Rider Castel Garden XE70
Moderátor: DYK
Rider Castel Garden XE70
Zdravím kolegové,
chtěl bych představit další přírůstek do garáže koupený přes inzerát.
Jedná se o Rider XE 70 / EL63 - rider vhodný na malé a střední zahrady.
Koupil jsem stroj za vidinou rychlejšího sekání plochy cca.1600 m3 plochy trávy,kterou sekat benzinovou sekačkou bez pojezdu s vrtuli - nožem o průměru 40 cm byl masakr sekat.
A práce na skoro 4.hod.s neustálým vysypáváním malého sběrného koše.
Bližší informace zde:
Odkaz:
http://www.mountfield.cz/rider-xe-70-el-63-1tkk0028
Rider má své mouchy,ale jsem moc rád, že funguje tak jak má i když je na něm dost práce na doladění.
Výhody:
Nůž - délka - 63 cm
Velký objem sběrného koše - 140 l.
Kvalitní motor - Briggs&Stratton 6.5 HP
Nevýhody konkrétního zakoupeného stroje:
- při 2 a 3 stupni za jízdy vpřed poškubává
- startování na baterii jde problémově - slabá baterie - nedrží napětí
- velká vule v řízení - u levého kola je prasklý plech na páce řízení u čepu
- spojka pro rozjezd zabírá až u vrchu
chtěl bych představit další přírůstek do garáže koupený přes inzerát.
Jedná se o Rider XE 70 / EL63 - rider vhodný na malé a střední zahrady.
Koupil jsem stroj za vidinou rychlejšího sekání plochy cca.1600 m3 plochy trávy,kterou sekat benzinovou sekačkou bez pojezdu s vrtuli - nožem o průměru 40 cm byl masakr sekat.
A práce na skoro 4.hod.s neustálým vysypáváním malého sběrného koše.
Bližší informace zde:
Odkaz:
http://www.mountfield.cz/rider-xe-70-el-63-1tkk0028
Rider má své mouchy,ale jsem moc rád, že funguje tak jak má i když je na něm dost práce na doladění.
Výhody:
Nůž - délka - 63 cm
Velký objem sběrného koše - 140 l.
Kvalitní motor - Briggs&Stratton 6.5 HP
Nevýhody konkrétního zakoupeného stroje:
- při 2 a 3 stupni za jízdy vpřed poškubává
- startování na baterii jde problémově - slabá baterie - nedrží napětí
- velká vule v řízení - u levého kola je prasklý plech na páce řízení u čepu
- spojka pro rozjezd zabírá až u vrchu
"Rider XE 70, MF70 - už nejsou jen VARI."
.................................................................
"Vari 2T-aktuální stroj "
Re: Rider Castel Garden XE70
Pokud máte někdo nějaké tipy a rady, videa, fotky atd. z provozu stejných nebo obdobných stroju tak písněte i sem. Každá rada, příspěvek se hodí.
Nemám žádné zkušenosti v tomto směru.
Tak upřímně tohle je věc vyrobená aby fungovala max.2 roky a pak do tříděnýho odpadu. Kolikrát se divim co za to lidi v inzercích chtějí. Záběr spojky spolu s brzdou se dá jednoduše poštelovat dle potřeb. na konci bowdenů je štelovák. Ovšem ten šnekový závit v brzdiči často oxiduje, a pak jde pedál ztuha. Poškubávání je věc špatného užívání stroje, nebo vadného diferenciálu. Při řazení je nutné vždy zastavit, a až po přeřazení se znovu rozjet, jinak se oštípou hrany na vidličkách. S největší pravděpodobností máš KO diferák, jsou to kolečka z práškového hliníku uložená jen tak do plastu, jak se otáčí tak vydírají plast a zvětšuje se vůle mezi kolečky až to začne jednoho dne přeskakovat, a to je konec. Díly nejsou, jen celé mechanismy, tzn. převodovka, diferák celý s brzdičem a osou...Diferák stojí v mauntfieldu 5,5tis se slevou tušim, nic jinýho s tim nejde dělat, vydrží ale zas jen krátce. Chce to dodat slabý kovový podložky mezi kolečka a plast, a často mazat(i novej je málo namazanej, spíš vůbec). Jinak se dá při troše nadávání celej plastovej ,,obal´´ sundat, je asi na 6 šroubkách, a pak se v tom vrtat.
Startování na baterii na některym funguje, na některym ne, chtělo by to větší baterii a silnější drátky.
Dalším neduhem těchto motorů je vyčvachtanej závit dobíjecí cívky na motoru, to pak chrastí o setrvák, a nezbývá, než ji vyhodit a nedobíjet(tedy ne že by to dobíjení bylo nějak efektivní).
Startování na baterii na některym funguje, na některym ne, chtělo by to větší baterii a silnější drátky.
Dalším neduhem těchto motorů je vyčvachtanej závit dobíjecí cívky na motoru, to pak chrastí o setrvák, a nezbývá, než ji vyhodit a nedobíjet(tedy ne že by to dobíjení bylo nějak efektivní).
Castel Garden XE70
Děkuji za příspěvek.
Je pravda, že při prohlížení inzerátu jsem obdobný model tomuto tam lidi střílejí za částky 28-20-23 000,- Kč i více.
To mě také dost zarazilo, proč to tolik stojí.
Díky za upřesnění ohledně řazení. To mě nenapadlo, měl jsem za to,že pedál funguje jako spojka v autě a dá se řadit za jízdy.
Šikovné je, že má na zdejší měkkou pudu široká kola. Na ruční sekačce se boří kolečka do mechu a měkké pudy.
Zkoušel jsem včera sekat,ale jel jsem jen na jedničku a zkoušel i couvat mezi foliakem a pařníkem v omezeném prostoru a rejd to má skutečně velký.
Líbí se mi na to veliký sběrný koš. To mě fakt hodně potěšilo, že po každém vysekaném řádku nemusím letět na kompost s plným košem ručně tlačené sekačky.
S tím diferenciálem a řazením jak kolego píšeš jsem se docela lekl,že by to mělo tak krátce vydržet.
Nenašel by se u někoho návod na obsluhu, obrázkový návod umístnění všech dílu atd. na tento nebo obdobný stroj??
Koukal jsem na netu a odkazy co jsem našel nefungují ke stažení z netu.
Je pravda, že při prohlížení inzerátu jsem obdobný model tomuto tam lidi střílejí za částky 28-20-23 000,- Kč i více.
To mě také dost zarazilo, proč to tolik stojí.
Díky za upřesnění ohledně řazení. To mě nenapadlo, měl jsem za to,že pedál funguje jako spojka v autě a dá se řadit za jízdy.
Šikovné je, že má na zdejší měkkou pudu široká kola. Na ruční sekačce se boří kolečka do mechu a měkké pudy.
Zkoušel jsem včera sekat,ale jel jsem jen na jedničku a zkoušel i couvat mezi foliakem a pařníkem v omezeném prostoru a rejd to má skutečně velký.
Líbí se mi na to veliký sběrný koš. To mě fakt hodně potěšilo, že po každém vysekaném řádku nemusím letět na kompost s plným košem ručně tlačené sekačky.
S tím diferenciálem a řazením jak kolego píšeš jsem se docela lekl,že by to mělo tak krátce vydržet.
Nenašel by se u někoho návod na obsluhu, obrázkový návod umístnění všech dílu atd. na tento nebo obdobný stroj??
Koukal jsem na netu a odkazy co jsem našel nefungují ke stažení z netu.
sůsed přez dva baráky to měl a po 2 letech se mu to posralo task to prodal sousedovi hned vedle a marně se snaží ten krám přesvědčit k tomu aby se rozjel pak to zatlačily do šopy a dál sekají sekačkou taky takových 1500m
tak hodně štěstí
tak hodně štěstí
stačí lehce poguglit
obrázky http://www.google.cz/url?sa=t&rct=j&q=& ... hHFSBeuC2w
a manuál na stránkách výrobce http://manuals.ggp-group.com/IT/2004-20 ... -%20EN.pdf
nějaký vyjetý diferáky tu mám, spekulovali jsme už jak to nahradit, ale nic se nevejde, a ještě to musí sedět na brzdič a řetězový kolečko...někde sem viděl, že někdo nabízel samotný kolečka v itálii, vycházelo to asi na 2-3tis, už se nepamatuju, ale stejně jsou tam vyjetý ty plastový pouzdra zadní osy a obal, takže je lepší celý nový. Lidi jsou fakt pomatený, dyt to stálo nový někde 3pětky, navíc se dají najít na netu ty nový ridery stejné koncepce kolem 25tis
a manuál na stránkách výrobce http://manuals.ggp-group.com/IT/2004-20 ... -%20EN.pdf
nějaký vyjetý diferáky tu mám, spekulovali jsme už jak to nahradit, ale nic se nevejde, a ještě to musí sedět na brzdič a řetězový kolečko...někde sem viděl, že někdo nabízel samotný kolečka v itálii, vycházelo to asi na 2-3tis, už se nepamatuju, ale stejně jsou tam vyjetý ty plastový pouzdra zadní osy a obal, takže je lepší celý nový. Lidi jsou fakt pomatený, dyt to stálo nový někde 3pětky, navíc se dají najít na netu ty nový ridery stejné koncepce kolem 25tis
a za pade letitý profi japonec tříválec nafťák který nadoma bude sloužit i pravnukům
Nějakou dobu jsem zde nebyl protože, Brácha potřeboval přestěhovat a ještě nějaké další věci tak postupně odpovím. Honza
Děkuji za odkazy na manuál. Zrovna tento dokument se mi tam nepodařilo najit.štěpa píše:stačí lehce poguglit
Je fakt, že jsem po sekání čistil spodek stroje a dost mě překvapilo uložení podvozku na rámu. Je to dooost neodborně uložené výrobce, ale snad to bude sloužit.
Co znamená vyjetý diferenciál?? opotřebovaný?
Za 50x? je myšleno cena za traktor s naftovým motorem??kenybz píše:a za pade letitý profi japonec tříválec nafťák který nadoma bude sloužit i pravnukům
To je pro mě dost nereálná částka a na zahradu a kus louky je to pro mě nevyužitelné a proto koukám na stroje v malích rozměrech jako je MF, Terra Vari atd.
moc je pojem relativní...stroj je malý rozměrama a obrovský výkonem ale možná bys dopadl jako já
ono to sekání s tím je totiž hrozně návykové když posekáš 5 tisíc metrů tak si ani nezajezdíš to je raz dva a tak sekám i kolem potoku dalších 5000m kde chodíme se psem aspoň nemá klíšťata z vysoké trávy
http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... baura+pani
ono to sekání s tím je totiž hrozně návykové když posekáš 5 tisíc metrů tak si ani nezajezdíš to je raz dva a tak sekám i kolem potoku dalších 5000m kde chodíme se psem aspoň nemá klíšťata z vysoké trávy
http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... baura+pani
Hele kenybz, s těmadle strojema to navykový nejni, to se bojíš jít sekat aby se zas něco nepo... Japončíka si koupil sakra dobře, takový kup ti závidim, většinou jsou v inzercích vydechlý herky co už moc radosti neudělaj.
Štěpa to trafil. ....s tými mounfild vychytavkami sa boja ľudia kosiť. .....
jeden sůsed si kůpil jetého mounfilda a eště nesekal bo je to nepoužitelné druhý sůsed si kůpil za 120 000 český sekací traktorek s motorem B/S dvouvál 20hp cca a to je furt dětská hračka o proti letitému japonci za poloviční cenu a to už to měl několikrát posrané
va našem případě byla jednoduchá úvaha zgarba z mountfieldu za 30 nebrat nějaký jakože český je lepší ale cenovků hodně vysoko no nakonec padla volba na japonca v důchodovém věku ale velmi vitálním...
celá dědina o tom našem traktorku mluví a jak to pěkně seká a jenom dávám kontakty dovozci
a spotřeba? strašně málo z jara jsem tam nalél 10L do nádrže a posekal cca 80 000m2 moja v sekačce s 3,5hp tecumsehem spálila víc benzínu údaje sů jen od oka ale žádná haluz
trochu jsem řešil vhodné řemeny bo jsem tomu dal festovně zabrat a jaksi zhořely ale už to mám vychytané a už vím jaké tam sedíja a vydržíja
ono na dvojku když sa seká při maximální rychlosti tak to jen tak obyčejný řemen neustojí
ze sůsedem jsem sa vsadil že mu posekám humno za 3 minuty cca 1500m kolem stromů jsem nejezdil jen rovně tam a zpátky a dal jsem to
va našem případě byla jednoduchá úvaha zgarba z mountfieldu za 30 nebrat nějaký jakože český je lepší ale cenovků hodně vysoko no nakonec padla volba na japonca v důchodovém věku ale velmi vitálním...
celá dědina o tom našem traktorku mluví a jak to pěkně seká a jenom dávám kontakty dovozci
a spotřeba? strašně málo z jara jsem tam nalél 10L do nádrže a posekal cca 80 000m2 moja v sekačce s 3,5hp tecumsehem spálila víc benzínu údaje sů jen od oka ale žádná haluz
trochu jsem řešil vhodné řemeny bo jsem tomu dal festovně zabrat a jaksi zhořely ale už to mám vychytané a už vím jaké tam sedíja a vydržíja
ono na dvojku když sa seká při maximální rychlosti tak to jen tak obyčejný řemen neustojí
ze sůsedem jsem sa vsadil že mu posekám humno za 3 minuty cca 1500m kolem stromů jsem nejezdil jen rovně tam a zpátky a dal jsem to