Yanmar FX215
Moderátor: DYK
Yanmar FX215
Taky přidám svůj stroj:
Jedná se o Yanmar FX 215
Máme ho 2 roky.
Vybavení: Mulčovač příkopový, Štěpkovač, Zakladač travníků, Kultivátor, Nakladač
2 sady kol - klasické + travnikové
Závady: nafta v oleji
Potřeboval bych to přes zimu vyřešit(kontakt na opravaře nebo opravnu)
Chladič: původní padl za vlast a je tam momentálně ze žigula ten je větší a nejdou tam dát kapoty.V RVR za repasi chtěli 5000Kč což se mi zdá docela dost.
Jedná se o Yanmar FX 215
Máme ho 2 roky.
Vybavení: Mulčovač příkopový, Štěpkovač, Zakladač travníků, Kultivátor, Nakladač
Chladič: původní padl za vlast a je tam momentálně ze žigula ten je větší a nejdou tam dát kapoty.V RVR za repasi chtěli 5000Kč což se mi zdá docela dost.
Re: Yanmar FX215
zjisti si kde dělají motory a tam ti ho dají do kupy
Mohl by se zeptat jaký používáš příkopový mulčovač, případně požádat i o foto?
Tak to jsem zjištoval v Bosh servisu co delá čerpadla, dělá taky na bobky apod. a říkal něco kolem 18tis což se mi zda dost , příkopový mulčovač mam Geo AGL 125 foto dám i videa nějaké mam k dispozici.
Mohu se ještě zeptat co to dělá s traktůrkem při maximálním vysunutí do boku?
Přikladám odkaz na foto. Zatím pouze 3. Až bude čas přídám.
http://yanmarfx215.rajce.idnes.cz/Yanmar_FX215/
http://yanmarfx215.rajce.idnes.cz/Yanmar_FX215/
jestli chceš chladič tak není problém více po SZ
Štěpkovač
http://www.youtube.com/watch?v=D9aWWoH_ ... e=youtu.be
Natáčeno mobilem takže kvalita nic moc.
http://www.youtube.com/watch?v=D9aWWoH_ ... e=youtu.be
Natáčeno mobilem takže kvalita nic moc.
Jaký nalít olej do převodovky?
taky mám zájem o FX 215 jaký máš zkušenosti s řazením je tam prý poloautomatická převodovka jak to přesně funguje a není stím nákej problém.Kubista89 píše:Taky přidám svůj stroj:
Jedná se o Yanmar FX 215
Máme ho 2 roky.
máš na něm servo řízení??
jak to funguje je to upně jednoduché vše tlačí čerpadlo, u traktoru si dáš předvolbu a pak již řadíš bez spojky,v převodovce je hřídel na které je ozubení a spojky, vše funguje velmi jednoduše a dělají to od roku 1968 takže to funguje již dlouho, mám fotky z nějakých převodovek časem to sem hodím už párkrát jsem to měl rozebrané, hlavně co se musí dodržovat je dávat do převodovky olej co tam má být a také dávat nejlepe oreginál hydraulický filtr, nejčastější opravy jsou špatně daný filtr kdy neseděli mikrony a ani průtok, takže se filtr roztrhnul a ucpal powershift hřídel a nebo když se naleje jiný olej než tam má být tak se to může i posrat, olej nebude tlačit na spojky jak má a ty nebudou správně zábírat a řadit nakonec dojde k poškození ozubení , jinak když zvolíš yanmara neuděláš chybu, také je F215D jen s normalní převodovkou
Díky za info řazení,už jsem taky pořídíl FX215D s čelním nakladačem ale občas se mi stává že traktor nechce chytnout,točí ale nechytne ta k to zkouším a až tak na po desátý to klapne jinak to chytá na otočení a to i ve velkých mrazech startoval jsem ho v -8 nažhavil si cca 20vteřin a na otočení šel.
to jsis nastříkal sám nebo už jsi to tak koupil?
tak jsem to už koupil ,objednal jsem si ho a vybral v polsku nechal jsem si na něj ještě přidat ten čelní nakladač ten je novej,mám dotaz co má za funkci ta páčka vedle páky na zapínání a vypínání předku když ji zapnu rozsvítí se na palubce zelená kontrolka ze šipkou je to prý nákej quck kontrol ale nevím na co je to dobrý.