Zimní pneumatiky
Moderátoři: rezis, Lukashil, Leo
-
Re: Zimné pneu
já si gumu nazuju/vyzuju a vyvážim sám a zadarmo ... takže je pro mě lepší je koupit přes net ... krom toho že mi přijdou domů a mam to bez starostí ....
ale jinak je to jak píšeš ...
jinak já tedka kupoval nový auto (Alteu XL), takže sem ted kupoval gumy a vzal sem GoodYear Ultragrip 8 (aspon mam jistotu že nebudou starý) a uvidíme no ... gumy jsou to 195/65-15 a vyšli na necelou šestku ... takže když se neosvědčí, příští zimu zkusim jiný ....
ale jinak je to jak píšeš ...
jinak já tedka kupoval nový auto (Alteu XL), takže sem ted kupoval gumy a vzal sem GoodYear Ultragrip 8 (aspon mam jistotu že nebudou starý) a uvidíme no ... gumy jsou to 195/65-15 a vyšli na necelou šestku ... takže když se neosvědčí, příští zimu zkusim jiný ....
Tak hovorite že aj Vredstein su dobre? uvidim rozhodnem sa... Diki
http://www.pneumatiky-pneupex.sk/
lacnejsie som malokde nasiel
a tiez si myslim ze na feldu je dost luxus mat gumy za viac ako 50€ za kus ,maju tam aj tie dunlopy za nejakych 47€ ak som dobre pozeral, to je asi max co by som bol ochotny zaplatit
lacnejsie som malokde nasiel
a tiez si myslim ze na feldu je dost luxus mat gumy za viac ako 50€ za kus ,maju tam aj tie dunlopy za nejakych 47€ ak som dobre pozeral, to je asi max co by som bol ochotny zaplatit
nas Traktorik ZETORIK http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... 37&t=36105
myslím že na felicii by bohatě stačily nějaký protektory, tady u nás prodávají Vraníky, celá zimní sada za 3tis takže toť můj názor, nějaký značkový pneu nemají myslím na takovýhle autě smysl
Jonsered 2159,H 560xp 2x,H562xp, H 372Xp
Protektori ani zadarmo
peny:
Tak luxus neluxus.... rozbit si auto kvoli zlím gumám, zmŕzat pri nahadzovaní retazí to fakt nie.
Diki za tu stranku idem to prešpílat
Tak luxus neluxus.... rozbit si auto kvoli zlím gumám, zmŕzat pri nahadzovaní retazí to fakt nie.
jasně v pohodě, nikomu je nenutím. nechápu ale v čem budou tak špatný
...když ty pneu budou nový tak asi nebudou potřebovat žádný řetězy, u levnějších pneu bude spíš problém v zatáčkách a něco dobrzdit ale na to má každý jiný názor. toť můj názor na použití pneu na takovéto typy aut- tím něříkám ale že jsou špatnéJohny1490 píše:Tak luxus neluxus.... rozbit si auto kvoli zlím gumám, zmŕzat pri nahadzovaní retazí to fakt nie.
Rošmalcovat auto si můžeš i na těch nejlepších gumách.Je to také hodně i o řidičovi."keď sa šmýka,tak sa šmýka"i na luksusních....Johny1490 píše:Tak luxus neluxus.... rozbit si auto kvoli zlím gumám
a ja si myslim ze netreba brat do uvahy len cenu,alebo skodu vozidla pri nehode ale tiez bezpecnost.co ti bude z lacnych gum ked budes neboztik,respektyve niekomu ublizis?viem,da sa zabit aj na znackovych pneumatikach,ale riziko je mensie.
Dobrá zimní pneu se pozná v extrémní podmínkách, tam kde ostatní nevyjedou, při nouzovém brzdění a v zatáčkách .V posledních dvou případech jde o rozbití auta, zdraví a někdy i život, když tě nabourá někdo kdo má špatné gumy a nebo neumí jezdit.Rozdíly mezi guma jsou velké a je lepší si připlatit než někde uvíznout v mrazu a vánici.Někdy, pokud člověk nemusí nutně jet, je lepší zůstat doma a to žiju na Hané.V posledních letech se našlo pár dní ,kdy se čekalo až to prohrnou,protože nejsme na hlavním tahu a metrové závěje.Manželce,když měla jet do práce, jsem volal taxi a oba zůstaly v závěji a máme to do okresního města 7 km.Ty protektory vraník jsou dobré jen do hlubokého sněhu ,ale na jiném povrchu nedrží ještě tak na nějakou 120 to byly do hor výborné auta ty s předním jen na couvačku do kopce
-
každý má jiný názor na gumy ... já mam ale názor naprosto jasný .... mam ročního kluka ... kvůli němu a jeho bezpečnosti sem koupil nové auto ... a za gumy dam v tomto případě klidně přes deset tisíc ... neni to jenom o tom co vyjedu, ubrzdim a tak ... je to především o zdraví a to je pro mě k nezaplacení ...
Tak tohle to přesně jsem slyšel včera v hospodě od mého bývalého spolužáka, který nákup nové „pětkové brambory“ se sadou nejlepších zimních gum na nejlepších kovaných discích, které dostal v akci za pouhých 40 tis. Kč odůvodňoval maximálním bezpečím pro svou čerstvě narozenou dceru.
Jistě, každému jde především o zdraví a bezpečí svých blízkých, ale dávat do spojitosti nákup auta a gum se zdravím dětí mi připadá přinejmenším divně. Kde je vlastně ta hranice, co ještě bezpečné je a co už ne? Jaké je v dnešní době opravdu bezpečné auto, … snad jen T 72.
Naše děti budou v bezpečí tehdy, když při řízení budeme používat hlavně hlavu (která ovšem nebude prázdná).
Jistě, každému jde především o zdraví a bezpečí svých blízkých, ale dávat do spojitosti nákup auta a gum se zdravím dětí mi připadá přinejmenším divně. Kde je vlastně ta hranice, co ještě bezpečné je a co už ne? Jaké je v dnešní době opravdu bezpečné auto, … snad jen T 72.
Naše děti budou v bezpečí tehdy, když při řízení budeme používat hlavně hlavu (která ovšem nebude prázdná).
Na feldu toto Maragoni Meteo Grip držia 3. sezonu a auto víde všade....
to je snad nejaky cinan?