Zadní náprava Praga V3S - uzávěrka
Moderátoři: rezis, Lukashil, Leo
Re: zapinanie uzavierky v3s
aspon viem co ma caka madzi sviatkamy ale aj tak by ma zaujimalo ci by to slo narezat zavity priamo do diferaku
tak diferak opraveny bala roztiahnuta vydlicka a urobil som na packe doraz aby nemohla ist dalej ako treba a ani nech ju netaha pruzina naspat lebo z toho dif z ktoreho som bral vydlicku bolo koliesko na jednej strane uplne zodrate asi z toho ze ju tahala pruzina naspat dik za rady a pokec
To koliesko bolo zodrate preto, lebo boli kamene na vidlici zaseknute . Musia chodit volne aby mohli kopirovat pohyb vidlice. Inac je po koliesku. Uz som to robil na troch napravach.
- radek 1978
rozebrání diferáku pv3s
Zdarec všichni ddnes jsem se pustil do opravy uzávěrky, všechno povoleny a hruška diferáku nechce jít ven potřbuji radu to musím sundat kola i reduktory abych sndal poloosy, nebo vytáhnu hrušku i bez toho moc díky za radu
-
Re: rozebrání diferáku pv3s
podla mna musiš rozobrať cele reduktory aby si vytiahol poloosi a aš potom vytiahneš diferak
- radek 1978
Re: rozebrání diferáku pv3s
Je to tak po hodině a půl nervů vše venku
- jirkaakrij
Seřízení uzávěrky PV3S
Ahoj chlapi, prosím o radu jak seštelovat uzávěrku, pokud to jde, nechce držet. A ještě když už otravuju, jaký olej do diferáku?
j.
j.
Re: Seřízení uzávěrky PV3S
olej prevodovy a ta uzavierka vzskoci ked je zapnuta? a ake tam mas zapinanie najlepsie daj foto
- jirkaakrij
Nazdar.
Ten olej dávám PP 90, nevím jestli není řídkej, ale neprosakuje. Páka uzávěrky "kope" zpátky když na ní tlačím.
Fotku nejdříve příští týden.
Ten olej dávám PP 90, nevím jestli není řídkej, ale neprosakuje. Páka uzávěrky "kope" zpátky když na ní tlačím.
Fotku nejdříve příští týden.
olej ja som tiez dal PP90 ta paka ma mozno viac chodit alebo mozu byt vydrate koliky a ono to aj mne trochu kope naspat ale ju poriadne pridrzim a ide dobre ale chcem to prerobyt aby som ju nemusel drzat najlepsie by bolo tahat cez pruzinu a ona sama skoci ked presmykne koleso princip v3s
Olej má být PP80, uzávěrka by tam měla jít udržet minimální - téměř žádnou silou.
Bydlím v Dětmarovicích udal bych i ulici, ale bohužel je tady nemáme
- jirkaakrij
Jo, to vím že by tam měla jít lehce, ale co s tím když kope zpět?
treba pozriet ci nemas vo vnutri ohnuty mechanizmus...a ci su koliky neni obdrate
Diferenciál V3S
Pánové chtěl bych se zeptat jestli je v pořádku, když páka uzávěrky na zadní nápravě V3S(když za ni tahám) chodí nahoru a dolu cca max.5mm?
V praxi jsem to nemoh odzkoušet, ale když si zvednu zadní nápravu a vyzkouším zapnout uzávěrku tak je vše OK.
Děkuji.
V praxi jsem to nemoh odzkoušet, ale když si zvednu zadní nápravu a vyzkouším zapnout uzávěrku tak je vše OK.
Děkuji.
Re: Diferenciál V3S
Nikdo neví?
Dnes jsem se díval kontrolním otvorem do diferenciálu a zjištění bylo asi takové-:
Vidlička tam je i s (kameny), ale je těch 5mm asi rozehlá, protože když zatlačím páku dolů tak ta spodní vidlička s (kamenem)zabírá jen lehce krajem. A když páku pozvednu nahoru tak je to přesně naopak.
Přemýšlel jsem, že si odměřím a vyvrtám otvor cca10-12mm sespoda (kteký bych pak zavařil) a zkusil bych tu páku vidličky potlačit nahoru( je to 5-6mm silná pásovinka), ale ještě předtím bych musel páku zatlačit dolů a zajistit.
Je to řešení, abych nemusel rozebírat celou nápravu?
Dnes jsem se díval kontrolním otvorem do diferenciálu a zjištění bylo asi takové-:
Vidlička tam je i s (kameny), ale je těch 5mm asi rozehlá, protože když zatlačím páku dolů tak ta spodní vidlička s (kamenem)zabírá jen lehce krajem. A když páku pozvednu nahoru tak je to přesně naopak.
Přemýšlel jsem, že si odměřím a vyvrtám otvor cca10-12mm sespoda (kteký bych pak zavařil) a zkusil bych tu páku vidličky potlačit nahoru( je to 5-6mm silná pásovinka), ale ještě předtím bych musel páku zatlačit dolů a zajistit.
Je to řešení, abych nemusel rozebírat celou nápravu?