Hayter H1842
Moderátor: DYK
Re: Hayter H1842
Stejně to chci udělat, tak sem si to nakreslil. Představuju si ty kudly takkňák tak, viděl jsem ten tvar u kluků na velkejch diskovejch sekačkách.
Jak to bude sekat, ukáže právě ta ukázaná. Ovšem díky otočnému uchycení plátků jako na bubnovce, při použití v časovaných kosištích, by nemusely mít případné setkání nožů nijak moc fatální následky.
Jdu do experimentu, bitevní nasazení rozhodne, estli nakonec raděj nepořídím origo nože Countax.
Jak to bude sekat, ukáže právě ta ukázaná. Ovšem díky otočnému uchycení plátků jako na bubnovce, při použití v časovaných kosištích, by nemusely mít případné setkání nožů nijak moc fatální následky.
Jdu do experimentu, bitevní nasazení rozhodne, estli nakonec raděj nepořídím origo nože Countax.
Sekací traktůrek Hayter H1842.....V podstatě Countax z roku 1995
Babetta 207 chopper....................Prostě brutální mašina
UNC 045 Detvan.........................Nakladač malý, ale šikovný
- Ondras83
- Kontaktovat uživatele:
ja se nakonec rozhodl, ze necham originaly ...
jinak cena original nozu a toho 3noze je u me skoro stejna, rozdil nejaky slaby 2 stovky..
jinak cena original nozu a toho 3noze je u me skoro stejna, rozdil nejaky slaby 2 stovky..
- Atlan
- Kontaktovat uživatele:
Nebojis sa ze sa to nejako ohne, ked bude 3cipe? Ci myslis ze hardrox bude taky pevny a pruzny, ze sa to neohne? Ja mam na kosacke 3 noze otocne na kruhu z plechu, pac sa uvazovalo s tazkou prevadzkou, krtince nerovnosti, uz som aj obcas tie kruhy rovnal, pac maju len 3mm, a nevystuzil som v mieste uchytenia noza.
Ako capem na udrziavanom traviku to asi nevadi, co sa tyka zbierania do kosa takym nozom?
Ako capem na udrziavanom traviku to asi nevadi, co sa tyka zbierania do kosa takym nozom?
Ludi co nemaju dost rozumu som zablokoval. Ked raz nato niekto nema, tak skoda sa snim bavit.
- Ondras83
- Kontaktovat uživatele:
ze zkusenosti zase vim, ze kotouc a na nem ty kosy jsme meli na jednom traktoru (ale tech kos tam bylo asi 8 napevno)...byl to mulcovaci kos a ty kosy, ikdyz mely lopatky, tak nevyhazeli tu kasi z travy do kose, dalo nam to doma hodne starosti, nez jsme prisli na to, proc to nefunguje, az potom se tam dal jeden nuz a zacalo to dejme tomu fungovat ty mas sberak, ale me to musi vyhazet ty kudly a tak asi nebudu experimentovat a zustanu u originalu, stejne ted akorat sbiram bordel podel stavby a na to ty noze ted staci, "provnbam" s tim teren a pak koupim nove
Pravda pravdoucí, taky našroubuju na první jarní sečení starý kudly, páč nevím co se v tej trávě všecko vyskytuje. (popadaný větve, krtince, chcíplá kočka, apod) Pak už tu travku jen přistřihávám, tak to chce ostré nože. Od tutoho uspořádání očekávám, že když těch nožů bude víc, tak to ten useklý konec trávy, než padne pod nože, vezme navícekrát. Bude z toho větší drobenka, takže nebude pak při pravidelným zkracování, vůbec třeba vymetat, trávník si s tou sekaninou poradí sám. Estli to bude fungovat, tak asi to i něco ušetří. Za sadu 10ti nožů, (potřebuju 9) oboustraně broušených chtějí v Kardance 140,-Kč. Za tři trojnožový vrtule z odkazu bych dal přes 4k a to je sakryš trozdíl. Navíc z těch vrulí bych ještě musel odříznout ty vztlakový lopatky, aby se vůbec vešli do mýho sečení.
...hmmm , nakukovat sem chodí , naposled v pátek ...
...tak jak ? Došlo na realizaci ? Zkušenosti , povídej , přeháněj !Navarson píše: ↑čtv kvě 25, 2023 10:49 pm Stejně to chci udělat, tak sem si to nakreslil. Představuju si ty kudly takkňák tak, viděl jsem ten tvar u kluků na velkejch diskovejch sekačkách.
Ju ahoj Vláďo. Něco pokročilo, ale ne tak jak jsem si představoval. Lišty s otočnými břity jsem nakonec spáchal z původních sekacích nožů tím, že jsem odřízl přebytečné konce, vyvrtnul otvory a osadil otočné nože. Na udržování nepřerostlé trávy prostě špice, akorát potřebuju tu původně mulčovací kastli, aby se ta řezanka (mulč) nerovnala do pruhu za traktorem. Už mám placatý sečení sice doma, ale není čas na tvorbu. Nějaký obrázky sice mám, ale chtěl bych to prezentovat aby to mělo pro čtenáře i nějaký smysluplný přínos. Jo, taky už mám doma lepší hydrostat, má už palcový poloosy, diferenciál s uzávěrkou a víc než o polovinu větší krouťák na poloose. Mezitím kutím drapák na dřevo a kuželovou štípačku k nakladači. Trochu teď blbnu ještě s Savoinovou turbínou, vedle slunečních kolektorů a FVE. Vše čeká v pořadí na realizaci. Navíc se těsně před důchodem snažím živností dohnat trochu juchající minulost, tak času nazbyt fakt moc není.
Ale určitě se polepším a svým vláknům se zase začnu věnovat, jako Ty těm svejm. A to víš, že tě sleduju. Je fajn vědět, že jsou i lidi, co jsou furt lidi. Notabene, pokud mi paměť naklame, aj i Ty ses nějakou dobu odmlčel, ne?
Ale určitě se polepším a svým vláknům se zase začnu věnovat, jako Ty těm svejm. A to víš, že tě sleduju. Je fajn vědět, že jsou i lidi, co jsou furt lidi. Notabene, pokud mi paměť naklame, aj i Ty ses nějakou dobu odmlčel, ne?
Pořád mám plno nápadů , co a jak vylepšit , ale už mi to tak nejde . Na tom mlčovači mi skončila záruka , tak můžu začít tunit . Chci zkusit ty otočné nože , ale jen na dvouramenném držáku . Tak makej a sem tam něco ukaž !
Tak jsem konečně spáchal tu vrtuli podle tej malůvky. Nože jsou originál na diskovku, vzal jsem oboustraně broušený aby se dali otočit. Držák nožů je vypálený z 5mm hardoxu. Celá sranda za necelou tisícovku, oproti 3ks originál lišt na Countaxe cirka za celkem 9 000,-
Zítra to namontuju do sečení a uvidím co to bude dělat. Použil jsem překroucený nože, tak by to mělo udělat trochu vztlak aby se ta tráva kapku narovnala.
Zítra to namontuju do sečení a uvidím co to bude dělat. Použil jsem překroucený nože, tak by to mělo udělat trochu vztlak aby se ta tráva kapku narovnala.
Na tohle jsem zvedavej jak to bude fungovat
trochu se bojím, že se nůž-rameno-paprsek ohne a nebude držet "rovinu"
Kubota parking only :-)
https://www.youtube.com/user/ladikigas
https://www.youtube.com/user/ladikigas
tak zalezi jak je to pevne jednou jsem rovnal takovej vypalek z hardoxu HB600 sily 10 nebo 12mm to uz si nepamatuju a byla to docela pakarna i s 50t lisem.
Nechal jsem tu trávu trochu víc narůst, abych zjistil jak si nové nože s ní poradí. Starý nože jsou už úplně kaput.
Nasadil jsem vytvořené vrtule a síknul to houští. Jde to perfektně, dokonce jak jsou ty vrtule mnohem lépe vyvážené než starý nože, tak se trakůrek tolik neklepe.
Vytvoří to z té trávy takovou drobenku, kterou pak smeták po proschnutí perfektně posbírá. Změním taktiku a budu sekat častěji, jen vlastně tak zakracovat a když to posekaný je tak pěkně krátký, tak to tam budu nechávat.
Po pár sečení pak udělám kontrolu, jak to ty vrtule snáší a v jakým budou stavu.
Nasadil jsem vytvořené vrtule a síknul to houští. Jde to perfektně, dokonce jak jsou ty vrtule mnohem lépe vyvážené než starý nože, tak se trakůrek tolik neklepe.
Vytvoří to z té trávy takovou drobenku, kterou pak smeták po proschnutí perfektně posbírá. Změním taktiku a budu sekat častěji, jen vlastně tak zakracovat a když to posekaný je tak pěkně krátký, tak to tam budu nechávat.
Po pár sečení pak udělám kontrolu, jak to ty vrtule snáší a v jakým budou stavu.
- mape
- Kontaktovat uživatele:
Navaraon je prostě nezastavitelnej
už žádné domadělané stroje. mám už jen své mazlíčky
Avia D60 Turbo E3
unc 060