Vlek PAJ-1 - výmena kolies za iné
Moderátoři: rezis, Lukashil, Leo
Vlek PAJ-1 - výmena kolies za iné
Nazdar.
Prosím vedel by mi niekto poradiť? Mám vlečku viď. obrázok, asi vojenská kuchyňa PAJ-1. Chcel by som tam dať širšie kolesá a celkovo prestavať vleku na sklopku. Rozteč šróbov je 112mm viď nákres, teda ak som to dobre odmeral. chcel by som tam dať nejaké širšie kolesá, tieto 6,50-20 sú úzke a vysoké. Pasovali by mi tam kolesá z 5tony? Vie mi neikto povedať rozteč na 5tonovej vlečke? Alebo nejaké iné. Dík
Prosím vedel by mi niekto poradiť? Mám vlečku viď. obrázok, asi vojenská kuchyňa PAJ-1. Chcel by som tam dať širšie kolesá a celkovo prestavať vleku na sklopku. Rozteč šróbov je 112mm viď nákres, teda ak som to dobre odmeral. chcel by som tam dať nejaké širšie kolesá, tieto 6,50-20 sú úzke a vysoké. Pasovali by mi tam kolesá z 5tony? Vie mi neikto povedať rozteč na 5tonovej vlečke? Alebo nejaké iné. Dík
Re: Vlek - výmena kolies za iné
PAJ-ka mala tuším 5 šrobov.
Neviem na 100% či to je PAJ alebo nie, ale to je jedno, chcem tam dať širšie kolesá. Viete aké? Napríklad z 5tony - aká je tam rozteč?
Ahoj...a čo tak vymeniť iba gumy? Podľa mňa by tam išli 7.50-20, mala ich tá štvorkolesová 3,5t. ručne sklápaná.
"Mám skutočnú túžbu dokončiť všetko, čo som začal. Táto skutočnosť ma často privádza k problémom." (N. Tesla)
Uvažoval som aj nad týmto riešením, no radšej by som tam bal niečo širšie a možno aj nižšie, ale dík
tie kolesa 15" maju roztečnu kružnivu 205 mm čiže 102,5mm a stredova diera je 161mmPeter768 píše:Neviem na 100% či to je PAJ alebo nie, ale to je jedno, chcem tam dať širšie kolesá. Viete aké? Napríklad z 5tony - aká je tam rozteč?
205 na 161 je klasika v lek 5 tun krmny vuz polak piast vse ma stejnou roztec musis zjistit jakej potrebujes zalis et podle toho vybyrat
Podle mě na té káře jsou diky ze Supra a pokud mám pravdu tak by tam šel disk UNC,krmný vůz 10-15 ,akurád nevím jestli by tam vešel buben teda jestli tam je.No a taky ty disky jsou už víš psané 8,25-15
pneu na Paj-1 zamena
jake se daji napasovat jine disky na Paj-1 bez upravy
Re: Vlek PAJ-1 - výmena kolies za iné
to já bych zase potřeboal místo těch 5ti dírových poradit nějakou náhradu, aby se mi zmenšil rozchod o cca 20cm.
Stydím se za tuto zem
nikdo nezkoušel napasovat jiné kola? jakou to má rozteč šroubů?
Stydím se za tuto zem
Chodí, ale nejspíš jiná varianta kol neexistuje Já osobně jsem také nikdy žádnou variantu nepotkal. Musel jsem převařit disky.
Žádný experiment nelze považovat za naprostý nezdar - vždy může totiž posloužit jako varovný příklad.
asi to tak dopadne, že seženu nějaké 18tky nebo 16tky disky a nechám do nich vevařit tenhle střed.
protože do 20tek už ho nenacpu, jednině do plných.....
potřebuju jen každé kolo o 5cm přesadit ET.
pak je varianta vyhodit bubny a dát kola opačně, ale brzd bych se zbavit nechtěl........
třetí možnost mě napadla napadovat náboje z té nápravy PAJ na nápravu stávající z té 5t rumunky, ale to by se asi neobešlo bez velkých zásahů....
protože do 20tek už ho nenacpu, jednině do plných.....
potřebuju jen každé kolo o 5cm přesadit ET.
pak je varianta vyhodit bubny a dát kola opačně, ale brzd bych se zbavit nechtěl........
třetí možnost mě napadla napadovat náboje z té nápravy PAJ na nápravu stávající z té 5t rumunky, ale to by se asi neobešlo bez velkých zásahů....
Stydím se za tuto zem