YTO 254 / 354
Moderátor: DYK
YTO 254 / 354
Máte, prosím, někdo tento traktor? Jak jste spokojení? Spolehlivost, dostupnost dílů, zkušenosti s prodejcem a kde jste kupovali... Díky
Re: YTO 254 / 354
Vážně uvažuji o koupi traktoru Tauros (YTO) HX504 (50 HP), hlavně kvůli tomu že mám jenom ŘP sk. B. Nemáte někdo tenhle traktor doma a nějaké zkušenosti s ním?
Ve vedlejší vsi je začal jeden prodávat a dělat jim servis. O servis a dostupnost ND bych se tedy asi nebál. Byl jsem se na něj podívat a kousek jsem se s traktorem i svezl. Nevypadá to úplně špatně za ty peníze co za to chtějí. Jediné co mi kazí dojem z traktoru je převodovka bez synchronů (moc mi to s ní nešlo) a drahá registrace.
Ve vedlejší vsi je začal jeden prodávat a dělat jim servis. O servis a dostupnost ND bych se tedy asi nebál. Byl jsem se na něj podívat a kousek jsem se s traktorem i svezl. Nevypadá to úplně špatně za ty peníze co za to chtějí. Jediné co mi kazí dojem z traktoru je převodovka bez synchronů (moc mi to s ní nešlo) a drahá registrace.
Pomer váha a výkon je celkom mimo na 25HP treba 2 tony a tiež to má nezmyselne odstupňovaný kardan 2x okolo 600 a potom až 1200rpm. našiel by som ešte toho viac
Ale celkom iný pohlad je zo Slovenska kde máme F značky. to je tiež doležité
Jak jsem psal, mám pouze ŘP sk. B, tak potřebuju něco lehčího. Potřebuju něco s čím bych mohl legálně na silnici a dojet do lesa, kam se, kvůli mizerné cestě, autem nemám šanci dostat, zdělat pár vývratů, nebo souší a poštípat je hydraulickou štípačkou, s křoviňákem dojet k pasece zasázet stromky a pak je jezdit vyžínat a něco kolem baráku když bude potřeba. Nic náročného.
U slabšího traktoru by otáčky náhonu 540/720 ot./min. mohly být v pohodě, že by se dalo zařadit 1200 ot./min. o tom jsem nic nečetl, ani nevím k čemu bych je využil. Těch 720 ot./min. náhonu bych používal se štípačkou, aby motor nemusel běžet po dobu štípání stále naplno.
Samozřejmě jsou tam některé věci řešené trochu divně, ale za lepší traktor si člověk také více připlatí. Já v tom nebudu sedět denně a od nevidím do nevidím, tak mi to za ty peníze co za to chtějí nebude vadit.
Tohle by mělo jít nějakým oyebem přihlásit jako pracovní stroj samojízdný. Pak to prý smí legálně na silnici a nemusí se s tím na STK. Neměl by být ani problém s evidenčkou při případném prodeji, ale chtějí za vyřízení dost peněz.
U slabšího traktoru by otáčky náhonu 540/720 ot./min. mohly být v pohodě, že by se dalo zařadit 1200 ot./min. o tom jsem nic nečetl, ani nevím k čemu bych je využil. Těch 720 ot./min. náhonu bych používal se štípačkou, aby motor nemusel běžet po dobu štípání stále naplno.
Samozřejmě jsou tam některé věci řešené trochu divně, ale za lepší traktor si člověk také více připlatí. Já v tom nebudu sedět denně a od nevidím do nevidím, tak mi to za ty peníze co za to chtějí nebude vadit.
Tohle by mělo jít nějakým oyebem přihlásit jako pracovní stroj samojízdný. Pak to prý smí legálně na silnici a nemusí se s tím na STK. Neměl by být ani problém s evidenčkou při případném prodeji, ale chtějí za vyřízení dost peněz.
VP B je až do 3,5 tony teda aj na malý Zetor a odporúčam kupovať až ked uvidíš TP a traktor bude mať značku.
Lebo podla mojej vedomosti sa v celej europe na riadne značky nedá prihlasiť nič nové s menej ako Euro 5.
Lebo podla mojej vedomosti sa v celej europe na riadne značky nedá prihlasiť nič nové s menej ako Euro 5.
Jestli to prodejce "umí" zaregistrovat jako pracovní stroj samojízdný tak proč ne. Ale nejdřív registrace na kupujícího (to není technicky žádný problém), klidně se složením zálohy a doplatek až při převzetí stroje na značkách. Nebo alespoň nějaké reference od předchozích kupců a bacha na to, že předpisy se rok od roku zpřísňují. A pak je taky otázka, jestli ŘP sk B stačí na pracovní stroj samojízdný i když do 3.5t. Jestli na to není potřeba strojnický průkaz ...
Za pravdu je různá sazba – jednou pomník, jindy vazba. Kdo ji řekne dřív než včas, tomu pravda zlomí vaz. (KHB)
Je naivní očekávat dnes od médií pravdu a relevantní informace. Kdo má potřebu věřit, má jít do kostela, a ne poslouchat televizi.
Je naivní očekávat dnes od médií pravdu a relevantní informace. Kdo má potřebu věřit, má jít do kostela, a ne poslouchat televizi.
S tou registrací na kupujícího před doplacením je to jasný. Jinak bych to ani nechtěl.
Odpověď na to jestli můžu s ŘP sk. B řídit pracovní stroj do hmotnosti 3,5 t je v diskuzi v odkazu ODKAZ
Mělo by to být možné a nic jiného k tomu není potřeba.
Odpověď na to jestli můžu s ŘP sk. B řídit pracovní stroj do hmotnosti 3,5 t je v diskuzi v odkazu ODKAZ
Mělo by to být možné a nic jiného k tomu není potřeba.