Velmi tazky start
Moderátor: DYK
Velmi tazky start
Chcem sa opytat ci ma niekto skusenost s vyriesenim problemu s tazkym startom v chladnom obdobi. Motor po nazhaveni toci toci a az po dlhom case sa pomaly zacne chytat, este ze mam externu 190Ah bateriu, ako startovaci vozik. Zhavice su funkcne po vybrati sa krasne rozsvietia. Poradte prosim co s tym.
Re: Velmi tazky start
Jestli máš ten traktůrek co máš na profilové fotce, tak já mám podobný - Mitsubishi / Satoh MT 470.
V zimním počasí žhavím cca 40-50s, poté nastartuje ihned.
V zimním počasí žhavím cca 40-50s, poté nastartuje ihned.
-
Ja som to na Yanmare 1500d poriesil dodatočným ohrevom motora , neham cca. 20min. v elektrike a potom chita jedna basen
a jak moc ti točí startér? mě taky nechtel startovat mitsu 1500 VFD. pak stacilo rozebrat starter vycistit namazat a hned tocil jinak a po nazhaveni tak 50s chytal krasně. a taky byla brzo bez proudu baterka co byla v traktůrku.
Mozem zhavit ak 2minuty a aj tak tazko startuje, pri prvom starte cez den rovno pripajam 190A baterku lebo tu na traktore vytiahne za chvilku. To premazanie startera vypada tiez ako dobry napad.
Ako si robil ohrev???
Ano je to ten na fotke Mitsubishi Satoh ST1100D.
Ako si robil ohrev???
Ano je to ten na fotke Mitsubishi Satoh ST1100D.
zkus to me to po par startech vytahlo celou baterku
-
Kupil som hotove teleso zo špiralou a vložil som to do hadice ktorá ide do spodku chladica , stalo to celkove nejakých 30euro aj s poštovným akurat teraz nic podobne na bazoši nieje za tu cenu jedine niekde v polskuMurko179 píše: Ako si robil ohrev???
Na mojem kubousovi B7000 je tabulka:
5°C - 20-40s. zhavit
5°C - 0°C - 40 - 60s. zhavit
0°C - -5°C - 90s. zhavit
Zatim vzdy nastartoval na poprve po dodrzeni doby zhaveni
5°C - 20-40s. zhavit
5°C - 0°C - 40 - 60s. zhavit
0°C - -5°C - 90s. zhavit
Zatim vzdy nastartoval na poprve po dodrzeni doby zhaveni
Ze se do toho pletu, co znamena tezky start? Jako ze starter nemuze utocit motor? Nema svih a tim padem nezapali? Nebo to toci lehce ale dlouho? Tedy bez komprese? Jakej jde kour z vyfuku? Modrej, bilej? J
Pokud to sotva toci, tak neni nic lehciho nez si vzit klestak a zmerit si odber na starteru a podle toho uvidis kde je zakopanej pes... "Cudla" to ma?
Pokud to sotva toci, tak neni nic lehciho nez si vzit klestak a zmerit si odber na starteru a podle toho uvidis kde je zakopanej pes... "Cudla" to ma?
Kazdy vi co delam, jen se to nesmi psat v podpisu. V kolonce povolani je to snad v poradku, pokud ne, tak kolonku z duvodu zbytecnosti odstranit.
O cenach prodavanych veci nediskutuji.
roztrhnisikusnuhakem zavinac gmail.com
O cenach prodavanych veci nediskutuji.
roztrhnisikusnuhakem zavinac gmail.com
Čítam to tu tak trocha s hrôzou , lebo už som aj bol nalomený obetovať vyššiu sumu a kúpiť motor od Kuboty. Rovnako do budúcnosti som plánoval japonca , ale toto ma asi odradí.
Oco pokud pujdes do novejsich motoru - tak neprohloupis Ty to maji zhaveni v sani a proto tak dlouho "topi" ty co maji zhaveni primo ve hlave jsou na tom lepsi
Mam diesel auto - nemec s japonskym motorem - isuzu 1.7 l. A ten zhavi max 3 vteriny a pak nema problem na 3 otoceni chytit. Ale je pravda ze pred vanocemi me odesel starter
Kratke uhliky a tak se vypalil komutator + drzak uhliku. Jen mater. cca. 2000 kc.
Tak maly rotor jsem jeste nevidel ma to planet. prevodovku.
Jinak je to perfektni motor. Ma sice jen 55 kw ale tahne krasne od spodu a spotreba taky super.
Mam diesel auto - nemec s japonskym motorem - isuzu 1.7 l. A ten zhavi max 3 vteriny a pak nema problem na 3 otoceni chytit. Ale je pravda ze pred vanocemi me odesel starter
Kratke uhliky a tak se vypalil komutator + drzak uhliku. Jen mater. cca. 2000 kc.
Tak maly rotor jsem jeste nevidel ma to planet. prevodovku.
Jinak je to perfektni motor. Ma sice jen 55 kw ale tahne krasne od spodu a spotreba taky super.
Jardo len tipnem Isuzu 1,7D v Opli Corsa ??? Syn ho má tiež a naozaj 3sekundy a ideš. V piatok idem pre rovnaký - do foroty
tady borec startuje Satoh...
https://www.youtube.com/watch?v=iRbeattknGQ
pokud žhavíš 2min a nic, stratér klasicky točí, tak také můžou být svíčky pro jiný typ traktoru-třeba kratší, nebo holt startér nemá sílu a potřebné otáčky. Ale také může být bordel v paliv filtru, který vlivem nižžších teplot není tak průchozí......mohl jsi se více rozepsat co ajak.
Už tady psal kolega, jestli má satoh dekompresor.....startoval jsi s ním.?
https://www.youtube.com/watch?v=iRbeattknGQ
pokud žhavíš 2min a nic, stratér klasicky točí, tak také můžou být svíčky pro jiný typ traktoru-třeba kratší, nebo holt startér nemá sílu a potřebné otáčky. Ale také může být bordel v paliv filtru, který vlivem nižžších teplot není tak průchozí......mohl jsi se více rozepsat co ajak.
Už tady psal kolega, jestli má satoh dekompresor.....startoval jsi s ním.?
Kubota parking only :-)
https://www.youtube.com/user/ladikigas
https://www.youtube.com/user/ladikigas
Tak na zaklade rady vycistit a premazat starter, som to prave dorobil a je to poriadny rozdiel. Uvidim zajtra ako to chyti po vychladnuti. Zatial dik za radu.
Oco Opel to je , ale neni to corsa - astra G.