Výkyv přední nápravy

nápravy hnané, nehnané, zkracovaní náprav, poloosy, kardany, atd.

Moderátoři: rezis, Lukashil, Leo

Zpráva
Autor
Ondras83
Kontaktovat uživatele:

Re: vykyv predni napravy

#46 Nový příspěvek od Ondras83 »

taky si myslim,ze se to nesklopi, budu mit jedno lozisko na jednom konci a druhy na druhym konci cepu vykyvu ;) , osazeno a stazeno proti matkou....
Obrázek

Ondras83
Kontaktovat uživatele:

#47 Nový příspěvek od Ondras83 »

Chose11: uvazoval jsem a takhle jak pises, tak to chci, ale momentalne naboje nemam a do favo naboje se musi stacet hridel (2x osazena) a jeste nejlip kalena, protoze po ni jezdi lozisko...

o prazdninach jsem menil zadni loziska na passatu (octavia 2) ktery by se mi na tohle uplne perfektne hodily a mel jsem 2 stejny kousky, ale jsou uz beznadejne davno pryc, tak jsem myslel ulehcit si praci tim, ze koupim ty litinovy domecky, ktery v podstate jen prisroubuju a stoji to stejne, jako kdyz pujdu kupovat lozisko a jeste na ne musim delat ty domky...jen se chci poradit s vama, jestli jo nebo ne...osobne v tom zadnej problem nevidim

hridel chci mit prumer 30mm, coz na muj stroj staci, tata ma 25mm

Chose11

#48 Nový příspěvek od Chose11 »

mám jeden náboj octavie 1,9 66kW, najdeš -li druhý tak ti ho věnuji, z té litiny mám člověče strach, ono ten domek vydrží hodně ale větší náraz někde a praskne. Jo tak kdyby jsi použil 70mm hřídel a dva domky na to, to je jiná, to tady mám, mi to zbylo z jednoh tajnýho projektu :) ale váhově to je síla
Na světě mám nejraději tu rozmanitost, každej den mě nasere někdo jinej.

Ondras83
Kontaktovat uživatele:

#49 Nový příspěvek od Ondras83 »

no kurva...kdyz jsem jel k tobe pro prevodovku, tak jsem akorat na svoji okte vymenil zadni lozisko (je to i s nabojem)...tak jsem moh mit 2...

jeste me napadlo koupit jen ty pekny osazeny loziska, co mam na obrazku a domecek udelat na soustruhu ze zeleza...anebo tam frknu obyc loziska, ty doma mam...

ja mam totiiz bronzovy pouzdra na 21mm (coz je malo) no a pak az 45mm a to uz bude zase moc, zaprve zbytecna zatez na predek a zadruhy az hodne moc predimenzovany - vzhled a misto :tyty:

tak jeste pokoumam no :)

ale celkove ten cep vykyvu ulozen v loziskach pujde ne?...kdybych ja vul tenkrat nevyhodil ty naboje z pasika, moh jsem mit po starostech :pohlavek:

Chose11

#50 Nový příspěvek od Chose11 »

to víš že to v ložiskách půjde, zítra pohledám jestli bych ti zase něčím nepomohl, ještě mě napadá mám tu něco jako hřídel na brusku v pěkným uložení na dvou ložiskách, taky domek na kardan V3S, napadá mne možností...

Ondras83
Kontaktovat uživatele:

#51 Nový příspěvek od Ondras83 »

az pojedu zejtra z prace, stavim se u dedy, pohledam, jeslti najdu loziska a matros a dystak neco stocim na soustruhu :)´...ja mel v palici jen a pouze pouzdra a ted kdyz tak premejslim s tema loziskama, napada me moznosti :)

Atlan
Kontaktovat uživatele:

#52 Nový příspěvek od Atlan »

Blaznite na BIEloruse je trubka v predu 40mm a drzi to a vy tu chcete na trtkace davat 35 :D
Ludi co nemaju dost rozumu som zablokoval. Ked raz nato niekto nema, tak skoda sa snim bavit.

Chose11

#53 Nový příspěvek od Chose11 »

pouzdra jsou samozřejmě lepší v tom že tlak se rozloží do celé plochy pouzdra a kuličkové zase jen do pár kuliček, takže to chce buď víc kusů, nebo masivnější. Ale na rovinu, v autě v zadním kole to dostává na prdel jako prase ujede to tisíce kilometrů a přitom je hřídel uložená jen letmo na jednom konci. Tak do toho nedej žádnou čínu a máš klid.

Ondras83
Kontaktovat uživatele:

#54 Nový příspěvek od Ondras83 »

tak jsem se na to vyspal a premejslim, jestli se na to nevyprdnu a nevytocim jen zelezny pouzdra bez vlozky z bronzu...

silon asi nebude dobrej, co? :tyty:

Atlan
Kontaktovat uživatele:

#55 Nový příspěvek od Atlan »

Co tak pouzit tieto puzdra nie su drahe a maju to: http://www.solidslovakia.sk/index.php?ID_clanky=113
Ludi co nemaju dost rozumu som zablokoval. Ked raz nato niekto nema, tak skoda sa snim bavit.

Ondras83
Kontaktovat uživatele:

#56 Nový příspěvek od Ondras83 »

http://www.technicke-soucasti.cz/Lozisk ... x25SB.html

nasel jsem tohle a jeste jsem poshanel nejakej bronz, tak uvidime, co nakonec dam do kupy :)

Ondras83
Kontaktovat uživatele:

#57 Nový příspěvek od Ondras83 »

sehnal jsem dva spalky bronzu :)

Padyšák

Re: výkyv přední nápravy

#58 Nový příspěvek od Padyšák »

Ja som troška hľadal aký výkyv majú továrenské traktory, a našiel som výkyv max 15 stupňov, asi je to kvôli bezpečnosti ako píše tichys.. Tiež budem dávať max. 15.st.

liba23

#59 Nový příspěvek od liba23 »

ty stupně, bych řekl, že jsou tak trochu zavádějící, 20 stupnů na 150ti centimetrovém rozchodu bude dost a na 100cm bude třeba málo, to jsem uvedl jen pro příklad. Jako rozumnější bych to viděl na to měření v cm.. zadní nápravou stojíš na podlaze( v garáži ) oběma kolama a na přední začneš zvedat jedno kolo až po doraz a druhé musí stát na zemi. Změříš mezeru mezi kolem a podlahou. Vem si, že budeš třeba orat na hloubku třeba 25 tak aby jsi v pohodě vyjel z brázdy. Osobně si myslím, že takových 30 cm na rozchodu kolem 120 je dostačující..

Chose11

#60 Nový příspěvek od Chose11 »

díky, dnes zmerim

Odpovědět

Zpět na „Nápravy“