než znám z cirkulárky.