Mitsubishi MT14
Moderátor: DYK
Re: Mitsubishi MT14
Už sa ti sem nebudem pchať. Len taká myšlienka - ja som mal vtedy groše naviac tak som zobral s bočným posuvom a teraz som aj rád , dokáže ma to dostať 30cm od plota alebo stromov s haluzami a aj to málo pomože. A druhá myšlienka - na YT som videl video ako si karbobrusku prerobil na strunovú kosačku. Ja planujem to isté ale s baterkovou Parkside a osadiť ju na kraj mulčera ako výkyvnú sekciu. Tak uvidím či z toho niečo bude.
Trocha zimnej atmosféry
A nedokončený obklad na altane
No a dnes jarný deň, a ja som zdochnutý z choroby. Tak aspoň naložil do pojazdnej drevárne drevo. To cúvnem na terasu namiesto stola a lavičiek.
A nedokončený obklad na altane
No a dnes jarný deň, a ja som zdochnutý z choroby. Tak aspoň naložil do pojazdnej drevárne drevo. To cúvnem na terasu namiesto stola a lavičiek.
Chlapi, na tej malej vlečke mám kolesá 4,00-8. Mám tam už druhé duše a aj tieto fučia. Prvé bolí úplne naprt. Tie nefučali, tie splasli ako keby som ich vyvákuoval
Druhé som kupoval, a hneď som povedal vedúcej o tých prvých, a že také nechcem. Hneď vedela o čom hovorím, ale ani tieto nie sú výhra. Nejaká overená značka? Nebaví ma to 4krát do roka dofukovať.
Druhé som kupoval, a hneď som povedal vedúcej o tých prvých, a že také nechcem. Hneď vedela o čom hovorím, ale ani tieto nie sú výhra. Nejaká overená značka? Nebaví ma to 4krát do roka dofukovať.
Ono co mám zkušenost to není ani tak o duši jako o plášti. Když dám kvalitní plášť duše vydrží i čína. Ovšem čína plášť a čína duše jde oboje rychle do kopru.
Jinak je dobrá Barumka.
Jinak je dobrá Barumka.
Plášte sú Mitas, tam problém nevidím.
Peťo, neblázni "Nebaví ma to 4krát do roka dofukovať."
Tieto nové duše treba dofukovať raz mesačne a nie kvartálne .
Inak to už ste malitoľko snehu?
Mulčovač pekný, dúfam, že bude slúžiť bez problémov.
Tieto nové duše treba dofukovať raz mesačne a nie kvartálne .
Inak to už ste malitoľko snehu?
Mulčovač pekný, dúfam, že bude slúžiť bez problémov.
"Mám skutočnú túžbu dokončiť všetko, čo som začal. Táto skutočnosť ma často privádza k problémom." (N. Tesla)
Jožko, zo štvrtka na piatok 22.11. nasnežilo, a z piatka na sobotu troška pribudlo +2-3cm a to je fotené v sobotu do obeda. Ale to je už dávno roztopené.
K tým pneumatikám resp.duše ... Keby Vilo nevyzul pneumatiku na jeho Kubotke, tak by ma ani nenapadlo kontrolovať tlak na mojom Mitsubishi. Tam som ich nikdy nekntroloval, lebo nevyzerali mäkké a po kontrole ani neboli. Pneu popraskané, ale duše vynikajúce Japonská kvalita vyše 30ročných duší.
A človek si kúpi české Mitasky + noname duše a problémy. Druhé noname tiež naprt ale už lepšie. Noname duše = bez nápisu na samotnej duši a ani predajca nevie, lebo má dodávateľa čo dodá kadečo
Vilo, k tomu závažiu ...to je dobrý podtreh určite tam niečo budem musieť vymyslieť. Skúšal som mulčovač ešte zaťažovať mojou mušou váhou a ešte sa neodlepili predné kolesá. Váha mulčovača podľa tabuľky je 174kg, podľa štítku 165kg - to je asi váha bez kardanu. Ale v tých mojich kopcoch ich bude treba ako si správne poznamenal. Na predný nárazník by sa dalo niečo zavesiť, ale nechcem predlžovať traktor. Rozmýšľam aj o zaváži z olova pod nárazník, ale pri jeho cene je to brutal. Uvidím, každopádne ho bude treba aj pri práci s plnou lopatou.
K tým pneumatikám resp.duše ... Keby Vilo nevyzul pneumatiku na jeho Kubotke, tak by ma ani nenapadlo kontrolovať tlak na mojom Mitsubishi. Tam som ich nikdy nekntroloval, lebo nevyzerali mäkké a po kontrole ani neboli. Pneu popraskané, ale duše vynikajúce Japonská kvalita vyše 30ročných duší.
A človek si kúpi české Mitasky + noname duše a problémy. Druhé noname tiež naprt ale už lepšie. Noname duše = bez nápisu na samotnej duši a ani predajca nevie, lebo má dodávateľa čo dodá kadečo
Vilo, k tomu závažiu ...to je dobrý podtreh určite tam niečo budem musieť vymyslieť. Skúšal som mulčovač ešte zaťažovať mojou mušou váhou a ešte sa neodlepili predné kolesá. Váha mulčovača podľa tabuľky je 174kg, podľa štítku 165kg - to je asi váha bez kardanu. Ale v tých mojich kopcoch ich bude treba ako si správne poznamenal. Na predný nárazník by sa dalo niečo zavesiť, ale nechcem predlžovať traktor. Rozmýšľam aj o zaváži z olova pod nárazník, ale pri jeho cene je to brutal. Uvidím, každopádne ho bude treba aj pri práci s plnou lopatou.
Je zaujímavé čítať tu tie váhy . Ja som veril (naivne) že Kubo dá polovicu toho čo Shiba teda 300kg a dopadlo to takto , pritom motor má 150kg teda oproti originalu určite dvojnasobok.
Potom som dopredu capol ešte 50kg - vošlo sa pod chladič a mulčer 254kg už bol v pohode aj v kopci ale neniesol som ho ale ťahal po zemi. Cestou domov mi ale zlomilo horné rameno takže zasa som mal čo opravovať.
Tu mám aj video, len tým že ja kosím, nemám porast na poriadnú záťaž [youtube]http://www.youtube.com/shorts/kjNFjnnGe8g[/youtube]
Potom som dopredu capol ešte 50kg - vošlo sa pod chladič a mulčer 254kg už bol v pohode aj v kopci ale neniesol som ho ale ťahal po zemi. Cestou domov mi ale zlomilo horné rameno takže zasa som mal čo opravovať.
Tu mám aj video, len tým že ja kosím, nemám porast na poriadnú záťaž [youtube]http://www.youtube.com/shorts/kjNFjnnGe8g[/youtube]
No 254 kg je riadna váha... Jedna vec je statické zaťaženie a druhá je dynamické - teda keď to skočí na nejakej jame, hrbe... Ty si mu naložil riadne.
Keď som mal naloženú úplne lopatu, tak som mohol zdvihnúť ručne predok traktora Ramená v pohode. Váhu plnej lopaty neviem odhadnúť.
Keď som mal naloženú úplne lopatu, tak som mohol zdvihnúť ručne predok traktora Ramená v pohode. Váhu plnej lopaty neviem odhadnúť.
U mňa to je aj tým že za jedno rameno pýtajú 160eur, takže radšej ich budem 3x vyrábať a zosilňovať ako zaplatiť takú palku nenažrancom A týka sa to všetkých dielov - naboj kolesa 90eur , vstupná hriadel do prevodovky s jedným kolesom 17 zubov 190 eur - ná čo tie eurá tlačím Tú hriadel som vyrobil a koleso kupil na Powerbelte za 12 ečiek.
Edit - to isté teraz Iseki - naboj nový 100eur kus -puzdrá z Aliexpresu 14 eur na obidva naboje
Edit - to isté teraz Iseki - naboj nový 100eur kus -puzdrá z Aliexpresu 14 eur na obidva naboje
Diely sú drahé, ako keby boli zo zlata. Radšej 3 krát vyrobiť, ako raz draho zaplatiť.
Daj vediet ked budes mulcovat, ak bude este volne miesto prisiel by som pozriet. A nachystaj dosky, aj altanok obijeme, ak to dovtedy neurobis.
Myslel som na teba, lebo sme sa o tom mulčovaní spolu dávnejšie bavili, takže budem rád keď prídeš, miesta je dosť. Stretávka pri mulčovaní
A do altanku mas dotiahnutu elektriku?
Ešte nie. Mám akurát pripravený kabel v chráničke popd obrubník.