Reverzní převodovka
Moderátoři: rezis, Lukashil, Leo
-
Reverzní převodovka
Přemýšlel jsem a napadlo mě udělat reverzní převodovku z difu s uzávěrkou. Každy dif má jeden vstup V a dva výstupy pro každé kolo K1 a K2.
No když bych uvažoval, že zařadím uzávěrku, ale vstup nebude V, ale K1, tak se K2 otáčí stejným směrem.
Když uzávěrku vyřadím, zabrzdím vstup V, takže se nemůže otočit, tak se K1 a K2 budou otáčet jiným směrem.
Nepovažuju se za nějakého genia, ale nikde jsem to neviděl, takže kde dělám v úvaze chybu?
Klofu to z mobilu, tak se omlouvám za kostrbatost.
No když bych uvažoval, že zařadím uzávěrku, ale vstup nebude V, ale K1, tak se K2 otáčí stejným směrem.
Když uzávěrku vyřadím, zabrzdím vstup V, takže se nemůže otočit, tak se K1 a K2 budou otáčet jiným směrem.
Nepovažuju se za nějakého genia, ale nikde jsem to neviděl, takže kde dělám v úvaze chybu?
Klofu to z mobilu, tak se omlouvám za kostrbatost.
- Laslou
Re: Reverzní převodovka
S největší pravděpodobností to nevydrží satelity v difu.
-
Takže ta úvaha není logicky mimo?
To, že satelity budou více namáhané je jasné, ale většinou dify s uzávěrkou mají čtyři. Vem si, jak je velký satelit z v3s, to už něco snese.
To, že satelity budou více namáhané je jasné, ale většinou dify s uzávěrkou mají čtyři. Vem si, jak je velký satelit z v3s, to už něco snese.
- Atlan
- Kontaktovat uživatele:
Satelity su ulozene na bronzovych puzdrach alebo teflonovych, cize za chvilku sa to roztavi.
Tie satelitne. Koliesva vevsinu casu stoja alebo sa pomaly otacaju
Tie satelitne. Koliesva vevsinu casu stoja alebo sa pomaly otacaju
Ludi co nemaju dost rozumu som zablokoval. Ked raz nato niekto nema, tak skoda sa snim bavit.
- Laslou
Opravuji se: nevydrží to uložení satelitů v difu.
Proč nepoužiješ reverz z nějaké ještěrky?
Na světě mám nejraději tu rozmanitost, každej den mě nasere někdo jinej.
Fungovať to bude a určite to nejaký ten čas vydrží.
Otázkou je na aký veľký stroj to chceš použiť , aké budú otáčky na vstupe.
Otázkou je na aký veľký stroj to chceš použiť , aké budú otáčky na vstupe.
Asi tak
Kluzná ložiska satelitů nejsou stavěná na dlouhodobou zátěž. Dříve nebo později se zadřou.
Diferenciál slouží a byl konstruován ke zcela jiným účelům
Země voní, jede po ní pětadvacet bujných koní. Na Zetoru traktorista, oko bystré, ruka jistá.
TATRA NEZNÁ BRATRA
TATRA NEZNÁ BRATRA
Planetový kola v diferenciálu v podstatě většinu času jízdy "stojí" na svém místě v unašeči a jeho bronzových pouzdrech spojeném s talířovým kolem. Jen při jízdě zatáčkou se točí na jednu nebo druhou stranu. Přičemž rychlost otáčení je podstatně nižší než při zablokování jedné strany. To nastává zcela výjimečně a krátkodobě - na podkladu, který umožní, že jedno kolo úplně stojí zatímco druhé prokluzuje (led, bláto...).
Samozřejmě, že pokud by se použil diferenciál patřičně předimenzovaný tak by i tohle použití vydržel (například dif z V3S na traktůrku s motorem z Malucha ...) Ale tam tedy zase nevím, jestli bych tak velký diferenciál chtěl
Samozřejmě, že pokud by se použil diferenciál patřičně předimenzovaný tak by i tohle použití vydržel (například dif z V3S na traktůrku s motorem z Malucha ...) Ale tam tedy zase nevím, jestli bych tak velký diferenciál chtěl
Za pravdu je různá sazba – jednou pomník, jindy vazba. Kdo ji řekne dřív než včas, tomu pravda zlomí vaz. (KHB)
Je naivní očekávat dnes od médií pravdu a relevantní informace. Kdo má potřebu věřit, má jít do kostela, a ne poslouchat televizi.
Je naivní očekávat dnes od médií pravdu a relevantní informace. Kdo má potřebu věřit, má jít do kostela, a ne poslouchat televizi.
...tímto problémem se zabývám už několik let ,už jsme jej řešili na tomto fóru.Diferenciál použitý jako reverz - je možno použít i běžný dif. , při správném zapojení se pro jízdu vpřed použije zablokování difu , tím pádem se dif otáčí jako celek a satelity stojí -nepřenáší krout. moment. Pouze pro jízdu vzad satelity přenášejí krouticí moment a tady je největší problém klec difu stojí , tím pádem není zabezpečeno dobré mazání ,ale i to je řešitelné.U běžného traktoru je jízda vzad kratkodobější a bez většího zatížení.Převážně při jízdě v před se dlouhodobě využívá vysoké zatížení ,ale to přenáší dif jako celek -satelity stojí a nepřenášejí výkon.